* Regn och fordonstopp*

Regn och blåst......stoppar inte en luttrad trafikpolis ;-))
Idag har vi först haft skolövervakning på morgonen, så att bilisterna sköter sig på 30 sträckorna. Sedan blev det stopp av bilar och  körkorts- och nykterhetskontroll. Som de smarta trafikpoliser vi är, så ställde vi upp vid en väg under en bro, så regnets våta droppar ej kunde nå oss. Blåsten kunde vi dock inte göra någonting  åt, så den gjorde sitt bästa för att få oss att ge upp och åka in till stationen. Innan vinden fick som den ville, så blev det två o-botar där bilbälte inte använts, a 1500 spänn. Visst kan man göra något roligare för dessa pengar? Ett råd från en som inte tvekar en o-bot i det läget, spänn fast er i bilen kära vänner.

Lagom till lunch började träningsvärken  ge sig till känna efter gårdagens boxpass. Mest känns det i ryggen men det är det absolut värt. Jag tycker det var skitkul på passet igår. Jag boxades, hoppade och tränade styrka så att svetten sprutade ut ur porerna mina. Vi tog ut oss till max under passets allra sista del, då vi körde olika stationer med både hopp och boxning och det kändes helt underbart!!!!

På eftermiddagen har vi varit ute med polibilarna och övat stopp av fordon på landsvägar, då vi stoppat varandra. Kul och mycket att tänka på. Vi måste tänka på våran säkerhet, den som vi har stoppats säkerhet samt säkerheten för de trafikanter omkring oss. Vi har fått med oss lite tips och hur vi skall tänka inför stoppen. Våra instruktörer tyckte iallafall att vi var jätteduktiga ;-)) 

Hej hopp!!!!

* Ledig men ändå jobb *

Idag har jag varit riktigt duktig på min lediga dag. Jag har frostat av frysen, sprungit stafett med kastruller med varmt vatten. Det var verkligen på tiden, fick ju knappt ut lådorna längre. Måste ju få det gjort innan jul, då svärmor kommer på besök och kan tänkas ha en anledning att öppna frysen ;-)

Jag har varit och handlat mat till fler dagar än idag, vilket jag inte brukar göra... har klippkort på Ica och är den som kassörskorna får träffa minst en gång om dagen. Köpte även en ny fin röd adventsstjärna och detta är inte heller likt mig. Brukar vänta in i det sista och när jag väl bestämnt mig för att köpa stjärnan, så är den självklart slutsåld. Det har med andra ord inte blivit något stjärnköp de senaste sex åren men i år då kommer det äntligen att lysa en ny stjärna i vårt fönster. 

Jag har äntligen tagit tag i Svante's kaninbur och flyttat upp den på altanen. Nu känns det mycket bättre när vi kan se honom och han kan höra oss, för av förståliga skäl så är vi ju inte ute hela dagarna längre som vi var i somras. Det är även lättare att ge honom mat  när vintern väl lägger sitt vita täcke över allt och alla. 

Wilma fick ta med sig en klasskompis hem som aldrig varit här och de har lekt hela dagen. Finns det något härligare än att höra barn skratta, busa och man ser att de verkligen trivs ihop. Jag har självklart klätt mig i rollen som den bästaste mamman och medans jag gjorde spagetti och köttfärssås som de önskade till lunch hörde jag hur tjejerna hoppade hopprep i vardagsrummet några cm från den nya plasmatv'n utan att mamman sa till men hennes hjärta slog nervösa slag..... Vi bestämnde oss för att ha mysmellis med kräm, mandelbeskvier och mumsmums. Snart har tjejerna lekt i sex timmar (+3 tim på skolan) och de verkar outtröttliga ;-)) Jag kan med säkerhet säga att Adelia är välkommen hit fler gånger ;-)

Ikväll är det nybörjardags för Jossan, då hon för första gången skall sätta sina inte allt för stora fötter i en lokal där det skall utövas boxning. Barbara ringde idag och frågade om jag skulle hänga på, för det är hennes klasskompis som håller i passet och hon ville att Barbara skulle ta med sig en partner. Det ska bli skitskoj och lite pirrigt såklart men jag bad Barbara att vara övertydlig med att jag är nybörjare så det är ok att göra bort sig. Om inte annat, så får ju de andra deltagarna en rolig stund ;-)) 
Undrar varför hon valde just mig, för att hon tror att hon har en chans eller? Jag skall allt visa henne.....

* Hockey-söndag *

Igår var det dags att ta på sig uniformen igen och inta Axa Sportcenter, SSK's hockeyarena. De som jobbar på trafiken jobbar även på matcherna, så även vi aspiranter när vi är hos dem. Detta var andra matchen jag jobbade på och det blir fler i veckan. SSK mötte NH90 och det var inte någon höjdarmatch direkt. In i tredje perioden ledde SSK med 3-1 men vad de hade för sig på isen fram till slutsignalen är inget värt att nämna , för när signalen gick stog det 3-3.... 

Stämningen i arenan var laddad bland vissa, specielt bland dem som hade alkohol innanför västen. En del  supportrar i varje lag var väldigt taggade och de hade dem dessutom utåt mot varandra.....men vi lyckades hålla dem isär under matchen.
.  

