emblem

emblem


Utbildningen

Polisutbildning bedrivs på tre ställen i Sverige - vid Polishögskolan i Sörentorp strax norr om Stockholm och som uppdragsutbildning vid universiteten i Umeå och Växjö. Sedan 2002 drivs polisutbildningen också på distans. Grundutbildningen omfattar fyra terminers heltidsstudier. Den är högskolemässig och studiemedelsfinansierad. Efter examen följer en sex månaders praktikutbildning vid en polismyndighet. Därefter kan den studerande söka anställning som polisassistent.

Mer information finns på polisen hemsida:
Polisen-
http://www.polisen.se/inter/nodeid=1461&pageversion=1.html
Polishögskolan- http://www.polisen.se/inter/nodeid=3414&pageversion=1.html

*När Elias träffade tomten*

*När Elias träffade tomten*


Kan ju inte låta bli

Har precis laddat in bilderna från julafton och kan ju inte låta bli att visa några....
Kan tala om att jag inte var med på något enda kort..... lyckas nästan alltid hålla mig undan eller vara fotograf ;-)

Elias och bocken

Elias och bocken


Wilma och bocken på julafton

Wilma på julafton



*Fredag kväll*

Idag blev det av, två fina snögubbar med halsduk och mössa står utanför på tomten.
Jag och barnen snabbade oss ut, innan jobbet. Idag började jag tolv, så vi hade max en halvtimme på oss och klarade det. När det var dags att åka , så började det att hagla. Det var i alla fall små kulor som kom från himmlen. Det kändes overkligt på något sätt, som små papperskulor som används till låtsas snö.  Älsklingarna sprang in efter deras paraplyn, synd att jag inte hann springa in efter kameran och fota dem.

Efter jobbet, så åkte jag och handlade på Ica och det var faktiskt ganska lugnt, skönt. Införskaffade taco's produkter eftersom det är standard hemma hos oss på fredagar. Möttes av barnens glada skrik när jag ko hem ♥
Efter middagen blev det lite lyx, nämligen filmtajm för mig. "50 First Dates" gick på Tv 1000 och den var jättebra och självklart så rann det en och annan tår, som vanligt. Gråter ju även till värsta actionrullarna och thrillers...... Om du inte har sett den, så kan jag verkligen rekomendera den.
Sprang även upp och hjälpte barnen i mellanåt med att komma igång med armbandstillverkning med pärlorna de fick av tomten.

Nu sover alla utom jag. Har väl aldrig skrivit det förr..... Bara Rajraj och jag kvar och vi har ju en liten promenad att utföra innan vi får kojsa. Måste även vänta in tvättmaskinen, så att jag kan hänga upp skjortan som Elias ska ha på sig imorgon på tork. Jag vet, alltid ute  i god tid va ;-)

Vill somna tidigt idag, så att jag orkar fira nyårsafton. Det är ju *imorgon*.....
Ska till Systemet imorgon bitti samt att jag måste fixa raketer. Har inte hunnit det idag.....

Kram och godnatt!


Snart så.

Klockan fyra packar vi ihop oss härifrån. Vi tar komp de sista två timmarna. Packen den lyser så fint, så fint och inte tänker vi sitta av tiden här, när det finns så mycket annat att göra hemma inför det nya året. Här har vi gjort allt som kan göras, så jag går hem med gott samvete. Jag har städat Favemans vågrum och när jag kom in var det damm precis överallt men nu är den så fin så. Skulle gärna visa bilder men det får jag ju inte. Det är ialla fall tacksamt att städa, när man får ett sådant resultat och framför allt lön för det ;-) Kramis

I like to move it.

I morse klockan 5.35 väcks jag av Elias, som sjunger något obegripligt. Wilma, som ligger på andra sidan om mig och som också har vaknat, översätter. Det Elias säger är "I like to move it, move it. I like to move it, move it". Från Madagaskar mamma, säger han sedan glatt och fortsätter några gånger till innan vi alla somnar om igen ;-)

Snart så smäller det.

Nyårsafton närmar sig. Pratade med Anneli idag och nu har vi bestämnt mat och vem som köper vad mm. Det blir skaldjur - räkor med tillbehör till förrätt, mums.
Till huvudrätt blir det kött som ska grillas ute, mums. Självklart diverse tillbehör här med.
Efterrätten har vi ju glömt men det blir en ialla fall, mums. 
Måste ringa henne imorgon igen ;-)
Det blir även vin, cider, champagne och annat smaskigt. Självklart så ska även raketer införskaffas.

*Längtar....*


~~~Dagens~~~

-Bästa: Samtal från Johanna, som just nu är i Sälen. Skönt, började få abstinens efter Örebro dialekt och Johanna snack.

-Sämsta: Att jag inte har lov = slappa och resa, som en viss klasskamrat har, utan måste jobba ;-)

-Reflektion: Vi måste jobba ordinarie tid imorgon, dagen innan nyårsafton. Dagen innan afton brukar väl många andra yrken få sluta tidigare? Det är inte mycket jobb att göra och företaget förlorar inget på att vi förskjuter arbetstiden, för vi är där samma antal timmar. Argumentet är att det inte går att förskjuta tiden så där bara men hallå, dagen innan nyårsafton och jag tror inte någon skulle lägga sig i.
Tycker att argumentet håller om det är en "vanlig" fredag. Skillnad vore det också om vi producerade men så är ju inte fallet imorgon.

Till saken hör också att  vissa som inte jobbar inne hos oss men tillhör den på ett eller annat vis, tar semester såklart och är helt lediga. Är det skillnad på folk och folk? Eller är det något vi bara måste godta, för att vi jobbar som sista led? Vet inte men det känns så orättvist.

När ska vi hinna handla, gå till Systemet, skaffa fyrverkerier och städa?
Fredag natt och lördag förmiddag såklart, vad dum jag är.....


*stolt*

Är riktigt stolt över Roine idag. Igår kväll tog en trött och utarbetad man hand om fyra barn, istället för två. Wilma och Elias hade Maja och Ebba hemma under dagen,två söta och urgulliga kompisar, som senare ville sova över och Roine sa ja utan att tveka. När jag kom hem från jobbet, så låg alla och sov så gott. Tre barn på Wilmas madrass, som var nedtagen på golvet och en i vår säng, tillsammans med en sovandes Roine. Allt hade gått jättebra, hade inte räknat med något annat. När jag tittade till dem, innan det var dags för mig att krypa till kojs, så låg Maja och höll om Wilma, hur gulligt som helst!!!!

Dammhögen nästa.

Nu så var havregrynen slut för veckan och det är dags för mig att kavla upp ärmarna och dyka ner i dammet. Polar'n Axa 1'an ska bli så blank och nyårsfin även han. Det kommer bara vara glittret som saknas ;-) Det är faktiskt riktigt kul att städa när man som idag har gott om tid. Det kommer att ta hela kvällen att blåsa, sopa och dammsuga men när jag sedan ser resultatet så blir jag glad. Själv kommer jag gå härifrån som en riktig dammråtta. Brukar vara vit från topp till tå och det är ju inte det allra vackraste pudret eller det bästa för hyn. På måndag blir han lika dammig igen.... Kram Kram

Jag ser det snöar...

...jag ser det snöar, det var väl roligt, hurra!!! Härligt härligt men farligt farligt för de ute i trafiken. Vill INTE jobba, VILL få vara ute med mina barn och göra snögubbar, snölyktor och ta några vändor i pulkabacken. Nu när vi åkte till jobbet, så hade det ju slutat att blåsa. Hoppas att detta ligger kvar ett tag, så man kan utnyttja helgen till uteaktiviteter. Hej hopp!!!

~~~~~~~Dagens-~~~~~~~

-Bästa: Besök av Jessica

-Sämsta: Att inte jag är ledig i mellandagarna, som de flesta verkar vara......

-Reflektion: Eller snarare en fundering. Ska man skriva ut namn på folk i bloggen eller inte?
Hörde att det finns risk för förtal mm. Jag skriver ju ut namnen men det känns okej, så länge jag inte hänger ut någon eller skriver något elakt eller negativt om någon. Det känns mer personligt och roligare för dem som känner mig, att veta vem jag träffat mm. Jag är ju i och för sig en person som är öppen om det mesta, så det är säkert en anledning till att jag tänker som jag gör men alla är ju inte det. Tänker jag rätt eller är det dumt????

