*Valborg*

Har nu planterat lite frön ute i trädgården så nu är det bara att hålla tummarn aatt det kommer upp fina blommor där i sommar. Med mina icke gröna fingrar, så måste nog båda tummarna hållas ;-)
Har även krattat bort dött gräs från gräsmattan. Läste i en tidning att det skulle göras, så att det nya gräset får syre vilket leder till att det frodas och kommer  upp som grönaste grön.
Svante höll mig sällskap ute och "klippte gräset åt mig. Det stog nämligen också i tidningen, att man kunde hålla det kort så här i början. Svante fullkomligt njuter av att han äntligen har fått komma ut och han gillar det nyuppkommna gräset. 

Jag upptäckte igår att jag glömt rensa den sista biten av häcken, så det blev också gjort idag. Känner att jag varit en riktigt duktig idag. Synd bara på tentaplugget, för några böcker har inte blivit öppnade. Hade sett framför mig hur jag skulle sitta i solen i helgen och plugga, men dream on baby..... 

Vi grillade korv till lunch, trots det blåsiga vädret och det ger en ändå lite vår och sommar känslor. Vi som umgås på gatan hade planerat att grilla ute  i lekparken idag/kväll och fira valborg, innan vi skulle ta oss en promenad upp till den stora majbrasan. Blåsten har fått oss att ändra planer, så det blir party hemma hos Barbara och Yilmas istället. Skönt, för det är int edirekt skönt att äta när man fryser och inte lätt när sakerna blåser iväg för en ;-)
Traditionsenligt, så ska vi upp till IP och titta på brasan, fyrverkerier och köpa nitlotter. Barnen älskar det och pratar ofta om "deras majbrasa" när vi går förbi där.

35019-174

Jag vill passa på att önska er alla en trevlig Valborg!


* Sömnlös *



När jag skulle lägga mig igår kväll, så upptäckte jag till min förskräckelse att min nya ring, som jag fick av Roine i födelsedagspresent, inte satt på fingret..... PANIK! Tankarna snurrade och sist jag såg den var på träningsbänken på gymet, där även vigsel- och förlovningsringen hade legat men de satt nu på fingret. Förbarmade mig själv och jag kunde inte fatta att jag kunde vara så dum att lägga ringarna där. Barn och framförallt Wilma, älskar ju ringar och nu kan den ju ligga vart som helst bland alla saker i gympahallen. Tänk om jag ändå satte på den på fingret, eftersom jag har de andra och har tappat den? Eller tänk om Sandra fick tag i den och svalde den....? Läskig tanke....

Letade igenom väskan två gånger innan jag lade mig och en gång efter att jag lagt mig. Övervägde att åka upp till hallen men tanken på hur mörkt det är där, alla konstiga ljud från fläktar och grejor, för att inte tala om alla mördare och våldtäktsmän som kan befinna sig i byggnaden klockan ett på natten, fick mig att avstå. 

Jag gick jag igenom påsättningen av de andra ringarna noggrant, för att få fram en minnesbild om vart den försvunna ringen var då..... Tillslut kom jag fram till att den bara måste ligga kvar på bänken, för jag hade en bild av att ringen låg bredvid de andra och jag hade inte mitt träningsprogram med mig hem så de måste ligga där tillsammans. Annars kan den ha hamnat bland pingisbollarna eller bland tennisracken eller bland klubborna eller......... sedan somnade jag.

Åkte iväg vid halvnio i morse och sprang in till gymet och där på bänken låg den och väntade på mig och nu sitter den på fingret. Lättad är bara förnamnet. Lovade mig själv i natt att om jag skulle hitta ringen, så ska jag aldrig ta av den igen. Undrar hur länge jag kan hålla det ;-) 

35019-173

När ringen var hittad så kunde jag lugnt smita in på jobbet och ta en snabbresa till Solarieholmarna. Somnade som en stock efter nattens grubblerier och efter en halvtimme kunde jag kliva upp och konstatera att den bländvita, nästan genomskinnliga huden var ett minne blott. 
Nu ska jag ut och plantera och invänta solen!




* Praktiska övningar *

Det märks att vi närmar oss slutet på skolan. Det är mer och mer praktiska övningar på schemat. Den här veckan har vi haft radioövning en eftermiddag. Det är skitskoj då vi åker två och två som en patrull i en polisbil. Över radion får vi sedan jobb att åka på och möts då av andra halvan av klassen som agerar i olika case. Hönspatrullen var given för man bör ju inte ändra på ett vinnande koncept ;-)

Vi har även varit utanför grindarna med polisbilarna. Det känns lite häftigt måste jag erkänna. Vi övade på omkörningar en hel förmiddag och Fredde fick äran att stå ut med mig.  

På självskyddet hade vi övningar då vi fick öva på tempoväxlingar. Vi fick komma in två och två in i ett rum och där mötas av en person (oftast, ibland fler) som hade div. hyss för sig. Ibland var han lugn, ibland beväpnad med div saker och ibland lite knäpp. Det var verkligen nyttigt och lärorikt. Är verkligen glad att det var på lossas, för jag blev troligtvis dödad flertalet gånger om inte gärningsmannen var dålig på att pricka och sikta ;-) Ska väl till mitt försvar säga att det var det som var meningen, att väcka tankar och jag var inte den enda som "dog" den dagen.....
 