* Idol *

Stressade innan jag skulle iväg igår, som sig alltid bör. Kom ju på att jag var tvungen att träna innan jag skulle iväg och hann med ett snabbpass på gymet innan jag tog en vända in och ut i duschen. Jag försökte göra det bästa av mitt utseende på så kort tid som möjligt innan jag pussade mina hjärtan hejdå. När jag äntligen kommit fram till stationen med en puls som skulle få varje mätare att explodera och med  två minuter till avgång , så ser jag att pendeltåget är inställt och att vi får vänta till nästa. Vår vanliga otur, så redan från början är vi lite sena. Framme på Centralstationen så bIir det det MC'Donalds och den goda middagen på restaurang blir en minne blott. Med bigmac-dressing på kinden och en kaffelatte i handen springer vi över till bussen som skall ta oss till inspelningen och vi hinner precis innan bussen skall avgå......

Kvällen innehöll bra musik i kärlekens tecken och trevligt sällskap av brudarna. Det var rätt häftigt att se allt på riktigt, artisterna, scenen och juryn. Allt var så litet jämfört med på tv och alla var så små. Det stämmer att tv'n lägger på ett och annat kilo på folk ;-)) Ungarna ville att deras mamma skulle ha autografer med sig hem men idolerna höll sig borta och bara folk med förbeställda pass fick träffa dem....trist tycker jag. Tycker iallafall att upplägget var helt ok. Det var super med gratisbussar som gick till och från inspelningen, det enda som bekymmrar mig är hur ni röstar gott folk???? Vad har Johan kvar att göra och varför skickade ni ut Felicia???

35019-249
Foto:TV4

Erik....Erik...Erik....
nu förstår jag varför han kallas för snygg-Erik. Denna underbara kille fick oss 30 taggare att smälta som isen när vårvärmen smyger in över landet. Med hans charm och hans sång fick han oss att bli som fjorton igen när vi skrek, klappade och visslade. Jag, som så många andra, kände att att han bara sjöng för mig. Under "Bed of roses" kom ståpälsen och upplevelsen var total. Ja Erik, du får lägga mig i en säng av rosor.....om så bara i nattens dröm ;-)
Saken är redan biff, årets Idolvinnare är självklar och har ni inte insett det innan så är det dags att göra det nu, Erik...Erik...Erik!!!  

35019-250
Foto:TV4/Daniel Ohlsson

Slutligen, tack Jessica för att jag fick följa med och tack ni andra för trevligt sällskap.
Kramar till er alla




* Gammelkärring i Idol-publiken *

Är ledig idag och det känns så skönt. Roine är också ledig,så vi får se vad vi hittar på under dagen. Wilma har jag lämnat på skolan och hon ska hämtas efter elva, så efter det blir det någonfamiljeaktivitet.

Ikväll blir det Idol för hela slanten. Min kompis Jessica har fått biljetter till inspelningen, så vi är några brudar som skall dit och trängas med fjortisbrudarna ;-)) Innan ska vi nog hinna med att äta ute någonstans, mysigt-

Nu måste jag sluta. Skall till barnmorskan och få ny medicin mot bebis ;-)

* Jag- trafikpolis *

Den här veckan har jag börjat på trafiken och skall vara där i tre veckor. De dagar som varit har verkligen gått jättefort och vi har att göra hela tiden. Jag tycker att det är skitskoj måste jag säga. Vi har trafikkontroller där vi bland annnat kontrollerar hastighet med laser, kollar körkort, nykterhet, bilbältesanvändning och bara pratar med folk. De flesta är jättetrevliga och glada att vi finns, en del blir lite sura när de inser att vi inte kommer att  se mellan fingrarna men de flesta erkänner direkt att de gjort fel och hade "oturen" att vi stog just på den platsen.  

35019-248

Det gör ju inte saken sämre att våra trafikpolisinstruktörer är världens skönaste snubbar. De är så kunniga och lär oss en massa och det skämtas och skrattas. Stämningen är hur skön som helst ;-)
Nu är det vi aspiranter som ska köra bilarna och instruktörerna sitter bredvid. De vill att vi skall vara ett föredöme i trafiken, vilket jag helt håller med dem om och detta leder till att det känns som om jag är på körskolan igen, jag lovar ;-)) Sedan har den bil vi åker med världens sämsta svängradie, känns som en bred traktor, gnisslar som bara den och sätet går int eatt höja som jag vill..... Kan inte komma på några fler undanflykter nu ;-)) 

35019-247

Hej och kram

* Jag, en spanare *

Nu behöver jag inte vara hemlig längre, nu så har jag gjort mina 3 veckor på span/narkotikaroteln ;-))
 Det har spanats för fullt från bil och sk. holkar på busar som har en massa fuffens för sig. Det har även blivit tillslag där flera husrannsakan gjorts och en massa beslag har tagits som narkotika och vapen. Det har verkligen varit intressant att se hur polisens spanare jobbar och vilka hjälpmedel de har. Det är faktiskt precis som på film ;-)
Precis som på de andra avdelningarna jag varit på, så är alla på span supertrevliga och vill ge en bra tid hos dem.
Känslan just nu är att jobba som spanare  inte riktigt är min grej, inte än i allafall. Har för mycket socialt- och pratbehov ;-) Lite långtråkigt blir det att sitta och titta...titta......