Jag kommer nog att fortsätter skriva ut namn som tidigare. Jag tror att de i min närhet inte har något emot det och om de mot förmodan skulle ha det, så litar jag på att de talar om det för mig


Svar jag inte ville ha

Fick idag svar på hur vi ska jobba på fredag och det svaret var inte det jag ville ha. Måste jobba som vanlig fredagstid, till klockan 18......
Trodde i att vi kunde få börja tidigare och då sluta tidigare, som vi gjorde i fredags men icke...  Jag som skulle åka med Anneli och handla nyårsmaten
:-((     :-((   :-(( 

Snart är det dags

Dags att fira in det nya året. Har börjat planera och längta. Nyår för mig ska firas med vänner man tycker om. Minst en tre rätters middag ska intas med god och lite lyxig mat. Det ska vara glitter och glamour, fina kläder och mycket skratt. Vid tolvslaget mötes många från gatan upp ute i kohagen, då raketer ska avfyras och nyårskramar utdelas. Därefter fortsätter vi med något spel och goda drinkar. I år ska vi vara med Anneli och Roger, vilket känns jättekul!!!!

~~~~~~ Dagens- ~~~~~~

~~~~~~~~~~   Dagens-   ~~~~~~~~~~~~

Bästa:
Att jag hållt mig ifrån godsaker idag, BRA jobbat tjejen.

Sämsta:
Att arbetsbyxorna satt tightare idag ;-(

Reflektion:
Vad nyttigt det är för syskon att få göra saker alldeles ensamma, utan den andra som ständig följeslagare. Att få vara den som är i centrum och veta att idag är det bara jag som får. De får känna sig speciella och utvalda och att idag är det min vilja som går igenom. Inte behöva konkurera om uppmärksammheten, som de annars kan få göra.

Hela Elias har verkligen lyst idag. Han  har varit så glad och gjorde sig så fin imorse. Det första han sa till mig var att idag skulle HAN få åka på bio med Lotta och Mia.Titta på "Madagakar". Han hade fått det i julklapp av dem. Han väntade och väntade så förväntansfullt på att de skulle komma och hämta honom. Mamma, det är tråkigt att vänta, sa han. En smörgås skulle han ha innan han åkte, för det hade Lotta sagt. När de väl kom, så var han stolt som en tupp och hoppade glatt in i deras bil.

När han kom hem, så ringde han mig på jobbet och berättade allt det gjort. Jag riktigt såg hur glad han var genom telefonen och jag förstog att han haft en underbar dag. Tack Lotta!!!!!

Wilma fick också en dag med Lotta och Mia i julklapp och då ska de gå på "Disney on Ice", så hennes tur kommer ;-)

Dagen idag

Har kommit hem från jobbet. Gick ut genom grindarna strax efter klockan 22 och tog en rask promenad hem. Väl hemma, hämtade jag Rajraj och vi fortsatte min lilla promenad tillsammans. Det var helt underbart ute. Vindstilla och den gnistrande snön knastrade under mina fötter, samtidigt som den lyste upp min väg. Detta är skönt, inte för kallt, lagom kallt så att snön stannar kvar på marken utan att slaska.

Hade sådan tur att jag lade märke till att grannens soptunna var framdagen.
Just det ja, inte måndag idag utan tisdag och imorgon onsdag är det sophämtning.
Har missat att dra fram soporna en gång och det vill jag aldrig göra om igen men det är på vippen varje gång.....

Jobbar ju eftermiddag den här veckan och börjar inte förrens klockan två. Visst låter det som om amn har all tid i världen att göra saker hemma. Icke nicke, tiden bara rinner iväg. Det är konstigt det här med tid. Fyra-fem timmar på förmiddagen (kl.9.30-14.00) går bra mycket fortare än lika många timmar på eftermiddagen (kl.14-18.30).



Dagens förmiddag bestod iallafall av:
*Frukost och allt köksbestyr.
*Klippning av Elias, hans hår var så långt och jag klippte även av det långa han hade i nacken... kommer att sakna att köra mina fingrar genom det..
*Hjälpa barnen och Cassandra att bli klara för dagen, val av klädsel är inte alltid det lättaste. Det är inte så bra att ha linne och kortkort under vintertiden. Cassandra är familjens nytillskott. Hon kom till oss på julafton och sedan dess med på allt vi gör. Cassandra är Wilmas lilla älskling och hon är en docka som har haft turen att få världens bästa mamma ;-)
*Dammsugning av övre planet, vilket är Roines göra egentligen men jag står inte ut med smutsiga och dammiga golv, vilket han är väl medveten om...
*Skicka iväg barnen på dagens aktiviteter. Wilma skulle följa med Linnea till "Hoppis" och Elias skulle få utnyttja sin julklapp han fick av sin snälla moster, nämligen att få åka till Heron city och se på bio. Han ska välja film, äta på Mc'Donalds och bara få vara med Lotta Mia alldeles själv!!!! Bättre julklapp kunde han inte få.
*Promenad med Rajraj.
*Sätta igång en tvätt,
*Duschning för min del
Hann allt med nöd och näppe, stämplade in på jobbet klockan 13.50......




~~~~~~~dagens -igår~~~~~~~


~~~~~~~~~Dagens -igår~~~~~~~~~~~

Bästa
:
  Måndag och jag är ledig och pulkaåkningen med barnen och våra grannar. Man blir aldrig för gammal för pulkaåkning ;-)

Sämsta: Tjuriga karlar.......

Reflektion: Jag är lyckligt lottad som har min familj och mina vänner i livet. Jag kliver upp på morgonen utan att behöva sakna någon som jag älskar, utan att känna att någon fattas mig och utan att undra varför.
Ändå är det nog något jag sällan tänker på och uppskattar. Jag uppskattar självklart personerna ifråga men uppskattar jag att de finns - lever- eller är det något jag tar förgivet, att de alltid ska finnas, alltid?

Jag  är även lyckligt lottad som sluppit det avskyvärda att behöva ta ett slutgiltigt farväl av någon i förtur, någon som står mig nära. 

Tacksam, ja, jag är tacksam!!!!! 

Lite om ingenting

Är på jobbet, inte riktigt van att skriva det ;-) Fick ta mig en liten funderare för att lista ut vilken veckodag det är idag. Det är ju inte det lättaste i dessa tider. Att det är tisdag känns ju helt befängt. Idag/den här veckan har jag fått äran att köra min gamla polare Axa 1. I påsarna är det fiberberikade havregryn och det går riktigt bra. Han tuffar på som i gamla tider. Jag har t.o.m hunnit läsa lite "Psykodynamiska perspektiv på ledarskap", under kvällen. Snart har vi kört vårt för kväll och det är dags att börja städa. Kvällarna går så fort när jag jobbar eftermiddag, kanske är det för att jag trivs här och inte är så less på att jobba. Tycker att det är skönt att slippa skolan ett tag och framför allt resorna. Lämnar oftast hemmet klockan sex och kommer hem vid halvsju på kvällen. Restiden per dag är cirka tre timmar....kul va? Fast det går bra när man har trevligt sällskap och har någon att prata skit med, vilket jag har ibland. Nu kallar polaren, påsavklippensäcken är full.

Emelies ord

"Var positiv och extra , extra snälla mot varandra"
Detta är vad Emelie, en flicka som var med på tv'n nu har med sig efter händelsen och något vi alla borde leva efter.


minnen

Sitter fortfarande i min nya pyjamas och väntar på att kaffet ska bli klart. Barnen har precis sprungit över till Linnea och Robin. Ett efterlängtat besök, för nu har de inte fått leka med varandra på flera dagar vilket ger en sådan abstinens, om jag förstått Wilma rätt ;-) Med en väska full med de nya leksakerna, pulsade de iväg i snön.

Har på tv'n i bakgrunden och lyssnar/ser på programmen om Tsunamin och jag tänker på Thailand, detta underbara land, de som var med och klarade sig, på de som mist anhöriga. Har en vän som miste några där nere och tankarna tar mig tillbaka då hon berättade det för mig. Det var dagen före nyårsafton och vi möttes i leksaksaffären. Med tårarna rinnades kramades vi hårt och jag ville verkligen förmedla i min kram att jag finns här och att jag var/är så oerhört ledsen för deras skull..............

