* Tisdagens skoldag *

Första och enda lektionen idag var juridik och vi gick i genom de frågor vi jobbat med innan. Basgrupp två hade redovisning om kap 3 i brottsbalken, brott mot liv och hälsa. De gick i genom misshandel paragrafen, samtycke, påföljder och bedömningsgrunder.

Efter lektionen var det dags för kaffe, vilket min kropp skrek efter, innan basgruppsarbete hägrade.
Vi gjorde resterande sju scenarion där vi ska ta ställning till om något brottsligt skett och i så fall vad. Även denna gång rörde det sig bland annat om brott i kap 4 och 6 i brottsbalken. 

Vi tog ett lunchbreak och efter den fortsatte vi och planerade hur vi ska lägga upp vår redovisning om kap 4 i brottsbalken, om frihet och frid, som vi ska hålla på tisdag.

Jag och Johanna skrev ett forskningspm, som ska lämnas in i morgon. Vårt arbete ska handla om hur samhället agerar mot problematiken hedersmord, vad som görs för att förebygga att det sker och hur man arbetar när det sker och vilka resurser som finns.

Hade tänkt att ta ett träningspass på gymmet men jag orkade bara inte och styrde kosan hemåt till den väntande kudden som ropade på mig.


* Varför måste klockan ringa? *

Morgonen idag var lugn som igår förutom att jag var så otroligt trött. Ögonen ville knappt öppna sig och hjärnan skrek sov, så att det ekade mellan balkarna. Trotsade allt vad kroppen ville förmedla. Väckte ungarna som snabbt och med glatt humör tog på sig kläderna, trots den arla morgonstunden. Kom iväg utan stress och kände mig nöjd tills jag svängde in på dagis och kom på att jag var en kvart försent....

"F*n, vad håller jag på med? Nu kommer jag inte hinna till tåget", for det genom min hjärna som fortfarande var seg som kola. Mycket riktigt så hann jag inte , så det var bara att tuffa vidare i bilen till skolan, vilket egentligen inte var det bästa i mitt totaltrasade tillstånd.

Kom hem från skolan tidigare än beräknat och jagade då rätt på Roine och barnen som skulle gå hem från dagis. Det krävdes en biltur från dagis och hem, en kort spring runda för att se om de var på gångvägen bakom oss och sedan en sväng upp på Järna igen, innan jag hittade dem.

Sedan var det en liten runda med Raj innan jag stupade i sängen och låg däckad i två och en halv timme, innan Roine väckte mig. Han skulle iväg på hockey, så jag behövde ta över ledarskapet här hemma.
Ville inte, ville sova.



* Under täcket *

Hand of a female resting on a pillow

Drog täcket över huvudet när jag kom hem från skolan och
försvann in i medvetslösheten............
Var så trött, så trött........

* Att närma sig de trettio *


Känner en trötthet som känns som medvetslöshet.
Har lila ringar under ögonen och ögonlock svullna som limpor.
Finnar lyser upp mitt dassiga ansikte.
Är allmänt förvirrad och glömmer vart jag lägger saker.
Varenda litet onyttigt gram biter sig fast i min kropp och vägrar att lämna den.

 

Om detta är en försmak till hur det är när man blir trettio, så vägrar jag att fylla år nästa gång......

* Välkommen Elin *

                ♥                           ♥           

Min klasskompis Stefan och hans Millan har fått en helt bedårande dotter som heter Elin och jag vill bara säga grattis och lycka till!!!

(Bilder från Nordicphotos)

* Måndagens händelser *

Sovmorgon, härligt! Klockan ringer 8.00 och jag ligger kvar i sängen i en kvart innan det är dags att sätta fart med morgonbestyren. Elias kommer och ger mig en godmorgon kram och Rajraj hoppar upp i sängen och ger mig en hundluktande puss innan jag får ner honom.  Wilma, hon ligger i sin säng och tittar på barnkanalen. Stämningen i huset är lugn och harmonisk.

