* 31 dagar kvar *

31 dagar kvar och det känns som en evighet. Kan magen verkligen växa mer, den är just nu enorm vilket kommenteras av de flesta.
- Har du inte fått än, när är det då dags? Är det två där inne? Jasså inte, är du säker? Det måste vara tungt det där. Men det gör mig inget alls, de får kommentera hur mycket de vill och jag vet att de gör det med välvilja och faktum är ju att jag är stoor ;-)) Får även klappar och mys på magen och för mig är det helt okej, bjuder gärna på detta underverk som det faktiskt är.

Idag är det fredag och helgen stundar, härligt! Ska nog unna mig att gå hem lite tidigare från jobbet idag, för min rygg är helt slut och jag har inget som ligger och väntar. Jag skulle just nu, mest av allt vilja ha egenskapen att med hjälp av en dragkedja ta mig ur denna gigantiska kropp för ett litet tag, likt en bävernylonsoverall. Bara känna mig fri, lätt och rörlig och skutta runt utan någon smärta i rygg, musben eller mage. Eller varför inte få en hel natts sömn.... eller en rejäl omgång med maken i sänghalmen utan svimmningskänslor och stor mage i vägen. Det vore något det... ;-)) 

Ska nog överraska dem där hemma och köpa med mig thaimat hem till middag, då blir jag nog favorit hos gubben iallafall som älskar det. Skönt att slippa laga middag och jag är faktiskt så där supersugen på just thai som bara en gravid kan vara. Barnen gillar det ju också och dem kan man ju alltid muta med fredagsmys som inkluderar gott framför tv'n, så då blir jag favvis även där.
 

* Vart tog mina fotknölar vägen *

Jag är tjock.....
tjock och otymplig....
tjock, otymplig och svullen....
tjock, otymplig, svullen och kokande het....
Jag är höggravid!


Nu börjar krämporna  komma med besked. Kan nog ha att göra med att det är 5 veckor kvar till beräknad förlossning. Lever på Gaviscon tuggtabletter, då halsbrännan håller på att ta livet av mig. Magen växer så det knakar och det annars så slappa skinnet spänner som bara den. 

Bebis i magen är allt annat än lugn och puffar och sparkar på mina stackars organ och det gör ont och om jag inte visste att jag hade ett underliv innan, så vet jag det nu med besked. Ömsom hugg nertill och ömsom sparkar mot revbenen och automatiskt kommer det ett aj ur min mun. Folk på stan tror nog att jag är lite knasig, då de vänder sig om och undrar vad jag är för en kuf.
   
Även ryggen börjar ge mig extrastarka signaler om att jag måste lugna ner tempot en smula, att jag inte kan stoppa huvudet i sanden längre likt en struts. Jag är faktiskt gravid. Tar mig fram som en vaggandes åldring i mitt lugna tempo. Blir så frustrerad då de som lämnar pendeltåget samtidigt som mig snabbt kommer 100 meter före... och efter vankar jag flåsandes som om jag sprungit ett maratonlopp. 

Nätterna är inte att tala om. För det första är det halsbrännan som blir som värst kvällstid. Sedan måste John Blund tagit fel burk då han strör ut klipulver över mig och i sängen vid läggdags. För inte kan jag somna trots att jag är trött och det kliar på alla möjliga och omöjliga ställen på kroppen. '
Ryggsmärtorna talar om att jag inte tagit det lugnt under dagen och mina stackars höfter får ta en sådan tyngd så när jag väl somnat, så vaknar jag en gång i timmen för att jag måste vända mig.


Men men det är det faktiskt värt, då det snart, alldeles snart är dags att snosa bebis ;-))  Och jag skulle inte för allt i världen vilja byta bort detta till gubben där hemma. För det är faktiskt helt underbart och härligt att få känna dessa sparkar i magen.

* 5 veckor *

Då så var mina 5 semesterveckor förbi......men är nu 5 veckor närmare beräknad förlossning!
Är tillbaka på jobbet och känner mig inte alls lika pigg och smidig som innan jag semesterstädade mitt rum. Har haft en underbar semester med fint väder där jag likt en pustande flodhäst spenderat dagarna på olika stränder i närheten. Var bara sista veckan som regnet öste ner över oss och det förbaskade tältet som ungarna sovit i ute på altan. Det är inte torrt än.... 

Hann med en tripp till Gotland där den underbara solen lyste på oss under hela vistelsen. Kan egentligen inte säga att vi såg så mycket av själva Gotland, då största delen av tiden spenderades i Kneippbyn där vi bodde. Helt underbart och perfekt för den barnfamilj vi är. Frukost ingick samt inträde till deras vatten- och lekland. Barnen stormtrivdes och vi med som ganska lugnt kunde jäsa på solstolarna medan vi hörde barnens glada tjim och skratt vattenrutchbanorna. En tur till Visby blev det så klart och vi vandrade runt hela stan för att i hamnen hitta den glassbar som har över 100 olika sorter. Trots ömmande leder och ett uppluckrat bäcken så var det värt det, glassen var super.  

Även Grönalund fick äran att få besök av klanen Thyni Ristmägi och det var ju självklar en av sommarens varmaste dagar. Medan de andra åkte karuseller och kunde svalka sig med kalla öl, så satt jag och sökte skugga vid Kryddhyllan och passade bordet och väskorna sippandes på ömsom vatten och ömsom läsk. Hade visserligen sällskap hela tiden, då de turades om att fylla sina torra strupar men jag ville också. Åh vad det är tråkigt att vara gravid ibland......Men nästa sommar då ni, då är det jag som ska dricka vin och kalla öl, hoppa studsmatta, åka farliga karuseller och de värsta vattenrutcharna och få ta mig ett tjuvbloss då och då ;-))

Regnet som kom var nog ganska bra trots allt, då huset såg ut som om en orkan dragit igenom det efter 4 veckor utan städning. Vem vill vara inomhus och städa när solen skiner, inte jag iallafall. Det var bara att dra på sig gummihandskarna och sätta igång så när jag lämnade huset i måndags morse efter en veckas röjning, så var var sak tillbaka på sin plats igen.