När detta hade hänt, var jag som besatt och läste och såg allt på tv'n och i datorn. Jag grät nästan varje dag, särskilt när jag såg alla bilder på barn som var saknade och jag som inte ens förlorat någon......
Jag tänkte på hur underbart vi hade det när vi var i Thailand, vårt paradis. Tänkte på och hur glada vi alla var och vi var alltid på stranden vid den tiden på morgonen. Barnen satt alltid vid strandkanten och lekte...

Jag minns även att vi grät på jobbet, när vi lyssnade på en mamma som berättade vad hon varit med  om i radion eller om vi bara pratade om det.........




Jul, jul, julafton

♥Julen, en av de bästa helgerna vi firar. Även denna julafton blev så mysig som den ska vara, fylld med glädje, sällskap och proppmätta magen.
Vi firade lite julafton på kvällen den 23, hemma hos mamma och pappa. Vi beslutade att tjuvstarta och mysa då istället, för att mamma jobbade kväll på julafton. Vi åt julmat, öpnade lite klappar, åt godis, drack julmust, åt lite mer godis och spelade spel. 

På julaftonsmorgon väcktes jag vid halv åtta tiden av Wilma. Hon skakade mig och viskade: mamma, tomtenissarna har varit här, det ligger två paket i min strumpa och under granen finns det massor av paket!!! Får jag öppna de i strumpan nu????? Strax därefter kommer Elias och Wilma visar honom snabbt granen eller rättare sagt paketen och ber honom titta i hans strumpa som hänger på sängen.
Att se mina barns förväntansfulla blickar får en verkligen att må bra. Det värmer och får en mors hjärta att klappa lite extra och jag vill bara krama dem om och om igen. ♥

Efter att vi kontrollerat om nissarna ätit upp den gröt vi ställt ut kvällen innen, så var det tomtegröt som gällde även för oss. Som vanligt så behövde vi mer inslagningspapper till de sista paketen, så jag fick ta mig en tur till affären. Det duschades och vi gjorde oss klara för julafton. Barnen var så fina i sina nya julkläder, som de fått kvällen innan och munnen gick i ett på dem.

Med bilen full av klappar, så åkte vi till mina föräldrar i Gnesta. Där blev det jullunch och barnen de klämnde, kände och skakade de stackars klapparna, som nu hamnat under granen hos dem.
När tomten väl hittade till Gnesta, höll de på att smälla av. Paketpapper flög och kramar delades ut till tomten. Det var ju inte Frille, som de trodde, tack Lotta! De har ännu inte sagt något om att det var du ;-))

Vi tog sedan en tur till Stallarholmen och körde samma procedur hemma hos Roines föräldrar. Mat, mys, paket och fika, innan vi proppmätta och med andnöd kom hem till oss igen. Vi packade upp ALLA julklappar i vardagsrummet och det lektes ända in på småtimmarna.

Alla somnade vi med ett leende på läpparna, nöjda och belåtna.


Uppe med tuppen

Beroende, jag? Var ju bara här för sju timmar sedan.......
Är nu på jobbet och är otroligt nog pigg. Kunde inte somna igår, hade så mycket som gick runt i huvudet. Det är ju en hel del som ska hinnas med idag, så här dan före. Vid halv två tiden åkte de bruna igen och de slogs upp igane klockan fem.

Nu är stämmningen på topp här och packen rockar fett. Musik skvalar ut från högtalarna och alla hjälps åt att städa och plocka ihop maskinerna. Gemenskap på elitnivå!!! Vad gör jag då här vid datorn??????
Får gå ner till Start-maskinen, som är min uppgift idag och fixa det sista och göra den julfin.

Jag skickar en tanke till min mamma, som ligger hemma i sin säng och sover, om inte mina barn redan väckt henne. Hon fyller nämligen år idag,   ♥ G*R*A*T*T*I*S världens bästaste mamma

Godmorgon på er alla


Beroende...

Måste bara erkänna att skriva i bloggen och att läsa andras bloggar, har blivit som ett gift. Måste blogga, måste, måste. Är inte trött, hinner lite till, ska bara..... beroende?
Japp and I love it ;-)


~~~~~Dagens~~~~~

 ~~~~~~~~~Dagens~~~~~~~~~~

-Bästa: Jessica talade om för mig idag att hon läser min blogg och hon tycker att det är jättekul, TACK!

-Sämsta: Eftersom jag inte gick till skolan idag, så fick jag inte ge mina klasskamrater som var där en   julkram, framför allt inte Johanna...... God Jul på er alla, kommer att sakna er under lovet!!!

-Reflektion: Vänner. Vad underbart det är att de finns och vad lyckligt lottad jag är som har just vänner!!! Det är inte alla förunnat och jag är tacksam för mina.
♥Bara av att träffa en vän i några minuter helt oväntat, kan få mig att le och vara glad hela dagen. (Jessica idag).
♥Att komma till jobbet och få höra att de är glada att ha mig där igen, att de vill ha mig med på deras respektive skift, alltid öppna armar, trots att jag nu bara jobbar på mina lov, får mig att bli varm i hela kroppen.
♥Ett ljud från mobilen som informerar att ett sms kommit, en klasskamrat som skriver något bara till mig, för att vi är vänner. Ett leende sprider sig från ena örat till det andra.

Det krävs inte så mycket för att hålla vänskapen vid liv, små saker kan få oss att må så bra.

Julmys och jaktlycka

Kom till jobbet med andan i halsen men det var i alla fall i tid!!! Nästan alla satt redan vid borden, som var fint dukade med röda dukar och med ljuslyktor. Julstämning igen!
Det var även dukat med julsmörgås och julmust mm till alla, var hungrig som bara den och ville sätta tänderna i mackan på en gång. Men icke sa nicke, var tvungen att lyssna på vad cheferna och de andra ledarna hade att berätta om hur det gått senaste månaden, om ledstjärnor, våra mål och vad vi ska jobba mot, medans saliven rann längs min haka..... som om jag kände mig delaktig och engagerad nu? Tog verkligen åt mig när de berömmde årets arbete och engagemang... ;-)

Roligt var det i alla fall att få träffa så många jobbarkompisar från hela processen. Det var ju fyra månader sedan jag jobbade sist och alla är så glada och trevliga och jag känner mig alltid välkommen av alla. De som inte vill ha mig där visar ialla fall inga tydliga tecken på att så är fallet.
Vi bytte som sagt var julisar och jag fick en jättefin röd glasskål samt två fina julhandukar och Roine fick en adventsljusstake som man har i bilen. 

Efter julmyset, så var det dags att börja med mott-jakten. Städade en maskin hela kvällen, blåste överallt, skruvade loss saker och öppnade allt som gick att öppna och fick fram en massa små larver, bon och flygfän. En lyckad jakt.

När jag lämnade maskinen ikväll, så var den så ren och fin och jag var så trött så trött.

Måste komma i säng, för jag börjar klockan sex imorgon bitti.......
Natti natti

Julkort 2005

julkort





:-))

Snart dags att gå till jobbet. Ingen rast, ingen ro. Har hunnit med massor här på förmiddagen. Skulle ju egentligen till skolan men beslutade mig för att avstå. Har ju en hel del att hinna med. Barnen lämnades på dagis utan någon större överraskning. Wilma var arg för att hon var tvungen att ha sina galonisar över termobrallorna, för det kändes konstigt och var inte snyggt..... undrar vart hon fått det ifrån?

När jag åker genom centrum, om man nu kan kalla det centrum, så ser jag Jessica på gatan och vänder då om. Måste köra tre vändor innan jag ser henne igen och innan jag hittar en p-plats . Man måste ju passa på att prata och kramas, när det är så sällan som vi ses.  
Efter det var det bara att ta tag i alla de saker jag skulle göra. Köpa julklappar för femtio kronor styck, från mig och Roine. Vi ska ha en egen julsammankomst inom vår process idag och då ingår alltid julklappsbyte. Det är ju hur svårt som helst att hitta något för femtio spänn och som dessutom ska passa både tjejer och killar, ung som gammal......