Har även haft vapenlektion, då vi skjöt på korta banan och det är så kul! Lärarna är så duktiga och det kändes jättebra och det gick jättebra! Det märks att det är självförtroendeträning som gäller nu och lärarna försöker verkligen puscha det in i oss och det är jag tacksam för.

Vi har även skjutit ett till simulatorpass. Kände mig inte riktigt på hugget men det var ändå kul. Skulle vilja ha det hemma, för ibland känns det otroligt verkligt.

Ett casestart hanns också med, och då blev vi beordrade till en lägenhet där det låg en "död" person. Det skulle se ut som om det var självmord men var det verkligen det??? Vi samlade ihop div material, så vi får se vad bevisen säger. Caset var taget från ett riktigt fall som hänt, så nästa gång vi har kriminalteknik, så får vi veta svaret. Jag tror inte att det var självmord, så vi får väl se om jag har rätt eller fel......
Vi ska längra fram göra ett besök på rättsmedecin och se riktiga, döda kroppar och även gå igenom hur vi lämnar dödsbud. En föreläsning kommer vi också få och läraren berättade att det alltid är några som svimmar eller springer iväg och kräks under föreläsningen.....  


   


* Lördag *

En skön lördag har det varit. Trots att regnet stog som spön i backen i morse, så blev det ändå finare ju längre dagen gick. Roine jobbade extra idag, så jag och barnen hade mysfrukost innan vi städade och veckopengen delades ut. Tvättstugan har inga smutsiga kläder som måste in i maskinen, damm har torkats bort och golven är skurade. Känns skönt att det är avklarat för i helgen, så att det kan slappas imorgon.

Elias ville ta sig en provtur på Wilmas cyckel som inte har stödhjul och det gick ganska bra för honom. Han hade ju sin mamma springandes bakom men han kommer nog att lära sig att cyckla utan dem ganska snart. Upptäckte att barnen måste ha fått i sig någon form av tillväxtnäring under vintern och vuxit som bara den. Det var bara att ta fram skiftnyckeln och höja deras sadlar och styren. Nu ser cyklarna ut att passa dem och inte vara för små. Har väl inte velat se det innan.....  

På eftermiddagen åkte vi till jobbets gympahall. Vi tog med oss Anneli, Roger och deras barn. Det blev gympass för min del och lite tennis med Anneli. Ungarna tycker att det är jättekul att få vara där och leka. De sparkar boll, spelar bandy, gymar och gör hinderbana mm. 

Håller tummarna för att det blir sol imorgon!!!

 

* Södertälje polisdistrikt, here I come *

Nu har äntligen beskedet kommit, en av Södertäljes blivande aspiranter är moi. Är så jädrans glad och det känns toppen!!!!! Jippie!!! Till er som vet vad jag gör när glädjen spritter i kroppen och bara måste få komma ut, så kan jag erkänna att fingrarna har gått varma de sista dagarna ;-) Till er andra så kan jag berätta att jag bara måste rulla/spreta snabbt med fingrarna  framför näsan när jag blir upprymd. Knäppt, ja, jag vet ;-))
Ser verkligen fram emot aspiranttiden, längtar och det känns ju allra bäst nu när jag fått mitt första hands val.  Nu märker jag att det snart är dags att komma ut i verkligheten. Varje natt är jag "ute och jobbar" och det är många tankar som poppar upp i huvudet.

* Tid över *

Hade en föreläsning i morse och skulle haft en till klockan 10 till 11.40 men den blev inställd, så nu har jag för en gångs skull lite tid för annat på skolan. Vi har varit på biblo och skrivit ut olika sammanfattningar från mina kära och goaste basgruppsmedlemmar. Jag har sagt dte förr och jag säger det igen, det är tur att jag har dessa duktiga och flitiga vänner, TACK för att jag får vara i eran grupp!!!!

En så jädrans tråkig grej har uppkommit. Vi i klassen har bokat en avslutningskryssning till den 5 juni.  Den 6 juni, när båten styr hemåt, så måste vi vara ute bland demonstranter och det är obligatoriskt.... Om man inte är med, så måste man skriva en hemuppgift på fem sidor och hur kul är det!!!!!!!!
Det kan kanske dyka upp något mer tillfälle då folk går ut och demonstrerar, men det är ju inget de vet i förväg. Så om ni inte har något för er, så får ni gärna samla ihop ett gäng på minst tio stycken och hålla en allmän sammankomst. Det skulle passa i mitten av maj :-)) Nä'rrå, men vi har inte beslutat hur vi ska göra än. Det finns kanske plats att vara med en 1 maj men då kan inte hela basgruppen....... Vi ska ha basgruppsmöte i eftermiddag och se hur vi ska lösa detta.... 

Nu vill jag ut i solen en stund, innan lunchen. Sedan har vi radioövning och den där extra insatta föreläsningen om terrorism.