Vi kommer för ovanlighetens skull iväg i tid och jag slipper hoppa på pendeln kippandes efter luft och med svettpärlor på näsan. När jag kommer fram till Södertälje hamn, så tätnar en grå och trist dimma över den harmoniska morgonen. Ersättningsbussar går mellan Hamn och Östertälje eftersom de håller på med något elarbete... Det är bara att tränga ihop sig i busssen och skuffas vidare till Östertälje, där vi kan hoppa på pendeln igen.

Det var basgruppsarbete på schemat. Vi hade till uppgift var att svara på/ta ställning till åtta scenarion rörande bland annat kap 4 och 6 i brottsbalken. Det rörde sig om fall där gärningsmannen gjort sig skyldig till olaga tvång,  våldtäkt, sexuellt ofredande, sexuellt tvång, grov kvinnoridskränkning, olaga frihetsberövande, hemfridsbrott. Vi jobbade på väldigt effektivt och blev färdiga i god tid. Sedan var det lunch och lite strösnack om allt och inget.

Sedan var det dags för föreläsning om påföljder men innan vi gick dit, så gick vi och hämtade ut våra expanderbara batonger. De hade vi gjort oss förtjänta av, eftersom vi alla blev godkända.

På måndagar har Wima och Linnea gympa i Gnesta (2mil härifrån), så jag och Anneli försöker turas om att köra dem. Idag var det min tur och jag har inte kunnat på länge, så jag ville verkligen köra. Men eftersom det var ersättningsbussar på hemresan också, så var jag tvungen att åka hem tidigare för att matcha med anslutningen till Järna och hinna köra dem till klockan 18. Tog bussen som gick 15.30 från skolan och var hemma 17.35. Resan tog en halvtimme extra och det en dag då man inte kan komma försent hem. Hade tur som visste om förseningarna, annars hade det inte blivit något för töserna. Hann precis till gympan och medans de spelade spökboll och gjorde kullerbyttor, så var jag och Elias och hälsade på hos Lotta och Mia.

Nu ska jag som vanligt ut på kvällspromis med Raj. Lockar inte just nu. Har ju softat till mig medans jag tittade på "Prison break" och pyjamasbrallorna är på. Tänker gå ut med dem, så jag hoppsa verkligen att jag inte möter någon ;-)

Kram och Godnatt  


* Elias och turtlestårtan *

* Elias och turtlestårtan *

Elias hade önskat sig en turtlestårta och när vi kom hem med denna, så blev han överlycklig. Vet inte hur många gånger han öppnade kylskåpet för att titta på den.

* Trött *

Blir inte långrandig idag. Även denna helg har gått i ett, utan en enda liten stund att sitta och inte göra någonting alls...... Känner mig faktiskt lite sliten och trött och det beror inte bara på att jag var ute i svängen igår ;-)

I lördags var det full rulle från det att ögonen slogs upp vid nio tiden. Städa, kalas, middag och städa igen. Klockan kvart över sju, över en timme sen,  kom jag till Barbara (grannen) och kunde då äntligen sätta mig ner och ta det lugnt med vin i glaset.

Barbara, Anneli och jag var ute på Hamnmagasinet och hade det superskoj. När vinet strömmar i blodomloppet så förvandlas man från det froma mamman till den superhotta och sexiga discodrottningen. Det är i allafall vad man tror då och eftersom inga foton togs så är det inget som bevisar motsatsen *asgarvar*  Eftersom kroppen inte är så van med klackar och rumpvickande dans nuförtiden, så känns det rejält i i fötter och ben idag.

Idag bar det iväg på barnkalas till Klara och som tur var så infann sig aldrig någon hemsk baksmälla, lite trött bara. Kalaset gick bra och jag kroppen fick sitt skrikande söt och flott behov  stillat. När vi kom hem så kom Gunsan,  Mange och deras söta lilla Stina på besök. De är Elias gudföräldrar så de ville gratta honom.  


Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på "Steget efter".


