* Lördagsvakt och biltvätt *

Japp, då var det Wilmas tur att hänga över toalettstolen då.... men det fick moster Lotta ta hand om eftersom skruttan tillbringade natten där. Mitt lilla hjärta tänker då på sin mamma, då hon väljer att sova borta och bli sjuk när mamman ska upp supertidigt och jobba. Enligt syster yster så var det inte så farligt längre, utan Wilma verkar redan vara på bättringsvägen.

Efter Elias insjuknande så var det Lotta som sa till mig i luren att lite magsjuka inte skulle skada, så varsågod!!!! ;-))

Har nu jobbat färdigt för idag och blåskjortan har varit på då jag haft vakten. Jag har varit ut och rastat en upphittad hund, svarat i telefonen, hållt förhör samt skrivit in personer som var alldeles för fullirullan för att ta hand om sig själva. Nu skall jag  ut i garaget och försöka gno och putsa på bilen för fulla muggar. Ett halvår sedan sist, så skiten lär nog sitta......

Tjingeling!!!

* Här igen och fortfarande oinbjuden... *

Då var det dags igen då.....kräksjukan vill inte lämna oss ifred i år. Den håller oss med ett järngrepp.
Hoppas på att det är tredje gången gillt nu, för jag har ledsnat kan jag lova!

Strax efter klockan två i natt drog det igång för Elias och det kräktes nog en sex gånger innan magen var tom och inte kunde tömmas på mer innehåll. Jag lider som mamma vid dessa tillfällen, då de knapt får någon luft och den lilla luft som väl kommer in kommer sedan ut i någon form av gråt. Ja, samtidigt som de är så  duktiga som superhjältar och tar sig igenom skiten. Hoppas för fullt nu att inte vi andra i familjen blir smittade av detta pestliknade virus.....vill inte mer nu.

När jag ringde till dagis i morse berättade de att det gått magsjuka på småbarnsvadelningen i veckan och personalen hade visst ropat hej innan de var över bäcken, för de trodde att de stora hade klarat sig eftersom ingen hade insjuknat......ännu. Synd att de inte hade rätt den här gången, som de brukar ;-)
 
Men men, i natt var det visst inte bara lilleman som sett livet passera förbi i ultrarapid, utan det är fler av hans äldre dagiskompisar som tillbringat en viss tid med huvudet i toalettstolen och med vår erfarenhet säkerligen likt Elias, troligen har minst en dödstrött förälder med blålila påsar under de halvt öppna ögonen. Till råga på allt så ska det visst röra sig om en kraftig form av magsjuka.....

Nu börjar kampen med att få min älskling att äta igen. Han klagar på att han har ont i magen och trots mina förklaringar om att magen gör ont för att den är alldeles tom, så vill han inte äta något. Har försökt med allt, lagat nyponsoppa, brett favoritmackorna med favoritpålägg, erbjudit den sista drickyoughurten som de alltid annars bråkar om men inget har lyckats övertala honom att få ner det i stackars magen. .....

* Kom med posten... *

I veckan damp det ner ett kuvert utan avsändare i brevlådan adresserat till mig och Roine. Efter att nyfiket synat kuvertets fram- och baksida så kunde jag inte hålla mig utan slet upp det. Kände ju att det var något som låg i kuvertet och vad det var kan ni se här.... 

35019-282

...en magnet att sätta på kylskåpet. Shit, vad nyfiken man blev nu då och vilken rolig grej att göra.
Hade mina aningar och började genast leta efter någon form av bevis. Något handskrivet eller kanske något hund- eller katthår har fastnat någonstans.... men icke. Funderade på hur jag skulle kunna avslöja min potentiella avsändare under det kommande restaurangbesöket med brudarna.... men det knepet behövdes inte för hon berättade själv.  
Det stundar nämligen bröllop mellan Jessica och Johan, hurra vad skoj!!!!! 

* Glädje *

Till stolta mamman och pappan på alla hjärtans dag.....