* Festbilder *

Här kommer lite bilder från festen som hölls på Mölnbo folkets hus i lördags och vi var ungefär 50 stycken som partade loss. En Dj höll ställningarna på dansgolvet och vi roades även av skönsång från karaokemaskinen och dess mick!!!

35019-171
Födelsedagsbarnen inledde karaoken och satte ribban lågt  med  "Sånt är livet"

35019-169
Johanna, Andreas och Malin var på partyhumör och kom ända från Stockholm till Mölnbo!!!
Verkligen uppskattat!

35019-168
Världens vackraste gravida Therése med maken David. Hon imponerade på oss alla , då hon spenderade större delen av festen på dansgolvet. Jörgen, Kimme, Louise och den barnfria Gunilla var
också på partyhumör.

35019-170
Mer partgäster, Lotta, Nisse, Roine, Malin, Barbara & Yilmas partar på på andra sidan av bordet.

* Hjärta *

35019-172
Jag vill TACKA alla som kom på min och Jessicas 30 års fest!!!
Jag hade verkligen superkul med karaoke, dans, vattenpipa och att få umgås med er!!! Klarade mig från baksmälla, konstigt nog men kände desto mer i fötterna som dansat hela kvällen ;-) 
TACK för alla undrebara presenter som jag fått!!!
TACK mamma och pappa som hjälpte mig med bidarg till fetsen och som tog hand om änglarna. 
TACk för att ni ALLA finns!!!!!



* Förra skolveckan i bilder *

Sammanfattar veckan som var med lite bilder, för jag vill måste strax gå och sooova, orkar inte hålla mig vaken...

En dag var det "Micke's bana" på självskyddsschemat. Det är en hinderbana som ska genomföras två varv basgruppsvis i uniform med benskydd, hjälm, skyddsväst och sköld. Det går ut att vi ska få känna hur vi reagerar vid stress. Ljuset släcks och i bakgrunden är det högt ljud från demonstrationer/fotbollsmatcher med tjut ljud, skrik mm, så att vi inte hör varandra. Två av lärarna går och provoceras oss. Det prick kastas tennisbollar på oss medans vi balanserar över bommarna och sedan kastas mitzar och handskar på oss  medan vi räddar en "skadad kollega" över en plint. Vi måset även gripa farlig/våldsam person i trångt utrymme och avväpna en farlig person mm. 
Det var jättekul att köra banan och lärorikt att knappt se (hjälmens visir immade igen av värmen) höra och stressas på samma gång. Efteråt var vi helt genomblöta av svett och blåmärken poppade upp lite här  och var av bollarna och islagningar.
35019-164
En bit av banan.

35019-165
En del av utrustningen


35019-167
I slutet ska vi återge signalimentet på en person som vi fick se på bild i början av banan


Vi hade även en heldagsövning i fredags, då vi sprang runt på skolans områden med kravallskydden, hjälm, benskydd och sköldar. Vi gick på led i kolonner och vi kämpade mot demonstranter och trädkramare. Vi fick även bygga upp kravallstaket på tid. Det var kul och hjärnan var helt slut när dagen övergick till kväll.


35019-166
Johanna & jag med hjälm och sköld i händerna.

* Äntligen... *

Är ledsen för att jag inte hunnit /kunnat skriva i bloggen senaste veckan. Hoppas att ni fortsätter komma in hit i fortsättningen ändå!
Anledningen till denna ofrivilliga frånvaro är dels att  Roine håller på att instalera ett nytt program och dels så har jag inte haft tid och har knappt varit hemma..... Har haft så mycket extra nu, i skolan, 30-års festen och Efterlyst på tv3 i torsdags kväll. Har lämnat hemmet vid 6 snåret och kommit hem runt åtta på kvällarna. Idag slutade sista lektionen kvart i sju och i morgon har vi en extra insatt föreläsning som slutar 19.... Låååånga dagar.....

Kan det vara det att det börjar dra ihop sig nu, bara 23 skoldagar kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 


* Partyshopping & Mc'D *

Jessica hämtade mina barn på dagis idag och kom och hämtade mig i Södertälje hamn. Det var dags att inhandla allt till den stora festen på lördag, så vi åkte till Ica Maxi!!!  Vi handlade tilltugg, båltillbehör, och en sjujädrans massa korv. Hela 180 stycken och lika många bröd. Även här behövs det tillbehör, så det fick bli räksallad, gurkmajo och rostad lök. Känns skönt att ha det gjort men känner jag oss rätt, så kommer vi att småhandla lite under veckan som går ;-)

Efter åkte vi till Mc'D, för vem orkar ställa sig framför spisen klockan halvsju om det inte behövs. Barnen var överlyckliga och hungriga. När allt var rensat på bordet, så sprang de ut och lekte i rutchkanan med alla dess gångar. Tror nog att mamma är favorit idag!! 

Ska nu i säng, för imorgon måste jag upp i tid....och har en lååång dag.

God natt!!!