* Vart tog dagen vägen? *

Hade bara en lektion och slutade 9.40 idag. Perfekt tänkte jag, som har hur mycket som helst att göra innan barnkalaset imorgon. Först lite fredagsfika med basgruppen, lite kopiering av kurslitteratur och ett pass på gymet innan skolan kunde lämnas. Oj, klockan var då redan 12.30.....

Nästa stopp var IKEA och dit skulle det ju gå snabbt att köra till vid denna tid, eftersom köerna inte hunnit dra igång. Trodde jag ja, något hade hänt vid Karlberg så det var snigelfart från Solna avfarten till Fredshällstunneln. Väl framme på  Ikea så införskaffades de saknade byråerna och bilen kördes mot Södertälje.

Bensinlampan började självklart att lysa, så det var bara att svänga in till Preem vid Moraberg och fylla på innan jag kom fram till Coop. Där inne kollade jag på några tapeter som jag sett i reklambladet men de var inte alls som jag hade tänkt mig så inget blev shoppat.

Åkte istället till Ica Maxi där jag skulle hämta tårtor som vi beställt. Elias önskar sig en Turtles tårta och självklart ska han få det ;-) Det är något speciellt med Ica Maxi, på något konstigt sett så trollbinder affären mig, så jag blir alltid kvar i minst en och en halvtimme även om jag bara ska..... När jag är där själv och storhandlar så brukar det ta nästan tre timmar. Vad fasiken gör jag där så länge???
Idag  var det även halva reapriset på kläder så jag gjorde riktiga fynd till Wilma och Elias. Byxor och tröjor från 10 upp till 45 spänn och det är ju aldrig fel.

Sedan var dte hem fort som attan. Roine undrade vad sjutton jag höll hus. Han var ledig idag så han och barnen väntade på mig. Skulle ju komma hem tidigt idag. Tio i fem svängde jag in under carporten, inte illa av en som slutat 9.40 och har ca 50 minuters bilresa hem :-)

Hann packa upp det jag handlat inna det var dags att hämta Mia vid tåget. Hon ska vara hos oss i helgen. Från det att jag klev in genom dörren andra gången, så har det gått i ett. Lagade mat (dåligt samvete) dukade av och sedan har jag röjt undan i Elias gamla rum, så att Mia kan sova där. Det blev jättebra och en hel del sopor blev det nu också. Har hunnit tvätta massor, så nu är det bara en hög kvar på tvättstugegolvet men desto mer renvätt kastat på bänken. Kan konstatera att översvämmningen är över för den här gången.

Nu ska jag gå till bingen och låta min astackars ben och fötter vila. Har ju masso rframför mig imorgon.
Kram och godnatt.

* Basgrupp 3 efter examinationen *

* Basgrupp 3 efter examinationen *

Josef, Fredde, Tobbe, Johanna, Alex och jag blev alla godkända.

* Håkan har gett sig på fel polis *

* Håkan har gett sig på fel polis *

Här blir det en brottningsmatch och jag vinner till slut!!! Tack David, ditt prat om skramgrepp gjorde susen. Håkans kulor fick sig några rejäla nyp. Han bråkar med fel brud *asgarvar*

* Klarade det - godkänd *

* Klarade det - godkänd *

Examination i expanderbara batongen = godkänd

Känns så bra, så bra!!! Alla i basgruppen klarade sig, känns toppen!!!
Vår självskyddslärarelärare Håkan hade tagit på sig redman dräkten och vi skulle agera mot honom.
Vi fick börja med att slå mot honom och han talade om vilka slag vi skulle slå. Sedan skulle vi själva avgöra hur vi skulle agera mot attackerna. Han tittade på om vi hade garden uppe hela tiden, var rörliga, använde oss av rösten och att vi slog hårda och godkända slag.
 
Därefter var det dags för olika scenarion. Innan ett scenario började så fick vi ställa oss med blicken mot väggen. När vi sedan vände oss kom Håkan emot oss och agerade på olika sätt. Vi hade en avspärrning som vi vaktade när Håkan kom fram. Ibland var han agressiv, hotfull eller bar vapen. Ibland var han bara frågvis och påstridig. Vi fick alla olika scenarion och vi skötte oss galant.