35019-285
från Wilma
35019-283
från Elias

Underbara och välgjorda kort som nu pryder kylskåpet här hemma.

* Familjefrukost *

35019-284
Lördagens familjefrukost, som är viktigt och ett urmysigt inslag hemma hos oss. Ägg och juice är ett måste på bordet och självklart kaffe. Barnen vill alltid tända ljusen som i sin tur medför bråk om vem som skall tända vad och efter lite medling och med ljusen tända på bordet,  så kan vi alla sätta oss och njuta. 

* Överlevare *

35019-281

Hej och Hallå!
Måndag och jag har överlevt helgens strapatser, min ålder till trots. Var lite orolig innan ska jag ärligt erkänna. Det måste vara ett och annat år sedan sedan man körde på partyväxeln både fredag och lördag ;-) Som sagt var överlevt och med endast lite nack- och ryggömhet kvar efter söndagens säng/soffliggande  som kroppen inte är van vid. Har även lite dåligt samvete då kroppen igår skrek efter onyttigheter och fick som den ville men det ska det bådas bot på under dagens gympass.   

Fredagskvällen spenderades med mina bästaste brudar. Istället för att någon skulle behöva laga mat och ordna tjejmiddag, så hade vi beslutat oss för att gå ut och äta. "La Cantina" fick äran att ha oss som matgäster och det är något vi absolut inte ångrar. Urmysig italiensk restaurang och maten de serverade var underbart god. (Det vattnas i munnen på mig nu kan jag deklarera). Efter maten gick vi till en bar i närheten och tog oss en drink, innan det var dags att byta ställe och visa vad vi går för på dansgolvet.
Tack brudar för en toppenkväll, som vanligt!!! Glöm inte planerna för nästa gång, ser fram emot det.

Lördagskvällen spenderades också med ett gäng underbara brudar. Var bjuden på tjejmiddag med mina gamla arbetskamrater från Kungsörnen. Så himlans skoj att jag fortfarande får hänga på, tack! Vi lagade mat tillsammans, snackade om allt förutom sex (not..), kände på tuttar och partade på. Jossan var nog den som vann den ligan när kvällen led till sitt slut..... att man aldrig lär sig ;-)   

Söndagsmorgonen kom och väntan på att baksmällehuvudvärken efter gårdagens blandning av bål, rött vin, grogg ,cigg och vattenpipa skulle slå till började. Allt eftersom morgonen blev till dag så insåg jag med glädje att väntan var slut och att bakfyllemonstert lämnat mig ifred denna gång, härligt! Det enda som påminnde mig om helgens bravader var den trötthet som höll mig i trans större delen av dagen.

På eftermiddagen åkte jag till syrran, som hämtat barnen hos mamma och pappa. Hon bjöd på middag och bakisrösten till trots, så sjöng vi Singstar som värsta popartisterna och så att väggarna skakade. De stackarna på söndagspromenad utanför huset måste ha hört den vackra skönsången och snabbt travat förbi för att slippa ifrån plågan.

* Datakrångel....*

Satte mig framför datan i natt när jag kom hem för att uppdatera lite åt er kära läsare. Tyvärr så ville inte sk*tdatan samma sak, utan låste sig hela j*kla tiden. Så där miss i nassen efter ett arbetspass så kan jag inte påstå att tålamådet är det bästa, trots att jag har långt sådant. Struntade i alltihopa och jag och la mig och sov istället. Kanske rent av bättre ;-))
 
Nu har jag och Rajraj varit ute och sprungit en runda och jag har som vanligt ont om tid. Ska duscha och äta lunch på 40 minuter....

Ska göra ett nytt uppdateringsförsök ikväll, håll ut ;-))

Kram
 

* Lugnt och lagom *

Nattveckan som var bjöd på lugna vardagsnätter. Ute var det upp till -14 så folk höll sig inne och lugna. Ute i trafiken var det inte bättre action, inte många bilar på rull att stoppa och kontrollera. Jag förstår folk, för om inte jobbet kallade så hade även jag suttit inne och myst och låtit filten eller brasan hålla mig varm.