* Sunkig redovisning ohc gympass *

Idag var det dags för skola igen.... Känns alltid lite tungt efter några dagars ledighet, för det har aldrig varit tillräckligt. Har inte hunnit med allt jag velat eller hunnit att vila......... men men det är väl bara att bita ihop.
Till råga på allt, så började vi klockan åtta och jag höll på att missa bussen. Kunde ha börjat bättre.

Vi började dagen med akutsjukvård, där vi skulle redovisa olika olyckfall/case som vi fått. Varje basgrupp fick redovisa ett case. Våran redovisning var en av de sämsta vi gjort och inget vi är stolta över. Är inte så lätt att få ihop redivisningen, vem som säger vad,  tio minuter innan lektionen börjar. Vi hade iallafall gjort rätt, för lärarna sa inget.

Sedan var det lunch och efter det basgruppade vi lite. Vi gjorde det sista poliskunskapscaset, so handlade om ett gäng ungdomar med alkohol och som stökade runt i en buss. Sedan var vi riktigt duktiga och styrde kosan till gymmet och körde ett hårt träningspass, underbart!!! Det ä rprecis vad kroppen behöver efter en påsk full med mat och godis.....

* Annandag påsk *

Måndag och jag är ledig, igår alltså. Hann med en massa saker vilket känns hur skönt som helst. Nu är trädgården vårrustat med ny jord, rensad och med frosttåliga blommor. Det kan annars vara en sak som ligger och ger mig dåligt samvete, att jag borde, men inte nu längre ;-)

35019-162
Dessa penséer planterade jag igår och de står på bänken vid uteplatsen och ger mig vårkänslor. De jblommor som ag planterade vid carporten hann jag tyvärr inte njuta av så länge, för de naffsade rådjuren upp i natt..... ;-(

Eftersom solen sken, så kom några av utemöblerna fram efter mycket tjat från barnen. De vill enämligen äta lunch ute, vilket de självklart fick. Hungriga var de också, efter allt spring, all cykling och lek ute.
35019-161 

Även den nyklippta hunden njöt av vädret och att vi alla var ute hela dagen.
35019-163

Vid åttasnåret satte sig Wilma och jag i bilen och styrde mot Arlanda, för att hämta mamma, pappa och
brollan. Wilma ville så gärna följa med och hålla mig sällskap. Tycker att dte var så gulligt av henne,så självklart fick hon det. Hon somnade strax efter Moraberg, 10 minuters åkning och ca 50 minuter kvar att åka ;-) Vi hamnade i lite köer, för det var många påskfirare som var på väg hem men vi hann ändå fram i tid.


* Badhus och häckrensning *

Idag var det dags för barnkalas igen. Denna gång var kalaset på Safirens badhus och det var Maja's tur att  fylla sex år. En kvart försent hoppade ungarna i bassängen ( mamman var ju trött ju..;-)) Är glad att vi kom iväg, för inget gick som det skulle liksom. Hittade inte badpuffarna, kom på efter ett tag att vi lånat ut dem. Wilma hade gjort ett fint kort, som vi febrilt letade efter men det hittades inte. Jag som inte har någon framförhållning för fem öre, hade som vanligt inte slagit in paketet vilket fick göras på parkeringen vid badhuset.... Ja, ja, fram kom vi och lyckat blev det. Barnen var så glada, plaskade och lyssnade på sin mamma som stog på bassängkanten och inte hade några som helst planer för klädsim. 

35019-159

Efter badet blev det korv med bröd och festis, innan det var dags att duscha av sig allt klor och gå upp till partyvåningen. Där blev det sedan fika, glass, paketöppning och fiskdamm. Allt vad ett kalas ska innehålla.

35019-160

När vi sedan åkte hemmåt, så hade vi kidnappat födelsedagsbarnet med oss hem. Medans alla barn var ute och lekte ,så fixade jag och Roine i trädgården. Jag har rensat hela häcken och Roine fyllde på med jord och det blev så fint. Imorgon ska vi ut igen och då ska det planteras....

Även Rajraj har blivit stylad och fin idag. Jessica - räddaren i nöden,  kom hit och satte saxen i den toviga och tjorviga pälsen så nu är han så söt så att jag måste krama på han hela tiden. Tack så mycket!!!!!
Idag var det även premiär för våran kanin Svante att få komma ut en stund. Först var han lite frågande men sedan satte han fart och skuttade och käkade gräs. Han lade sig även en stund i solen och njöt. Snart ska han få komma ut på heltid och jag tror att han längtar..... 

Nu är det lugn och ro här i huset. Barnen sover, inklusive födelsedagsbarnet Maja som sover över. Är själv nyduschad, pyjamasen är på och jag och Roine ska krypa in under täcket och se en film... Mysigt!!!

* Påskaftons partajer *

Påskafton började med en premiärtur med mina nya gångstavar. Jag och Barbara  var ute i en timme och en kvart, vilket var den bästa tänkbara starten för en dag full med god mat, godis och vin. När vi kom tillbaka stog ungarna och Roine och väntade..... vi skulle till Stallarholmen och påska och nu var det brottom.... Jag slängde mig in i duschen och en kvart senare var vi på väg.

