* Hjärtsemlor *

Semla kommer från det latinska namnet för fint vetemjöl, simila -det finaste vetemjölet.
Enligt Svenska Bageriförbundet sätter den genomsnittlige svensken i sig fyra-fem semlor per säsong.
Jag ligger ganska bra till då som ätit tre stycken i år och har då alltså två semlor tillgodo ;-)
Två stycken har jag faktiskt fått i mig idag och jag har inte det minsta ångest över det. Är det fettisdag så är det.
Den godaste semlan jag ätit åt jag när jag bodde i London. Minns att bland annat jag och Jessica gick till "Svenska affären" och beställde in en varsin och jädrans vad gott det var. Det var säkert inte bara det att semlan var god, utan att den påminnde oss om "hemma".....
Jag ligger ganska bra till då som ätit tre stycken i år och har då alltså två semlor tillgodo ;-)
Två stycken har jag faktiskt fått i mig idag och jag har inte det minsta ångest över det. Är det fettisdag så är det.
Den godaste semlan jag ätit åt jag när jag bodde i London. Minns att bland annat jag och Jessica gick till "Svenska affären" och beställde in en varsin och jädrans vad gott det var. Det var säkert inte bara det att semlan var god, utan att den påminnde oss om "hemma".....
Kommentarer
Trackback