Nästa mål var in på banken, för att ta reda på hur mycket pengar som finns på ett konto jag inte använder, där även de extra barnbidragspengarna kommit in. Skulle även avslut kontot, vilket inte kunde ske.

In till Svensk kassaservice, för att få ut dessa pengar och in till det slutliga målet, Apoteket. Där införskaffades vaccinet mot graviditeter ;-)

Fort hem och fixade lite sallad, som jag kan äta ikväll på jobbet. Plocka undan lite fint här hemma och NU måste jag åka direkt till jobbet. Börjar om 25 minuter och Raj ,åste få komma ut först...

Kram kram


Piller, julklappar och Örnen

Sovmorgon var det idag, härligt! Gjorde mig i ordning och upptäckte till min förskräckelse att det sista p-pillret på kartan, var det sista jag hade här hemma...  Letar febrilt upp nummret till barnmorskan och det visar sig att det är fem minuter kvar på telefontiden. Ringer upp snabbt som attan och allt löser sig tillslut, skönt. Vill ju få lite mysrys under jul.
Barnen skulle vara på dagis klockan halv tio och idag stog det julfest på dagisschemat. Eftersom vi missade det här med discot, så slog vi på stort idag. Det var finkläder på och så krusades håret på Wilma. Tiden tickade på men de var ju så fina, så ett kulkort skulle vi väl hinna ta innan det var dags att åka. 5 minuter kvar. Ett till och ett till, stilla nu, nej ställ er här... tiden gick och kvart sena kommer vi till dagis.
Va, har julfesten redan börjat, trodde att det var senare.... Barnen gav sin snopna mamma varsin puss och sprang sedan glada in till de andra.

Sedan var det dags för en tur till Södertälje och köpa lite klappar, innan jobbet kallade. När jag kör ut från dagis, så börjar bensinlampan lysa, så det var bara att åka och tanka. Ute på vägarna var det blött och skitit och spolarvätskan var slut. Hem igen och fyllde på den och passade samtidigt att ta en snabbis promis med Rajraj, sedan bar det iväg. Förlorade bara en halvtimme.

I Södertälje var det förvånansvärt lugnt. Visst var det en massa folk men det var lagom mysigt och köerna var inte allt för långa. Från varenda högtalare hördes julmusik och ute på gatorna spelade musikanter och folk såg riktigt nöjda och glada ut. Julstämning på sta'n när den är som bäst.. Köpte kläder, badkulor, smycken, hårsaker, spel och pyssel till barnen. Hittade allt det jag hade tänkt och kom iväg i god tid, så hastigheten kunde hållas på motorvägen. Inte likt mig, brukar ju stressa in på jobbet två minuter i.