35019-156

Hos farmor och farfar blev vi varmt välkomna och vi fick en supergod påskbuffé, som avslutades med tårta och kaffe. När vi styrde kosan hem igen var vi proppmätta och jag satt med luftnöd, dels för den proppfulla matsäcken och dels för astman jag får av katterna.

Efter en halvtimmes vila hemma var det dags för nästa partaj. Vi var inbjudna till våra grannar Barbara & Yilmas. Där blev det ett riktigt påskpartaj. Medans barna sussade för fullt i sofforna, så klunkade vi för fullt ur vinglasen.

35019-157

Vi blev alla lite fullirullan och vi skrattade så mycket att magen tillslut fick kramp. Det blev även en omgång av "Vem vill bli miljonär" spelet, lite armbrytning och sist men inte minst vattenpipa, som numera är en självklar deltagare på våra fester. Visserligen räcker den inte till för att dämpa ett svagt nikotinbehov,  för även ciggen är alltid med nu för tiden.... 

35019-158

Vi hade superskoj och vid halvtvå tiden gick var och en hem till sig. Jag och Roine gick åt ena hållet med varsit barn i armarna, liksom Anneli och Roger som gick åt andra hållet med sina små. Måste varit en rolig syn ;-)

När vi kom hem tog Raj på en nattpromenad. Jag kände mig jättepigg, så tv'n åkte på i sängen. Roine somnade som en stock. Själv somnade jag med tv'n på och handen i godisskålen ;-)

* Kvällens påskfirande *


35019-153
Vårt fina buffébord med det vi gillar

35019-154
Efter förrätten bestående av toast skagen, dök vi in på buffén.


35019-155
Wilma & Elias var mest nöjda med vattenmelonen.


* Lassie & påskfirande *


Fredag och påskledig ;-) Synd på vädret, hade hoppats på sol och värme och påtning i trädgården. Istället tog jag och syrran med oss Wilma, Elias, Mia och Natalie till Heron city. Efter Happy meal på Mc'D var det biodags. De ville se Lassie, så vi satte dem till rätta i biosalen med varsin festis och godispåse. De 
större tjejorna satte sig ytterst och Mia hade mobilen med sig, så hon kunde ringa om det inte skulle funka. Medans de följde Lassies äventyr, gick vi ner och åt en god buffé på cafe Hollywood. Vi hann även in till Willys och köpte påskmat. Det gick jättebra på bion och varit duktiga, sa tjejerna. Elias hade visserligen pratat lite men det är ju suveränt för att vara Elias, som annars pratar i ett kör ;-) 
35019-152

Syrran och co. stannade kvar, så ikväll har vi firat in påsken med sill, ägg, must och det som hör påskbordet till. Proppmätta har vi suttit framför tv'n och slappat. Hur skönt som helst!!! Vi skickade en tanke till mamma, pappa och brollan som är i Mexico och inte får njuta av detta goda.... för inte skulle jag för alla ägg i världen byta ut mitt påskfirande mot deras. 40 graders värme, sol och bad på vita små sandkorniga stränder är väl inget särskilt. Snälla kidnappa mig någon , NU!

35019-151

Imorgon bär det av till svärmor & svärfar i Stallarholmen, där det blir Lillan's goda mat....bäst man passar sig, så att uniformsbyxorna kan knäppas hädanefter... 



* Arbetsmyra *

35019-150Så var man tillbaka då, tillbaka till det ställe som jag har så svårt att släppa ;-) Efter tentan igår åkte jag och jobbade på Cerealia. Det är kul att få gästspela lite då och då och träffa alla jobbarkompisar. Det är även kul att komma in i fabriken, för det är alltid nya saker som kommit upp eller ändrats på. Hamnade på gamla polaren Axa 1, en maskin som jag har ett gott öga till och som packar gryn av olika slag. Igår var det rågflingor som skulle ut och det gick bra. Själv hade jag huvudvärk och var jättetrött, kan nog bero på tentaplugget till halvtvå på natten......

Tentan var svåååår!!!! Vet inte om det gick vägen den här gången. Precis innan sa jag till basgruppen att det och det har jag inte riktigt koll på, vad tror ni kom???? Just precis, det jag inte hade fått in i min tröga skalle. Jag tror att jag kunde identifiera de flesta brotten men resonemangen runt omkring gick nog inte så bra.... Håller tummarna att jag får ihop tillräckligt med poäng som räcker till godkänt, orkar inte med en omtenta just nu. Det är i alla fall skönt med lite påsklov, börjar på tisdag igen.

Måste nu dra, ska ju till jobbet ;-)

* Med lagboken i solen *

35019-149
Idag har det blivit plugga av samtidigt som jag har suttit ute och njutit av det underbara vädret. På baksidan har vi lä, så mitt på dagen kunde jag sitta i linne!!!!!!!!!!! Kan knappt hajja det, sol och sommarvärme. Min genomskinliga hud har allt fått en liten touch av rosaskimmer ;-)

Lämnade barnen vid nio, åt sedan frukost och därefter har jag haft ro att sitta och plugga. Synd bara att denna ro kommer alldeles försent...... tentan är ju imorgon. Jag har suttit och läst Brottsbalken kapitel 4, som handlar om frihet och frid, och kap 6 som tar upp sexualbrotten. Har kap 16, 17 och instuderingsfrågor kvar, plus att allt måste sitta som rinnande vatten....... 

