Tisdag med lukt av död och änglar till barn

Klockan fem ringer den där förbaskade klockan igen och hela kroppen skriker sov sov sov men med min vana trogen, så lyssnar jag inte på den. Slänger mig upp snabbt som sjutton, så att inte ögonlocken ska falla ihop igen.

Ska ha självskydd klockan åtta, så det är bara att hoppa i gympakläderna på en gång. Håret drar jag igenom med fingrarna och efter att jag torkat bort gårdagens mascara, som hamnat under ögonen, så fyller jag på med nytt.  Vad gör man inte för att få sova en kvart extra.
Frukosten intas på stående fot medans jag fixar kaffet och matlådan. Hann eller orkade rättare sagt inte det igår, så idag fick det bli ärtsoppa på rulle och grönsaker. Denna vecka är det noga med kaffetermosen, för det är lite pengabrist så här dagarna innan utbetalning. På skolan kostar kaffet hela åtta riksdaler koppen för ett kaffe som smakar sådär.  Egentligen borde ju någon av polislärarna gripa resturangägaren för grovt rån av fattig student, som inte klarar en hel skoldag utan en massa koffein.

När tänderna senare ska borstas, inser jag att tandkrämen är slut, faan. Det enda jag kan göra är att ta barnens tandkräm, som ger känslan av att jag doppat tandborsten i en godispåse. Nu är det ju så att jag inte har något emot godis men det känns inte som om den här tandkrämen tar död på den odör som kommer ut från min mun på morgonen.  Jag som ska brottas och slita i mina klasskamrater.....lär väl inte bli särskilt populär men då vet jag ju varför... Hoppas jag.

Tiden bara rann iväg, som vanligt. Så det var bara ut med hunden på en lyxpiss runt hörnet och sedan packa fram cykeln från karporten. Hade aldrig hunnit annars men med illaluktande andis och svetten rinnandes på ryggen, så hoppade jag in i tågvagnen.

Självskyddet gick bra och jag var mot alla odds aldrig utan partner. Efter var det dags för lite basgrupp och planering inför ett seminarium som vi ska hålla på måndag. Kommer att bli super najs tror jag. 
Efter ärtsoppeintaget hade vi radio och det var bara att repa, vilket var tur. Tycker att radio är skoj men det är en del knappar som gör mig nervös. Vill ju vara rätt inställd och helst inte larma tillchela Stockholms poliskår.Kändes skönt som fan, klart slut.

Mat och mys med underbara älsklingar. Ja de är verkligen underbara och det gör sig mer påmint efter ett avsnitt av  "Nannyakuten". Jag och barnen brukar ligga i vår säng och titta på det tillsammans och jag lovar, att bättre brottsförebyggande finns inte.

Nu ska jag göra ett inhopp i dessa förbaskade skolböcker om utredningar igen, för något måste ju fastna även inne i mitt huvud. Tänkte att i kväll ska jag lägga mig med gott samvete.

Kram och hej
 


Helgen den kom och gick...

Ja, då var det som vanligt då. Helgen den kom och lika snabbt var den över. Kanske är det bra, för det visar ju att man har kul och inte långtråkigt. Denna helg var lika späckad som vanligt. I lördags förmiddag, efter familjefrukosten, ja det låter väl töntigt men våra lördagsmornar är viktiga. Efter att ungarna har tjatat på oss i över två timmar, så masar vi oss upp, fel..... jag masar mig upp medans gubben av någon underlig anledning lugnt ligger kvar och snarkar.

Med känslan av att kudden sitter kvar i ansiktet, så är det fram med kastrull och i med ägg, i samma veva som jag med andra handen gör i ordning kaffet. När youghurt, flingor, bröd och all pålägg väl är framme, så brukar ögonkletet ha gett vika och jag börjar så smått känna mig som människa och ropar glatt på de övriga i familjen medans jag tänder ljusen på bordet. Ingen familjefrukost utan ägg och ljus på bordet.

Barnen kommer springande och tjafsar om vem som ska ha vilken sked och strax bakom dem kommer gubben och frågar "varför har du inte väckt mig?" Tänk om jag någongång skulle ha möjlighet att ställa den frågan.... Har inte hänt en endaste gång detta årtionde.... Sedan är det bara att sätta igång och mysa och ta igen de frukostar vi inte ätit tillsammans under veckan.

Efter frukosten i lördags så packade vi ihop oss i bilen och åkte till mormor och morfar i Gnesta. Roine skulle hjälpa mina syskon med deras hus och agera snickare hela dagen och jag skulle till Systemet och inhandla lite starkare drycker. Vi skulle nämligen ha pokerkväll hos oss och barnen skulle sova över. Väl rustad för kvällen så bestämnde jag mig för att byta till vinterdäck, för de fanns hos mina föräldrar. Jag kavlade upp armarna och en halvtimme senare var det gjort och snacka om att jag kände mig stolt. Jag lämnade barnen och skyndade hem så att det skulle hinnas snabbstädas, som vanligt.

Kvällen kom och våra gäster kom och festen blev verkligen superlyckad. För mig var det första gången som jag spelade Texas hold bla blabla, vad det nu hette. Första rundan kom jag trea av tio spelande och andra rundan ko jag femma. Stolt nu med. Jag måste ha svävat i en lyckobubbla den kvällen med allt jag lyckats med. Tur att ingen spräckte den bubblan....

Söndagen gick fort och det enda jag tänkte på var att imorgon är det skola igen.....och jag som inte öppnat böckerna i helgen. Jag hämtade älsklingarna, tog en priómenad med systeryster och åt godis, vilket satt e sig direkt runt magen. Hann knappt tänka goooodis, innan det satt där.

Idag började jag inte skolan förrens klockan tre. Det var vapen på schemat och vi skulle skjuta med civila kläder och hade fått order att ha med en lång jacka. Jag hade med omsorg valt min långa dunjacka, för det är ju så kallt ute. Tji fick jag. Vi skulle nämligen vara innomhus och svetten den rann på ryggen. Tur att ingen skulle in där och smeka just då...

Det var allt för nu. Måste nu försöka sätta mig och plugga. Har tenta på fredag och en muntlig sådan. Den ger mig mardrömmar.....urk 

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg! Här kommer det att skrivas om det som händer i mitt liv. Tror inte att mitt liv är mer spännande än andras men det är alltid full rulle och jag skulle nog behöva ha lite hjälp med att hålla lite koll på vad jag gör och vad som egentligen händer. Får väl utvärdera detta lite senare......