Helgen som kom bjöd på desto mer. Jobben kom i lagom takt, så vi hann med allt vi skulle utan stress. Under ett pass hade vi med oss en SAO-elev från polishögskolan och det var hennes första SAO av tre. Det var riktigt skoj, för jag minns ju precis hur det kändes när jag var i samma situation. Vilken känsla det var att äntligen få sitta i en polisbil på riktigt och se hur allt fungerar. Jag tror att hon var ganska nöjd, för det hände ju lite under passet och inte bara att åka runt.

För min del var helgen jättelärorik. Fick vara med om saker jag inte varit med om innan och då blir det en massa nytt att avrapportera. Det skevs för fullt i min lilla "kom ihåg hur man gör" bok. Hade bland annat handfängselpremiär på en gripen person, och då räknar jag inte med skolans övningar:-)) Denna gång var det ju på riktigt och det gick faktiskt bra. De kom på som de skulle och situationen löste sig bra. Det blev även stök inne i arresten, vilket jag inte heller varit med om innan. Kan lova att det inte är lätt att ta av örhängen med pluppar på en person som vägrar sitta still. Men tålamod, det har jag gott om och det kan jag tacka mina monster här hemma för ;-) 

 Passet idag inleddes med fotpatrullering på sta'n. Sedan har det varit ganska så lugnt hela kvällen. Patrullkollegan ikväll hade dock dåligt inflytande på mig, då jag inte kunde motstå frestelsen att hålla henne och cigaretterna sällskap.... Inte bra Jossan, skärpning ;-)

Klockan tickar och det är nog dags för sängen. Det är ju en ny dag imorgon igen.


* Söndagsnöje *

Här hemma är det tyst och mörkt, endast mamman är vaken.......
Men skall bloggen hinnas med att uppdateras så får det bli denna sena timme.  Är nästan precis hemkommen efter kvällens arbetspass och kvällspromisen med Rajraj. Sängen lockar men är inte allt för trött eftersom kroppen inte riktigt ställt om sig efter nattveckan. 

I söndags tvingade jag mig upp efter fyra timmars sömn för att äntligen få gå på ett Me&I klädparty, som jag hört så mycket gott om. När jag stövlar in på partyt med håret åt alla håll och en kurrande mage, så har de precis börjat gå igenom klädkollektionen. Perfekt tajming, för inledning och bakgrund brukar ju vara så trist. Med mig hade jag Wilma och hon ville inte göra de andra filmtittande barnen i källaren sällskap. Istället ville min klädintresserade dotra sitta i mitt knä och viska, mamma den där vill jag ha, den också och den där kan Elias köpa osv.....
Efter att frukosten bestående av kaffe och fikabröd intagits och en beställning för fler hundralappar än beräknat, så var det dags att gå hem och mysa söndag. Beställningen bestog av en klänning och tröja till Wilma, en tröja och ett par jeansshorts till Elias och slutligen en klänning till mamman som bara inte kunde hålla sig. Hade det bara kommit in mer på mitt för jämnan barskrapade lönekonto, så hade beställnigslappen blivit bra mycket längre vill jag lova ;-))

Söndagskvällen avslutades i soffan framför reprisen av Efterlyst. Innan programmet var till ända,  sade kroppen tack och hej för den dagen och förlade mamman i sömn. Mitt i natten fick hon likt en sömngångare släcka ner i huset och ta sig till den väntande sängen och maken.... 
 
      

* Piratinvasion *

35019-278
Födelsedagspiraten i full gång att öppna paketen....

35019-279
Piratsystern på väg att jaga skatten.

35019-280
Även pirater måste ha något i sina magar och här smaskas det på riktigt ordentligt på däck.