Så fort spagettin och köttfärssåsen är klar och familjen ä rmätt och belåten, så ska jag dyka in i lagboken igen.


* På schemat idag *

I morse gick allt fel. Hann inte med tåget, glömde matlådan, vattenflaskan, kollegieblocket, you name it... Kom iallafall fram till skolan i god tid, eftersom bilen fick bli dagens transportmedel och trots köerna på essingeleden. Bytte om till uniform och på schemat stog det vapen och simulatorn. Det är jätteskoj och nyttigt. Vi får där agera mot en filmduk som visar upp olika scenarion och efter scenariot får man se en repris som visar vart man träffat mm. Vi går igenom vad man upplevt och hur man agerat. Först är jag lite nervös och känner hur handsvetten börjar tränga fram men efter första omgången vill jag bara göra mer.... 

Efter lunchen, som idag fick ätas i restaurangen, var det självskydd. Vi fick öva på att få varandra att släppa vapen och lägga sig ner och sedan fängslas. Vi fick också agera mot varandra i olika scenarion, där en skulle gripas. Boxning blev det också, en fick ställa sig i mitten i en ring och vi andra skulle boxa på den stackarn som inte fick försvara sig. Vi gick självklart runt, så att alla fick känna på lädret och känna sig som en mobbad.....  Det blev även lite rullningar av och på varandra och lektionen avslutades med fys och svett....  

Efter en stressig dusch och påklädning hade vi poliskunskap där vi gick i genom ett case om visitation på allmänna sammankomster. Efter detta hade klockan slagit hemdags och trafiken flöt otroligt nog på bra och jag kom hem utan en massa köer, 

* Bad, vår och frosseri *

Helgen som var har varit full men inte jag ;-)) Skulle ah pluggat hela helgen men endast ca två timmar har lagts åt studier..... inte bra. Nu sitter jag med dåligt samvete och stresskänslan kryper inpå. Räknar hur många timmar jag har kvar att plugga på... kan det gå vägen tro???

Mia var hos oss i helgen, så jag ville hitta på något kul med barnen. Det fick bli badhuset, Safiren i Vagnhärad, så dit for vi i lördags. Barnen var överlyckliga och hade redan packat badväskan när trötta mamman klev upp. Det badades och plaskades i två timmar. Elias ville hoppa hela tiden och ropade då kanonkula varje gång. Han är en riktig orädd liten cooling. Han hoppar från trampolinen som ingenting och innan han kommer ner i vattnet, så kniper han ihop ögonen pga kittlet i magen ;-)  Wilma är så duktig som simmar kortare sträckor utan armpuffar.  Även den träningsbehövande mamman fick sitt, för hon hann simma 20 längder medans Mia badade med "småttingarna" i barnpoolen.
Mutade med att det skulle bli glass när de var påklädda utanför och hej och hå vad fort det gick. De var så duktiga, klädde på sig allt själva på en gång, kammade sina hår och blåste det sedan torrt. Tänk vad en glass kan få barn att göra.

Hemma i Järna igen så blev det stopp vid affären, så att lördagsgodiset kunde införskaffas. Vi gick sedan hem till grannen och grattade söta lilla Sandra som fyllt ett år. Sedan blev dte lördagsmys farmför tv'n.
 
35019-148
I söndags var det ju hur härligt ute som helst. Ungarna var ute på gatan och lekte och jag klippte häcken runt huset och tog bort löv vid uteplatsen mm. Kände att lusten att fixa sköljde över mig, så vi bestämde att vi skulle vara hemma i påsk och vårrusta trädgården.

35019-146

35019-145

Efter korvgrillning ute i trädgården, så var det dags för barnkalas igen. Wilmas kompis Max hade sex års kalas, så dit åkte vi och frossade i chokladbollar, glass och godis ;-)
 







* Tv-stjärna *

Förresten, idag fick vi en tv-stjärna i familjen. Syrran var med i tv4's lokala nyheter i morse och pratde om ungdomar som stjäl dyra kläder åt äldre. Jag missade det men det ska finnas på deras hemsida. Måste in och kolla det ikväll ;-)


* Klart!!! *

Fan vad vi är bra!!! Jag och Johanna alltså. Nu håller skrivaren på att få ut vårat arbete och sedan ska vi lämna in det. Känns så bra, så bra. Nu kan vi lämna skolan med huvudet högt och njuta av det härliga vår vädret och att helgen är här!!!!
Ska stanna i Södertälje på hemvägen och köpa med mig sushi till darling. Jag har aldrig smakat det men tror inte att det är min grej. Är i alla fall inte rädd för att pröva, så ett litet paket med rå fisk ska köpas med till mig själv......