Efter att varje person hade gjort sin examination, så gav vi och Håkan feedback. Grabbarna i gruppen gjorde mig glad och stolt. De sa att de helt klart skulle åka med mig i bilen, att de skulle känna sig trygga. Tack ♥

Efteråt så kändes det jätteskönt och det var faktiskt kul.

* Hjälp, översvämmning *

Kan inte gå in i tvättstugan. Golvet är översvämmat med smutstvätt och bänkarna med rentvätt. Katastrofområde! Hinner inte med, det är så mycket här hemma som måste göras.....
Tänker i alla fallgöra ett försök till sanering. Tvättmaskinen kommer att få gå varm.

Tackar gud för att jag har sovmorgon idag och kan åka 12.42 tåget!!!!

* 25 = pengar *

Härligt, härligt.
Idag fylldes kontot på med mina välförtjänade pengar.
Idag kändes allt slit och arbete under jullovet värt allt
Idag känns det jättebra eftersom vi denna månad har lite mer pengar mot vad vi brukar.

Den här månaden kommer vi inte behöva panta våra petflaskor och räkna småpengar när mitten av februari närmar sig.
Den här månaden kan vi laga den maträtt som vi är sugna på och unna oss lite extra utan att vända på varje krona.
Underbart skönt. Det gör att man står ut lite längre.

* En vanlig onsdag på skolan *

Pendeltågen är inte alltid på min sida men idag har de varit det. Kom till skolan i tid, trots all kaos runt omkring. Allt slit här hemma under helgen och att slitet nu (vardagar) utförs mellan klockan 21 och 00 för med sig sömnbrist... Slocknade som en klubbad säl på tåget i morse. "Tappade nacken" flertalet gånger och kände även en del blickar när jag halvt medvetslös kollade läget, så jag drog säkert lite timmer Stog nog för morgonunderhållningen då jag även torkade dregel från kinden varje gång jag tittade upp.

Vi började dagen i restaurangen med kaffe och basgrupp. Hela nya basgruppen var samlade och

I just love them
. Puss och kram på er basgrupp 3 ♥ 

Vi gjorde två fall som vi hade till uppgift att göra till handledningen på eftermiddagen. De handlade om hur vi kan gå tillväga för att bereda oss tillträde till t.e.x. någons bostad. I ena fallet hörde vi som poliser hur en kvinna skrek på hjälp och i det andra var det en kvinna som ringde 112 eftersom hennes fd man stog utanför dörren och hotade henne.
Vi kan gå in med stöd av Polislagen- eller rättegångsbalken - husrannsakan-nöd-nödvärn.

Sedan var det dags för föreläsning om civilrätt. I 180 knyck gick vi igenom äktenskapsbalken, vad som händer och vilka lagar som ska följas vid skilsmässa mm. Förvirrad som jag är, så sprang jag iväg utan min lagbok som jag lämnade kvar. Vadå, jnär man är hungrig så fungerar ju inte hjärnan som den ska, eller? Som tur var så har jag uppmärksammade kompisar som håller lite koll på mig och lagboken kom tillbaka i min ägo efter lunch. Apropå lunch, idag åt jag i matsalen för fjärde gången på över ett och ett halvt år. Hade ingen matlåda med mig.

På eftermiddagen,skulle vi ha ovannämnda handledning i halvklass. Jag hade sådan tur att jag fick vara med den andra halvan av klassen och ha min lektion direkt efter lunch. Underbart, nu kom jag hem klockan fyra istället för halvsju. Känns lite bättre när ens älskling fyller år.
Handledningen var jättebra och vi hade gjort precis som man skulle, hade ju inte trott något annat.

Nu sitter jag bara och bävar inför batong examinationen imorgon....... 




* Elias 4 år *

* Elias 4 år *

Alla fyra ljusen på tårtan släcktes när den stora killen tog i och blåste allt han kunde.