* Sagan om Törnrosa *

Nu har den trötta mamman vaknat upp ur den långa och sköna Törnrosasömnen. Mannen och barnen lämnade slottet för en dag, så mamman kunde sussa lugnt tills hon blev väckt av en redigt blöt puss i hela ansiktet. Denna gång var det dock inte en bedårande prins som lutade sig över henne och satte sina mjuka läppar mot  hennes, utan en lurvig hund som drog sin blöta tunga över hennes ansikte. Hunden tyckte det var dags för matte att kliva upp och hålla honom sällskap, vilket hon gör. 

På bänken i köket ligger påsen med naturgodis från igår och efter att ha grävt längst ner i påsen och fångat upp de sista bitarna, så tar mamman på sig ytterkläderna och tar hunden med på promenad.

Ute är det fint med snön som lyser vit och kristaller som glittrar mot en. Det knarrande ljudet från skorna är härligt men...dock lite för många minusgrader för mammans smak.  Endast tre till fem minus grader ger samma effekt ute och den nu rödkindade mamman skulle trivas lite bättre då. Men kylan gjorde susen för nu är mamman pigg som en lärka.

Hennes älskade äkta hälft har åter kommit till slottet. Med sig hade han en stor godispåse. Påsen började genast sitt förförarsnack: "Kom igen nu ät....ta en bit...det är gott...dina favvosar..smaka...mmmm".
Mamman stog på sig, för herregud hon måste ju få i sig lite mat innan ;-))
 Lillprinsen var självklart med och slängde sig i mammans armar medans prinsessan blev kvar hos kusinen.   

Nu ska mamman få i sig lite mat innan det är dags att bänka sig i soffan framför tv'n och kolla in veckans schlager. Sedan är det dags för mamman att ta på sig uniformen och fara till jobbet. Mamman har en stad och dess invånare att beskydda även denna natt ;-))

Önskar alla en trevlig lördagkväll!!! 

* Ajabaja....*

35019-277

Inte visste jag att det var så många som vill läsa i min blogg.... Har fått komentarer och meddelande av alla möjliga, förlåt så mycket!!!! Dags att skärpa mig på en gång, jag lovar att jag ska försöka sätta mig ner oftare..... Ju längre tiden går mellan skrivandet desto svårare blir det att skriva, så jag skal försöka att det inte går så långt.

En resumé på svunna tiden: Julen har städats ut och nyinköpta gardiner har kommit på plats. Källaren kan man nu mer gå in i efter en storrensnig som heter duga. Kan visa bilder senare.

Elias har fyllt hela 5 år och haft piratkalas här hemma med 20 kompisar. Mamman pysslade med dödskalleprylar till inbjudningskorten,  sugrören, tårtan och skattjakten. Mamman jagade även chokladguldpengar och tillslut så fann hon dem i grannbyn.
T
vå nya familjemedlemar har flyttat in, Molly och Leah och de är två söta marsvin som huserar i sin bur inne på Wilmas rum. 

Har premiärtränat på Worldclass och jag älskar det!  
Vill bara ha mer tid att tillbringa där... Jag älskar deras duschrum, precis så vill jag ha det i mitt kommande badrum.

Har varit sjuk i två omgångar,  toalettmaraton varpå jag en gång inte nådde fram till mål.....fy sjutton alltså. Reste mig efter den förödmjukelsen och när självkänslan sakta blivit normal igen så insjuknade jag i  influensa med hög feber och även denna gång toaspringning. Hela familjen blev smittad och jag kan meddela att jag aldrig varit med om så stor toalettpapperåtgång i vår familjen.

Har även gjort soliga Karlstad osäkert då jag var och hälsade på Johanna, min klasskompis från polishögskolan. Hade en underbar helg med party och bakis vila i soffan utan barn.

Lite för stunden men nu måste jag faktiskt sluta. Proppmätt och fylld med pizza, jordnötsringar, cola och kaffe ska jag iväg och jobba. Sköt om er!
Kram i massor