* Datatenta, akutsjukvård & fängsel *

Ha, i morse fick jag vänta på tåget i Södertälje hamn. Hör inte till vanligheterna men ack så skönt att slippa springa som en tok upp för trapporna. Måste bero på att allt klaffade på morgonkvisten, trots dötrötta barn och en dötrött mamma.

Skoldagen började med datatentan. Den var inte så jättesvår och jag hoppas att jag klarat mig. Det kändes så iallafall men man kan ju aldrig veta.... Tycker faktiskt att det är ganska kul att luska fram det ena och det andra och lyckan när man hittat rätt är stor. Trodde att jag skulle vara mycket sämre.
Därefter jobbade vår flitiga basgrupp med ett akutsjukvårdscase, där en tankbil krockat med en personbil. Först tror man inte att det ska ta så lång tid men vi kom på nya saker hela tiden och det tog ett tag. Skönt att ha det gjort nu, så slipper vi det över påsk.

Efter långlunch var det dags för självskydd. Jag fick äran att hålla i uppvärmningen och bestämde då att det fick bli kull, där den som är kullad får stå bredbent och bli räddad när ngn kryper under. Det blev även kullerbyttor, hjulningar och räkan. När vi varma fick vi öva olika nedläggningar, där det var motstånd och bråk... Vi fick sätta fängsel och transportera till "cell". Hängde som en vante i mellan åt men men.  Vi fick även bära och stoppa in berusade personer i bilen och personer med fängsel. Det är en hel del små knep som man måste komma ihåg, för att göra det lite lättare för sig. 
När vi närmade oss slutet blev det som vanligt  Håkans tortyr som innebär svett, svett, svett
men ack så skönt, skönt, skönt (efteråt). 
Vi fick göra superstar hopp och armhävningar. Vi började med en av varje, sedan två av varje, tre osv upp till tio. Då var det magen som skulle få sitt och sist fick vi ha fötter och armar mot golvet och spänna hela raka kroppen länge....... är iallafall glad att det inte var utfall, det hade inte mina lår klarat av.

Nu ska det pluggas!!!!!

Kramis


35019-144


* Våren *

                                        

                           35019-141           35019-143                        35019-142

Snart så är våren här, jag känner det i hela kroppen.
Solen
spred sin värme när jag satt och väntade på bussen. 
När jag svängde in på vår gata möttes jag av mina glada barn som var ute och cyklade med de andra barnen på gatan. 
När jag går in på gångvägen vid huset, så är allt grus bort sopat.
I rabatten har påskliljorna börjat synas.

Allt detta är väl tecken på vår!!!!! 

* Två dagar i mitt liv *

Igår var det tvättstugan, disk, vattning av uttorkade blommor som gällde. Skönt att hinna med lite hussysslor, inte för att jag tycker att det är roligt utan skönt att slippa ha det hängandes över mig.....
Tog en sväng in till Södertälje. Fick presentkort på HM i födelsedagspresent men jag hittade inga kläder som jag ville ha, vilket är typiskt när man kan shoppa loss. Jag lovar att jag gick i genom varje milimeter av affären under den timmen jag var där.... Köpte iallafall ett halsband, ett hårband, läppglans och ett par örhängen på rea. Lämnade även in min fina ring som jag fick av Roine i present. Den var lite för stor, de hade beställt fel storlek så nu måste de minska den. Saknar den redan på fingret, har vant mig att ha den där.
På kvällen drog jag fram stavmaskinen och sprang tjugo minuter framför Top dog, funkar kanon! Eftersom jag skulle ut med Rajraj och hade flåset uppe, så beslöt jag mig för att fortsätta kondispasset och ta lilla löprundan också..... Vårruset nästa ;-) Det bästa är att låren inte gör allt för ont längre men jag känner mig fortfarande som en pensionär när jag sätter mig på toan och önskar mig en högsits...

Försökte hitta motivationen till att plugga, har stor juridik tenta på onsdag.... Började göra tankekarta och delade uppmärksamheten med CSI, som gick på tv'n. Att den ska ha sådan dragningskraft på mig....... har svårt att stänga av.

Kom i säng alldeles för sent och somnade som ett litet barn som lyssnar på saga. Har börjat lyssna på Dan Brown's "Änglar och demoner" och man kan ju inte sluta. Vill höra mer hela tiden, höra hur det går för Robert Langdon.

I morse vaknade jag tio minuter innan klockan ringde, vilket är en bra bedrift då den skulle ha ringt kl.5... Blev lite stressad när vi skulle komma iväg men hann i tid till dagis och tåg, skönt!
Har haft föreläsning hela förmiddagen om bl.a särskild polistaktik. Efter lunch basgruppade vi lite innan det var dags för poliskunskap där vi gick igenom lite case som vi jobbat med.
Trodde att vi behövde basgruppa på eftermiddagen till 16.40 men med glädje skuttade jag hem 14.40. Skönt att komma hem tidigt, för då blir kvällen så mycket längre. Har haft det riktigt lugnt. Roine stog för middag och diskning och jag badandet av smutsiga älsklingar. Har renskrivit lite anteckningar och ska nu gå igenom lite centrala datasystem, har tenta på det imorgon........

Hoppas att ni alla mår bra!!!!
Kram på er!