Det kändes roligt att komma innanför grindarna på Kungsörnen igen. Särskilt när man vet att det bara är ett gästspel och mina jobbarkompisar är det ju alltid kul att få umgås med.  Klockan 13.50 var det maskinoperatören Josefine, som stämplade in ;-) Var nervös att jobbarbrallorna inte skulle passa, att de krympt i torktumlaren eller något men de satt perfekt. Började arbetspasset på det mest tänkvärda sätt , nämligen med julbord i restaurangen. Åt så att jag knappt kunde andas, för så gott var det. Med byxor som vid det här laget satt väldigt tight och med nätmössan på, så var det bara att starta igång maskinen. Allt fanns kvar i mitt minne, vad som ska göras och hur man gör det. Det här kan jag!!!! ;-)




~~~~~~~~~~~~~~Dagens~~~~~~~~~~~~~~~~
-bästa: all julmat och allt juligt idag. Bara tre dagar kvar, blev jag upplyst om i morse

-sämsta: att Örebros polismyndighet inte inser vilken underbar och kompitent blivande polis de går  miste om, troligtvis på grund av ålder.        

-reflektion: Vad säger ens ålder egentligen? Säger den bara hur länge man levt, hur mogen man är eller säger den något mer?
Vad är det som är avgörande om vem som är mest mogen?
Är det vem som har mest erfarenhet eller vad erfarenheten/erna består av, som avgör det?
Är det hur länge man har levt  eller vad man har upplevt under den tid man har levt, som räknas?
Är det ens förnuft , ens tankar, ens personlighet och inställning till vissa sker, som avgör?
Måste den som är äldre, nästan alltid, automatiskt vara mognare och därför tförväntas klara av vissa saker bättre????

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Slut för idag, tack för idag!!!!



En dag med glid

Vilken underbar dag det varit idag. Känns verkligen som om allt bara flytit på och gott min väg liksom. Till saken hör ju att jag vaknade imorse med flaxande och färgglada fjärilar i magen eller så kanske det var surrande hummlor? Pirrade gjorde det iallafall eftersom dagen skulle börja med den där självskyddsexaminationen och avslutas med intevjun.

Som tidigare nämnts, så gick självskyddet galant. Det jag och min "kollega" Ellinor fick agera mot var en urotrevlig man (igen dessa otrevliga och provocerande människor...) som vi stoppat på grund av fortkörning. Han ville inte stå still medans vi pratade med honom och han försökte provocera oss hela tiden. Vi skulle lösa situationen på ett korrekt sätt. Han fick alltså springa runt bäst han ville medans en obot skrevs. Testet var att vi inte skulle tagga upp oss och hålla honom stilla med våld, vilket vi som sagt gjorde= godkända. 
Vår lärare gjorde en fuling, så när vi trodde att vi övade förra lektionen, så var det själva verket examinationen i grepp, så vi tog bara scenarion idag ;-) Hela klassen klarade sig och blev godkända. BRA jobbat bästisar ♥
Det bästa idag var att jag bad mannen om ursäkt för att jag önskat honom en trevlig dag, efter att jag skrivit ut böter.....  ;-) Vi skrattade och pratade om det efteråt inne i omklädningsrummet och Nina sa en bra sak,  nämligen att man kanske ska bjussa på det sista ordet. Låter rimmligt och ska lägga det på minnet.

Vid 13.30 var det då dags för grillning av en nervös Josefine. Nu kan vi tala om en hel svärm av insekter inuti min kropp. Toan hande besökts X antal gånger innan det var dags. Förstår egentligen inte varför jag är så nervös. Troligen är det så för att detta är så viktigt för mig, att få göra aspiranttiden i Stockholms län.
Väl inne, så kände jag hur kinderna darrade de första fem minutrarna sedan var jag igång. Att prata om mig själv är ju det jag kan bäst. Allt bara bubblade ur mig och har man väl satt igång mig så är jag svår att stoppa. De frågade, jag svarade och en hel del skratt blev det.  Vi fick en riktigt bra kontakt, tycker jag. Nu är det då bara att hålla tummarna. Den 15 januari ska vi få svar......

All for now!



Lektion

Är på skolan. Sitter just nu med Linda och har informationssökning. Självskyddsexaminationen gick bra, blev godkänd!!!! Skönt. Fick agera i scenariet som alla fick agera mot. De fick att en granne ringt och klagat på liv från en lägenhet. När de kom så hörde de bra skrik, dunsar, skratt, sparka hårdare, ajjj mm. När de knackade på dörren, så kom lägnhetsinnehavaren ut med en kniv i handen. Där skulle de sedan agera. Grejen var att vi hade fest i lägenheten och spelade fotboll och han med kniv höll på at laga mat.......

Måste gå nu. Kram  

Unga lagöverträdare..... say no more!

Ungdomar,ungdomar, ungdomar......... jag säger bara det. Idag i skolan har vi haft övning hela dagen, då vi får agera mot statister som om det vore verkliga händelser. Eftersom vi är inne i ungdomskursen så var alla case typiska händelser då unga kan vara inblandade. Vi hade ett snatteri, personrån, skadegörelse/klotter och en som fått alkohol langat till sig. Jag och Mattias fick agera mot en tjej som stog och klottrade.
Åh herregud säger jag bara. Har inte hört så mycket grova och fula ord på samma gång, som jag har hört idag. De unga talade tydligt om vad de tyckte om oss och hur vi arbetade och gång på gång fick jag ordet fitta skriket rätt i ansiktet.
Vad jag gjorde? Höll för munnen så att hon blev tyst och dunkade huvudet mot väggen såklart....närrå. Nappade nog direkt och höjde rösten jag med, vilket jag tror är mänskligt. Sedan fattade jag mig lite och sänkte rösten och försökte prata med henne men när hon vägrade lyssna och inte ville stanna/stå still, så var det bara att ta tag i henne och vi slöt en överenskommelse. Jag släppte henne och hon skulle stanna och inte skrika mer. Efter det gick allt lugnt och stilla utan skrik. Vi grep henne, gjorde en kroppsvisitation, kontaktade hennes föräldrar innan vi körde in henne till station.

Dagens övningar var verkligen jättebra. Vi fick nog oss alla en och annan tankeställare om hur vi ska agera och hur ungdomar kan agera mot oss. Nu är det ju så att jag absolut inte tror att alla unga beter sig så här men det kan inträffa och nu vet jag att jag kan hantera det. Skönt att känna att hur hon än försökte provocera mig, så rann det bara av och att mitt tålamod kräver bra mycket mer innan det ska rinna över. Är väl van eftersom jag har två huliganer här hemma som skriker och härjar.

Kom inte hem förrens strax efter sju, så kvällen har bestått av middag,  "Kvalster" på tv'n, tvättstugan (hann inte allt igår) och slutligen hamnade jag här. Är som vanligt alldeles för sent i säng. Imorgon bitti har jag examination i självskydd och jag som skulle repetera på Roine ikväll.......... Har även min aspirant intervju imorgon och det känns lite pirrigt. Hatar att sitta och sälja in mig själv. Håll tummarna, för jag vill verkligen till Södertälje.

Nu är det bara Rajraj kvar sedan får jag gå och brottas med mina kvalster.


Rajraj och jag och jultsämning på G

Söndagsmorgon och det fjärde ljuset tändes i adventsljusstaken. Glada och pigga barn kommer springande till köket för att få frukost. Grannflickan Linnea stannade kvar hos Wilma igår och sov över så de båda sprang direkt efter frukosten in till Wilmas rum och fortsatte att leka med barbie. Nästa gång jag såg dem var typ tre timmar senare. Underbart att de kan leka så länge och det är fruktansvärt skoj att smyglyssna på dem. Det är ju inte så att man inte hör sig själv många gånger i leken ;-)

Tvättmaskinen har gått varm hela dagen, så att rena kläder ska finnas till veckan. Förstår inte det här med tvätt och framförallt tvättkorgar. De är ju i stort sätt aldrig tomma och tvättstugan är full av kläder för jämnan, både rent och smutsigt.. Är iallafall glad att jag har en tvättstuga, en av de bästa sakerna med att ha ett hus.

Jag och Rajraj tog en långis promenad på en timme, vilket vi båda behövde. Hade tänkt springa men det var ju så förbaskat kallt ute. Inte svårövertalad där inte...
Jag försökte även jaga rätt på pysselglitter till ikväll men det fanns inte att få tag på någonstans här i Järna. Tog med mig vanligt luciaglitter istället, så kunde de klippa och klistra med det iallafall. Ja, vad gör man?

Eftersom unken doft av hund förföljt mig de senaste dagarna, så bar det in i duschen för Rajraj när vi kom hem. Jag visste att om jag inte gjorde det nu, skulle det inte bli gjort idag heller. Ut ur duschen kom en blöt men blommluktande hund, kunde inte låta bli att avsluta med mitt balsam. Vid denna tidpunkt är han torr och är så välkommen att sova hos mig.

Rajraj ut och jag in och ut lika snabbt. Ungar, vi måste åka om tio minuter skriker jag ner till tv'n medans lådan rivs ur under jakten efter ett par rena trosor som är sköna.  En kvart senare är vi alla klara för att åka, så vi blir inte sååå jättesena.
Julpyssel hos Jessica kan inte  bli mysigare. Dels är det bara så juligt och mysigt hemma hos henne och så bjöds det på glögg, peppisar, ädelostdip, nybakade lussebullar, julmust, choklad och vänner!!!! Vi kom hem med några julkort som barnen pysslat ihop och två apelsiner med nejlikor i, efter fyra och en halv timme. Inte illa ;-) Det bästa är ju bara att få träffas och prata. Vi har alltid lite svårt att få stopp på pratet, när vi väl börjat så finns det ingen återvändå. Nu känns det klart bättre emd julstämningen!

Väl hemma efter snigelåkandes bilar, så var det jag och Rajraj ute i kylan igen. Ville in fort och för att få honom att göra det han ska snabbast möjligaste, så blev det pinnkastning i kohagen.  Nu är vi båda klara för sängen och bums i, för klockan ringer ju imorgon bitti igen....
 Skolböckerna ligger orörda i väskan vilket egentligen inte var tanken men vad fan, jag har haft en toppen helg!

------Bara sex dagar kvar------

Granen är klädd och jag hoppas på klädda kort i R hand

Lördag och jag klev  upp ur sängen sista gången klockan halv elva, härligt. Barnen började dagen med att glatt konstatera att det bara är sju dagar kvar till julafton samtidigt som de höll upp sju fingrar. Jag i min tur fick börja med att räkna, 18 dec,19, 20..... japp sju dagar kvar.
Härligt, fast det känns inte som om det är så nära. Kanske är det snöns frånvaro eller det att man hela tiden har fullt upp med icke juliga saker. Imorgon blir det det årliga julpysslet med brudarna och det kanske bättrar på känslan. Tomtarna är i allafall på plats, julgardinerna är uppe och idag var det dags för granen! Fram med gran, ja vi kör med fake gran men en fin sådan, kulor och ljus. Barnens ögon glänste i kapp med glittret medans julmusiken skvalade ut ur stereon. Mesigt och helylle svenssonliv så att det skriker om det och jag bara älskar det!!! 

Roine är på herrkväll med poker♣ hos brollan så Anneli har varit här med sina barn och hållt oss sällskap. Hennes man hade herrkväll hemma hos dem. Barnen bestämnde mat och då blir det ju inget annat än tacos. Vi har myst, fått i oss vin och snackat. Jag och Anneli alltså, inte barnen ;-) Mellan blöjbyten, påfyllnig av godisskålen och matlagning har vi smygit ut för att få i oss ett bloss eller två.......kan inte bara låta bli när de ligger i kylskåpet och vin intas.

Det är så underbart att ha en så bra kompis på gatan och jag är så glad att hon finns♥. Det häftigaste är att vi bara känt varandra i lite mer än ett år och ändå känns det som om vi känt varandra alltid. Vi tycker och tänker likadant och kan prata om allt. Vi hinner ibland inte säga saker man tänkt på, för den andra hinner före. 

Hade tänkt mig en löprunda med hunden men det hanns liksom inte med idag. Kan inte förstå varför lördagarna går så jädrans fort. Måste ta det imorgon. Den där latmasken är svår att utrota men bort det måste den!!!!

Fortsatt trevlig helg!!!
Kram




Fel fel fel

Att jag alltid ska skriva ngt galet... Ska stå been there, done that men det gör inte det. Ni förstår nog mitt grava misstag. Är lite seg och trött i huvudet. Han väntar nu.............

Fina lucia kort


WE

Bröllopsdag

Den 16 december är en riktigt bra dag, nämligen vår bröllopsdag ;-) Idag är det vår femte och det är inte klokt vad tiden har gått fort. På söndag är det sju år sedan vi blev tillsammans och det bästa av allt är att det fortfarande känns så rätt. Jag älskar dig Roine
Vi har firat med en god middag här hemma. Det var meningen att vi skulle lämna bort barnen men vi orkade inte åka iväg. Vi är två trötta bröllopsfirare som båda atgit en liten tupplur men snart ska vi fira på vårt egna lilla sätt...... ;-)

Igår satt jag och kollade på vår bröllopsfilm med barnen och de bara älskade den. Elias var lite ledsen i början, för att han inte var med på filmen och han förstog inte vad som menades med att han inte fanns då. Tillslut fick jag till det tillräckligt pedagogiskt och han accepterade det och glädjes istället åt att se Wilma som bebis. Det slog mig vad ung jag var och att en del saker skulle jag nog ha gjort lite annorlunda idag;-)

Hade svårt att somna igår, släckte inte förrens efter tolv och när klockan ringde fem i morse var jag dödens..... Har haft två lektioner idag. Den första var poliskunskap där vi gick igenom våra ungdomscase- Vi är inne i ungdomskursen nu och det är mycket att tänka på. Hoppas verkligen att jag slipper bli kallad till station som förälder i framtiden... Ett case handlade om en 17 årig tjej som försökt komma in på krogen med ett lånat leg och den nöten var ju inte så svår att knäcka. Been there, than that ;-)) 

Fick ett roligt sms idag som jag vidarbefodrade till mina vänner. I det stog det bland annat att de skulle beskriva mig med ett ord och skicka det tillbaka till mig. De orden jag fick  var:
skratt - kompis - rolig - glad - vän - driftig - stark - fenomen - livspassionerad - cool - polismamma
Blev jätteglad över dessa, tack så mycket!!!

Fick även foto'n idag som vi tagit på skolan och kunde inte låta bli att sätta in några. De är tagna efter att vi klarade den där hemska muntliga tentan, så vi är sååå glada. Det är min basgrupp som är med på bilderna och de är Alexandar, Ellinor, Stefan, Mattias och David. Är vi inte fina så säg.

Nu ska jag gå och mysa med min man♥



Basgrupp 2

Basgrupp 2


Vi igen

Vi igen


Alla

Alla


Fy fan vad underbart. Vi blev godkända på tentan!!!

Fy fan vad underbart. Vi blev godkända på tentan!!!


Ooops, det blev en kryssning.

Klassen hade bokat Finlandskryssning med avresa den14:de men jag kände att jag inte hade råd att följa med. Hade sådan tur att tomten lämnade en lite tidig julklapp till mig i söndags. En 500 lapp som bara var min! I tisdags pratade alla i klassen om vad de skulle göra och hur kul de skulle ha på resan mm och jag kände att jag bara ville med, jag bara måste..... Sagt och gjort, Nina gick förbi Viking terminalen på vägen hem och det fanns plats kvar!!!! Ooops, så det blev en kryssning för mig med. Det var bara att packa, fixa barnvakt och vara lite snäll mot Roine ;-)

Igår strax efter klockan fem så bordade vi Cinderella och humöret var på topp. 24 timmars party hägrade. Glömde att jag blev stoppad på vägen in i båten för väskkontroll, självklart. Där tog resan slut för min vinflaska, som snällt fick vänta i ett skåp på terminalen. Vi började direkt med en öl på puben innan det var dags för tyngre grejer. In i dimman skulle vi, så jag och Johanna köpte en liter sprit och in i dimman hamnade vi. Vi åt julbord och eftersom dricka ingår så blev det flertalet rundor till tappkranen. Vi sjöng snappsvisor och lekte "jag har aldrig - leken".

Ner i hyttipytti igen och tanka ännu mer och när dimman var lite för tät, så var det dags för karaoke och discodans. Var snygg som fan och otroligt sexig med hängande ögonlock och sluddrande röst. Hade verkligen skitkul!!!! Klackarna på mina skor måste det vara något fel på, för jag hamnade på golvet flera gånger....och klockan fyra blev jag släpad av mina kära vänner först ner i hytten innan de kom på att det var frisk luft jag skulle ha, så då släpade de upp mig för alla trappor igen. Självklart så hittade de ingen utgång så det bar iväg nerför igen, till hytten där jag slocknade på fem röda med kläderna på.
 Vaknade klockan tio med världens baksmälla, ett tappat örhänge, brännmärke på bh'n? och ingen ångest kom krypande. Skönt!
Jag hade det superkul och jag bara älskar mina kära bästaste klasskamrater.

Nu måste jag sova för det är tidig morgon imorgon.....


Disco utan glitterkläder och kavlar i luften.

7:00 ringde klockan och jag vaknade pigg som en lärka. Vad har hänt? Kan det vara sovmorgonen igår som gjort susen eller vetskapen att jag idag är fri från sjukdom och hushållssysslor? Det var inte mysbrallan som åkte på och slitna morsan looken lämnade jag hemma. Dusch, på med smink och t.o.m föning av håret. Barnen var lika alerta dem med att klä på sig.
Klockan redan 8? Tiden rann iväg för oss som vanligt. Vår vana trogen, så var det springtävling upp för backen till dagis och av med kläder snabbare än kvickt. Shit, disco idag kl. 9.30 och hur skulle vi ha vetat det.... Förklarar för Wilma så snabbt jag kan att man kan ha disco utan hennes glittrande discokläder och att fröknarna säääkert har något glitter hon kan få......?? Avslutar med varsin puss och "hejdå, mamma älskar er  har brottom till tåget, puss puss!!"

Framme på skolan, känns härligt att träffa klasskompisarna. Det var ju en evighet sen sist, hela sex dagar... Beteendevetenskap stog först på schemat men jag ägnade större delen av tiden att snacka av mig med Johanna. Lektion två var juridik, då vi skulle få vår dom om hur vi (basgruppen) lyckats med vårt första förundersökningsprotokoll och dra på trissor, gärningsmannen skulle säkerligen åka på 5 år i finkan ;-) Godkänt, bra jobbat basgrupp 2!!!!