* Vårruset *

Nu är jag anmäld till Vårruset den 23 maj. Ska springa med jobbarkompisar från Cerealia. Bäst att börja löpträna ordentligt nu.....

* Snart.... *

Nu är det bara tio veckor kvar till examen!!!!!!!!!!!!!! Kan knappt fatta det och det känns underbart. Lääängtar.


* Onda lår med lava *

Idag var det sovmorgon, vilket alltid är uppskattat! Vaknade med mina små älsklingar på varsin sida om mig. Måste ha sovit djupt, för jag hade inte hört Roines klocka ringa. Gick upp och gav Elias lite flingor innan jag rasade tillbaks i sängen, som gav mina lår en lugn stund. Jag har sådan träningsvärk, så att det känns som om det är lava som rinner i mina ådror. Kan inte ens känna på låren, för då smärtar det något fruktansvärt. Har gått runt som en stelopererad idag, trapporna nerför och toabesöken har varit värst.

Tog 9.40 tåget in till skolan, där jag mötte Johanna. Vi har suttit och skrivit på vårt arbete hela dagen. Det måste vara färdigt tills på fredag. Kom hem halv sex och då var det bara att slänga in Wilma och Linnea i bilen och åka till Gnesta på gympa. Roine slängde åt mig en matlåda i dörren, så att jag kunde värma den hos Lotta. Jag tillbringade tjejernas gympa timme där med en kopp kaffe och ett bikinköp av Lotta.
Vi gasade sedan hem, så att jag kunde se slutet på Floorfiller, medans Wilma badade.

Kände sedan att det nu fick vara nog med smärta, något behövdes göras. Jag snörade på mig skorna till Samurajs glädje och vi gav oss iväg på en löprunda. Det gjorde ont, ont, ont i början. Var på vippen att vända hem några gånger men bet ihop och när jag var hemma igen hade jag sprungit i 45 minuter. Körde några övningar som Gunnar visade men hoppade över dem som inkluderade lårmuskeln ;-)

Nu ska jag ta mig ett härligt bad och mjuka upp kroppen.
God natt
♥ 

* Min dag som nybliven trettioåring *

35019-140
Fredag natt klockan ett. En lycklig och småberusad trettioåring


35019-139
Lördag morgon kl 9.45. En småtrött och bakis trettioåring hemma hos Lotta på frukost.


35019-138
Lördag kl. 10.25. En slutkörd trettioåring som blir coachad av personliga tränaren Gunnar.


35019-137
Lördag kl. 10.40. En trettioåring som har ont och kämpar mot kräkkänsla.


35019-136
Lördag kl. 11.30. En blek trettioåring som får hjälp att hitta den rätta färgen som effektivt ska gömma rynkorna.


35019-135
Lördag klockan 11.40. En glad trettioåring som har fått en underbar och lyxig foundation i sin ägo.


35019-134
Lördag kl. 11.50. En skamsen trettioåring som visar upp sitt slitna hår för frisören.


35019-133
Lördag kl. 12.05. En törstig trettioåring med dagens första öl i handen.


3
Lördag klockan 15.30. En supernöjd trettioåring med en helt ny rock'n roll frisyr.


2
Lördag kl. 18.45. En partysugen trettiåring redo för kvällens bravader med sin syster som fixat allt. 


* Jag = 30 åring *

Kan varmt rekomendera att fylla 30!!! Jag har haft en superbra helg. Folk har ringt och grattat, det har tutats utanför huset,  jag har fått blommogram och en mängd sms. I fredagskväll var det party här hemma med smörgåstårta, vin och vattenpipa.

Min syster hade sagt åt mig att boka upp hela lördagen med henne och att jag skulle befinna mig hos henne halv tio på morgonen. Inställde mig där bakfull och trött och åt frukost. Hade ingen aning vad hon hade för planer för dagen. Första stoppet blev gymmet, där en personlig tränare körde slut på alla musklerna i min kropp. Måste erkänna att jag flera gånger fick hålla tillbaka maginehållet som var på väg upp ;-) På nästa stopp fick jag prova ut en foundation från Id, som är superbra. Därefter var det dags för frissan att ta tag i mitt katastrof till hår. Jag gav henne fria tyglar och hon färgade och klippte mig och jag är så nöjd. Jag tycker att det blev skitsnyggt. Även syrran stylade om sig. 

Nu när vi var så snygga i håret så var det dags att göra oss snygga på övriga delar av kroppen också. När partystassen var på, så bar det av till Torekällbergets värdshus i Södertälje där vi åt en god middag innan dicsot körde igång. Efter ett tag kommer några kompisar dit och överraskar mig. Jag blev helt chockad och lite tårögd.... Det värmer! Sedan var det drinkar och party hela natten lång.....
Allt har dokumenterats med kameran, så foton kommer....

Måste bara få säga tack till er alla! Tack för presenter, sällskap och för att ni finns, I just love you!
Ett särskilt tack till min kära syster yster för våran underbara heldag!!!

Nu måste jag gå och göra experiment med barnen innan de tjatar sönder mig ;-)
Kram kram