Efter en fika var det tåget hem, för att baka peppisar hemma hos Carina. Åtta barn med kavlar i nävarna och  papparkaksdeg i munnen, en härlig syn , jag lovar. Det slutade som vanligt att det var mammor som bakade ut det sista.Peppisarna fick kristyr på sig och blev jättegoda. Efter baket blev det tomtegröt och mackor. Underbart, snart snart är julen här.........

I natt har jag två barn i sängen igen. Tycker faktiskt att det är ganska mysigt och okej då Roine jobbar. Då finns det nämligen mer plats i vår 160cm breda säng. Annars har jag större delen av kroppen utanför, vilket medför en stor risk att rumpan ska få med resten av kroppen ner på golvet. Wilma ska låna ut sin säng till brollan, som är ute och slirar.

Tjingeling.



Shit'anbull'an

Något väldigt sällsynt har hänt idag. När jag slog upp mina bruna, så stog klockan på 11.30!!!! I just love mina barn. Visserligen var jag upp och slog på tv'n kl. 8 och kl.9 ropade Elias "fääärdiiig" från toan. Så otroligt skönt att få Zzzova. Gissa om älsklingarna fick en varsin stor våt puss av sin mamma, innan hon gladeligen dukade fram en brakfrukost åt dem och tände ljusen på bordet.

Trilla inte av pinnstolen nu men idag har jag tagit i tur med den där källaren som jag nämnt tidigare. Hela fyra timmar tog det att få allt på sin plats men shit'anbull'an vad fint det blev nu. Skulle nästan kunna bädda tältsängen och sova där i natt om det inte skulle vara så förbaskat kallt.... not men det kommer definitivt bli lättare att at mig ner och träna.

Har även promenerat bort en hel del kalorier ikväll med  Anneli och Barbara. Hur skönt som helst. Mina stackars lemmar ömmar än efter gymmbesöket, kan inte lyfta armarna ovanför huvudet, för då svimmar jag.

Ska kolla färdigt på Blåljus och sedan gå och lägga mig. Har ju äntligen skoldag imorgon ;-)


Slussvakt

Ingen barnvakt imorgon...... den enda dagen som mamma inte kan. Det är ju typiskt.  Jag blir troligtvis hemma imorgon också, skit också. Vill inte.......
Det enda positiva är ju att jag verkligen får kvalitetstid med mina älsklingar, vilket jag inte är bortskämd med i vanliga fall.

Nu ligger barnen så snällt i sina sängar, efter att vi tillsammans legat och tittat på Nannyakuten ;-) Själv ska jag också lägga mig. Måste bara lägga mig i ett varmt bad och ta hand om mina ömmande muskler, som fick jobba hårt igår på gymmet. Märks att jag inte varit där på länge.

Hihi, varje gång jag ska ta ut vattnet från badkaret, så tänker jag på hur det var när jag var gravid. , när jag tog ut vattnet medans jag låg i karet så försvann bara vattnet antingen bakom eller framför mig, för min kropp var som en sluss....Den gick från kant till kant. För att få ut allt vatten var jag tvungen att flytta lite på mig så att vacumet släppte och vattnet forsade förbi...... Gör om det om ni kan *asgarvar*.

Tack och godnatt.

alla

alla

Här kommer fler söta och läskiga spökfest deltagare. Visst är det för goa. Under festen intogs bloddricka, häxfika och spökgodis. Godiset levererades en svart vålnaden från Sagan om ringen med blinkande spökhänder. Snacka om att barnen skrek ;-)

Spökriddaren Elias

Spökriddaren Elias

Här har ni Elias som spökriddare på spökfesten


Wilma som vampyr flicka

Wilma som vampyr flicka

Den sötaste vampyren jag sett. Detta taget i november på vår
årliga spökfest.


Inget mer kräk och önskan om en T T A T

Natten blev lugn!!!! Min prinsessa kräktes inte mer. Hon har legat tätt mot mig hela natten och vaknade några gånger av att hon var törstig. Skönt! Finns nästan inget värre än att ta hand om spyor på nätterna då kroppen bara vill sova och skriker åt en gå och lägga sig samtidigt som hjärtat värker för att man tycker synd om lilla älskling. Detta gäller givetvis inte när den större älsklingen, som jag delar säng med, kommer hem allt för överförfriskad. Då är det bara fram med hinken och godnatt ;-)
Ringde till dagis och talade om vad som hänt och hon är välkommen tillbaka om 48 timmar.... vilket är förståligt, för vem fan vill ha magsjuka? I och för sig så skulle det ju sitta bra med magtömning och en
T T A T (Total Tömning Av Tarm) om man måste gå ner ett par kilo till något särskilt eller nu inför jul men inte fan händer det då. Summan av kardemumman, måste alltså fixa barnvakt till i morgon!

Känns inte alls bra att vara borta från skolan. Har inte haft många frånvarotimmar innan detta..... Missar en massa viktigt och min basgrupp måste jobba utan mig. Suck,har ju faktiskt inget val just nu men ska jobba på som fan med skolbesöket, så har jag iallafall gjort något. En lite kaka skulle jag ju även kunna få ihop åt dem i gruppen. Har nog någon tårtmix liggandes i skåpet. Tack gud för Kungsörnen och deras kak/tårtmixar, de räddar mig ofta ;-)

Så var kräksjukan här, oinbjuden som vanligt.

Inte för att jag bjuder in den men envist kommer den tillbaka vid den här tiden varje år.....har bara väntat på att det var vår tur på besökslistan. Den har klängt sig fast i Wilma, som började kräkas ikväll.... Hon är så duktig och har spenderat en hel del tid inne på toan. Jag blir lika förundrad varje gång det sker, att barnen är så starka och att de inte klagar. En annan hade ju  gnällt ihjäl varenda en i min närhet vid det här laget och tyckt så synd om mig själv.
Nu ligger hon i min säng med hinken som sällskap på golvet. Hon är iallafall lycklig över att få dricka avslagen cola, trots att det är kväll och läggdags. Vill ha henne nära mig, annars får jag inte en blund i natt. De stackars barnen kan ju kvävas om de kräks i sömnen, så jag skulle springa och kolla henne vid minsta ljud. Oron hänger liksom kvar, trots att hon snart blir sex år. Så är det nog att vara mamma. Fortsätter säkert med det när hon blir tonåring och kommer hem på lyset. Sitter väl nedanför hennes säng och vakar då med :-)

Slår vad om att Elias lär börja imorgon vid samma tid.......och sedan jag osv............ Kan inte!!!!

Det blir ju ingen skola för mig imorgon heller då med andra ord.....och jag som missar så mycket, suck! Vi som ska gå igenom akutförlossning imorgon och då ville ju jag vara med. Roine kan inte vara hemma eftersom det är hans nattvecka och vi BEHÖVER pengarna till julisarna. Alla som har vab't någongång vet ju hur snabba försäkringskassan är på att betala ut. Det går låååångsamt vill jag lova och så är ju inte summan den samma som man förlorat. Mormor kunde inte ta hand om dem imorgon men jag ska höra om hon kan det på onsdag. Då bara måste jag infainna mig på skolan.

Nu ska jag krypa ner hos min älskling och klia henne på ryggen, för det är det bästa hon vet, förrutom sin mamma då.

Godnatt och jag håller tummarna att mitt besök inte hittar hem till er.

Jag vinna - skulle inte tro det

Trodde jag ja, att det bara var att anmäla att jag ville ha mina räkningar betalda. Nä man skulle svara på frågor, skriva in alla räkningar som man ville att de skulle betala OM jag vann, dess ocr nr och så . Det tar ju sådan tid. Dels att leta fram alla räkningar som ligger slängda lite överallt och sedan behöva skriva ner dem...... pallar inte. En motivering krävs också och vad skulle det vara? "Snälla hjälp en fattig student som redan har gjort slut med månadens pengar och inte köpt en enda julklapp till sina söta, underbara och gulliga barn. Sitter jag med trasiga kläder, stripigt hår med klyvna toppar och får äta blodpudding till lunch varje dag..." Skulle de falla för den så måste jag lyssna och höra om de ropar upp mitt namn, då har jag tio minuter att ringa in. Det har jag ju inte tid med, som ska plugga, träna och.....
Ärligt, hur stor är chansen.... har ju knappt vunnit en krona på Bingolotto.


Snor och slask

Måndag och ingen skola. Barnen snorar, rinner ur både ögon och näsor på dem. Roine har ju jobbat natten och då är det bara för mig att stanna hemma. Klättrar på väggarna. Behöver göra något snart, något som inte innefattar hemmet..... Känner hur latmasken börjar bygga bo i mig och när han gör det, så brukar han var svår att vräka. Måste försöka komma iväg och träna idag! Vill ut och springa men inte i detta förbaskade snöslask. Hade hoppats att snön skulle stanna kvar längre. Detta väder gör bara barnen smutsiga och hunden drar in så mycket skit, som hamnar överallt i huset.

Känner mig rastlös, har haft fullt upp med plugg senaste tiden och nu när vi ska börja en ny delkurs är det så lugnt. Blir liksom orolig att jag missat något som ska läsas. Att man aldrig kan njuta av lite lugn takt, utan att oroa sig. Men om det är som det brukar, så kommer jag snart ha häcken full och känna att dygnet har för få timmar.
Ska idag i alla fall försöka sätta mig ner och skriva ner lite frågeställningar till ett skolbesök vi ska göra. En klass i årskurs åtta ska få besök av min basgrupp och vi ska hålla en dubbellektion för dem. Syftet är att vi ska få reda på lite hur de tänker och  tycker om olika saker. Ska bli superskoj. Vet ju själv hur kaxig jag var när jag var hela 14 bast, så befarar det värsta. Kanske kastar de ägg på oss och lägger häftstift på stolen, vilket jag inte skulle känna av iallafall men ändå.
Ska faktiskt ta tag i det nu.

Hör nu på Rix fm att man kan få alla sina räkningar  i december betalda, om man anmäler sig. Givet för min del. Ska göra det bums. Håll tummarna!!! Är det någon som behöver sin pengapung fylld, så är det jag. Då skulle ju även lilla jag få en julklapp eller två.....
See you

Hushållsarbete och våfflor med kakao i

Idag känns det som om jag tillbringat all tid i köket. Först var det dags att duka fram frukosten och alla skulle få sina viljor igenom. Fil i glas, kräm med mjölk och flingor i skål, inga flingor i men i tallrik...... Tillslut så var alla nöjda och belåtna och lämnade bordet snabbare än en 100 meters löpare. Sist stog jag kvar och började plocka undan. Torka överallt, in i kylen och i diskmaskinen och  sedan sätta på den.När det var klart slängde jag in en tvätt i maskinen i bara farten och så var det dags att gå ut med hunden.

Kommer tillbaka och plockar ur diskmaskinen och då vill barnen ha lunch. Letar i genom alla gömmor för att hitta något lätt att tillaga. Perfekt, en våffelmix fanns kvar så den spetsar jag med lite kakao för att festa till det lite. Får nu hjälp av Elias och Linnea -grannflickan att vispa ihop allt och de är överväldigade över kakaon. När det väl är dags att äta, så kommer Wilma upp från källan och blir sur som bara den. Hon plockar undan sin tallrik och ska absolut inte ha någon våffla med kakao i. Det är ju sååå äckligt, skriker hon medans ilskna tårar rinner nedför kinderna. Fan tänker jag, varför sparade jag inte lite innan jag la i kakaon.
Hur gör man nu om man vill vara så pedagogisk som en mamma ska vara. Jag har ju sett på Nannyakuten att  barnen inte ska bestämma här hemma. Hmm, jag börjar taktiskt med en mjuk och lugn röst att förklara att hon åtminstone kan smaka och detta är vad vi serverar idag. Om det inte duger, så behöver hon inte äta men hon får heller inget annat. Man ska inte hota med något man inte kan hålla och frågan är om jag skulle kunna hålla detta. Tycker ju lite synd om henne, när tre andra barn glupskt sitter och vräker i sig våfflorna. Som tur är behövde jag inte få svar på den frågan idag, för tillslut satte hon sig grymtande vid bordet och fick i sig hela tre våfflor. Så äckligt var det uppenbart inte.

Även denna gång hann alla försvinna som en avlöning, så det var bara att göra om samma procedur igen.... Nu är det kaninen Svantes tur att få lite uppmärksamhet.Jag städar och gör fint i hans rum/bur. Han huserar i ett litet förrum till bastun. Även han fodras med vatten och mat. Äntligen klart, alla har fått något i sina magar.

Får en lite stund att slöa i sängen framför alla repriser på tv'n. Mia visade barnen nya spel som finns ute på internet. Tack gud för det. Allt surfande får deras magar hungriga igen så jag rycks upp ur mitt dimmiga tillstånd mellan vaken och sovande. Ja, vad ska vi hitta på nu då. Frysen, kylen och skafferiet ekar emot mig. Roine har bilen, så jag kan inte snabbt åka och handla något. Räddningen blir fem hamburgare och lite pommes. Inte världens nyttigaste men det blev ett stort lass med grönsaker till, för det var det enda vi hade gått om här hemma.

Vad hände sedan, jo duka undan, in i diskmaskinen och torka. Känns som om det är det enda jag gjort idag. Snälla Roine kom hem till migh istället. Strunta i att hjälpa brollan, jag behöver dig.... och så stog han där i hallen helt plötsligt. Bilen hemma och jag kunde åka och handla, vilket inte var en sekund försent. Kaffet har varit slut hela dagen, så koffeinbehovet gjorde sig påmint. Väl hemma igen blev det kaffe och Riesenkolor, som jag bara inte kunde motstå på affären.
Nu är allt lugnt i huset. Roine har åkt och jobbat natt och barnen sover. Ska ta och vika rentvätten innan jag tar sista kissrundan med Rajraj. Sedan är det äntligen dags för mig att koja. Zzzzz

Lördagssvammel

Sorry, det var länge som fan sedan något skrevs men.... äsch jag lägger ner bortförklaringarna. Ni hajjar nog ändå.  Själv sitter jag nu här hemma med Elias en lördagkväll med vin i glaset och ska faktiskt snart ladda vattenpipan ;-) Skönt som bara den, att bara ta det lugnt ibland. Vi kollade lite på "Totally spies" tillsammans och njöt av tytsnaden och lugnet. Det är Mia helg den här helgen. Hon och Wilma är hos grannen och leker. Roine är hos brollan och hjälper honom med renoveringen och han kommer hem efter kl.23 ngn gång. Ganska bra slår det mig nu, då kommer han lagom när vinet har gjort sitt och en annan är pilsk som fan ;-)

Idag när jag tänkte ringa mina föräldrar, som flytt upp till Norrland över helgen, så funkade inte luren. Det kom ingen ton men det lös om den och då borde det ju för fanken låta om den.... Hm, tillslut hittade jag felet, Svante kanin hade behagat sig att gnaga av an av sladdarna.... Fan, vilka samtal har jag nu missat hann jag tänka, innan jag fixat en ny sladd från en gammal lur som låg slängd i källan. '
Det är faktiskt bra att spara på gamla saker, för man vet ju aldrig när de kan behövas. Äsch, en fin bortförklaring för att jag inte hinner slänga allt skit som står i källan..

Vad har hänt i mitt liv den senaste tiden då? Jo, plugg plugg och plugg. Har nog aldrig pluggat så mycket till ett prov innan än till detta. Ja, det var ju dags för den där förbaskade tentan och jag lovar att jag hellre hoppat i isvaken 5 gånger än att utsätta mig för detta. Usch och fy.

Vi (min basgrupp) började examinationen med att åka runt i polisbilen och så fick vi ett jobb via radion. Det var två privatpersoner som gjort ett envarsgripande på Görans livs. Vi åker dit och gör allt som ska göras. Närdet är färdigt, så får vi en halvtimmes rast innan vi ska stå till svars för vad vi gjort och hur ALLT fungerar i en förundersökning. Vem som får göra saker, varför, vem beslutar och när och vad en förundersökning är????? You name it! Jag mådde så illa när vi skulle in och sätta oss och hade drömt mardrömmar flera nätter innan. Vi sex satt på rad och framför oss satt två lärare och ställde frågor; " Vilka får besluta om xxx och varför då, Ristmägi?" eller "Håller du med om det, Ristmägi?", "Kan du utveckla det lite, Ristmägi?", "När kommer åklagaren in och vad är ett brott av enkel
beskaffenhet?Vad innebär en lokalöverenskommelse?Deligationeordníngen? osv, Fy fan. När vi alla i gruppen blev godkända, så var man inte långt ifrån tårarana och en tung börda hade lossnat från mina axlar. Jippie!!!!! Samtidigt kändes det som om tentan faktiskt inte hade varit lika med döden.

Sedan hade vi övningar på Lagtorget hela eftermiddagen, som kräver koncentration, för jag vill ju inte göra fel. När jag kom hem till Järna kl. 18.20, så var jag så trött efter alla pluggnätter och konsentrationen under hela dagen och ville bara hem. Eller till grannen menar jag, för där var barnen på kalas och alla väntade på mig med mat och vin. Roine var på en annan fest redan. När jag kör ut bilen från Konsumparkeringen, så upptäcker jag att jag så klart har fått punka.... så det är bara att börja byta däck i mörkret och duggregnet......

Somnar vid 23-tiden och vaknar sedan med världens feberfrossa och gåshud över hela kroppen som gör så ont så fort jag nuddar skinnet. Håller på hela natten och när jag precis somnat vid halv fem snåret, så kommer en glad Roine hem och han vill så gärna myyyysa så. Glöm det sa jag och vände rumpan till ;-)
Vid ett tiden pallrade jag mig iväg på barnkalas, hos Elias älskling Ebba. Elias säger att han är kär i henne och att de ska få ett barn tillsammans, som ska heta Stina. Det här med bebis kom till efter besöket hos Gunsan och Stina, då Elias hade Stina i knät och högljutt pussade på henne. Hon gjorde stort intryck på honom, för han pratar mycket om henne ;-) Jessica och Johan var urgulliga, som tog hand om denna trasa till morsa som slängde sig i deras underbart sköna soffa. De servade med kaffe, fika och alvedon. TACK!

Till grejen hör också att jag och några kompisar härifrån hade planerat sedan lång tid tillbaka att vi skulle gå ut i Stockholm på lördagen. Det är ju så jävla typiskt att man ska bli sjuk då.... Jag hade verkligen ingen lust men beslutade att supa bort febern och mitt halsonda med alvedon och det funkade faktiskt. Vi hade det jättekul så länge som det varade, för vid halv ett blev min granne utslängd av vakterna, för att hon hade börjat fight'as. Detta är Anneli, 37 år ochtrebarnsmamma vars yngsta är 8 månader ;-) Då gick vi alla ut och åt en kebab och tog sedan taxi hem.
Ja, det är det som hänt i mitt liv. Avis? Nä, jag trodde väl inte det ;-)

Nu är det snart Robinson som hägrar. Har inte följt det slaviskt men det finns ju inte så mycket annat att titta på och mina väggar är så tråkiga att stirra på, jag lovar.

Hej och kram på er!