* Ett glatt födelsedagsbarn *

* Ett glatt födelsedagsbarn *

♥ Min älskling, mitt underverk, min lilleman är nu 4 år ♥

I morse klockan halv sju så var det då dags. En bricka med frukost och ljus, paket och sång.
Elias blev överlycklig när han slog upp sina vackra bruna. Både jag och Roine stog med tårar i ögonen, inte för att vi blev ledsna utan att det är härligt att se deras glädje. Det känns härligt i hela kroppen, ända in i hjärtat.... djupt ja, men fasiken det är rena sanningen ;-) Det är bara att konstatera att man blir så larvig och att det är något speciellt när ens barn fyller år.

Kan inte förstå att åren går så fort. En riktig klyscha jag vet, men det känns som om Elias föddes nyss. Kommer ihåg allt som om det vore igår. Elias förlossning var en drömförlossning. För det första kom han på utsatt dag. Jag trodde inte att det var sant när vattnet gick på morgonen eftersom även storasyster kom på utsatt dag. Ingen kan ju beskylla dem för att inte vara punktliga ;-) 
Klockan 10.15 kom jag in på mitt rum på förlossningen och 10.45 så hade jag min älskling i mina armar.

♥ ♥ ♥

* Morgonpass med batongen igen *

Första lektionen idag var självskydd. Det var den sista lektionen innan examinationen på torsdag. Jag känner mig lite nervös inför den, som vanligt... Jag som hade gett mig själv ett nyårslöfte att inte vara nervös.... fast det gör väl att jag presterar bättre och verkligen konsentrerar mig.

Sedan hade vigenomgång/info om de specialarbeten vi ska skriva denna termin. Jag och Johanna sk a skriva ihop och vi sk askriva om hedersrelaterad brottslighet. Vi fick en hel del uppslag och det känns som ett jättebra val av ämne och inte blir det sämre när vi får göra det tillsammans!!!

Vi avslutade dagen med civilrätt. Under den här delkursen ska vi jobba med våld i nära relationer så vi gick i genom några viktiga §.

Nä, jag skulle ju lägga mig tidigt, så godnatt


* Sovrummet's andra sida *

* Sovrummet's andra sida *

Japp, där ser ni en vägg som inte är klar ;-) Vi ska ha en jättemörk fondvägg men har inte hittat någon tapet som vi gillar än. Ska även ställa in två byråer till, så att de täcker hela väggen. Tråkigt nog så fanns det bara två stycken kvar på Ikea i söndags....
 Pricken över i't är en 26 tums flatscrean som vi beställt men som inte levererats än *ler* 

* Sovrummet *

* Sovrummet *

Färgerna blir inte riktigt rättvisa i bilden men men...

* Lotta hängde upp tapeterna *

* Lotta hängde upp tapeterna *


* Jag mätte, skar och limmade tapetvåder *

* Jag mätte, skar och limmade tapervåder *


* Väggen är på G *

* Väggen är på G *

De jobbar på bra medans jag drar ner gamla tapeter.

* Väggbygge *

* Väggbygge *


* I'm back *

Förlåt för att jag inte hunnit skrivit på hela helgen. Jag har hört att fler varit inne och tittat och väntat på uppgradering men sorry, har verkligen inte hunnit men jag har iallafall tänkt på er;
borde gå och skriva några snabba rader....äh jag gör det sen, hinner inte nu.... Känns det igen ? *ler*

Sedan i lördags är det kaos här hemma och då menar jag kaos med stort K. Det är som om en tornado farit runt och flyttat på alla saker och möbler. Inget stor där det brukar stå och skräppåsar finns det överallt. Hallen är knappt framkomlig och soptunnan är full....

Vi har byggt väggen, tapetserat om i nya sovrummet och i vardagsrummet. I Elias rum (Wilmas gamla) har vi målat och tapetserat. Vi har alla flyttat till nya sovrum, så där är en anledning till det kaotiska hemmet.

Jag är så nöjd med mitt nya sovrum,
går in dit flera gånger per dag,
bara för att titta,
titta, njuta och le.
Måste nypa mig i armen, drömmer jag.....
Nej, det är mitt, mitt mitt


 Har skoldag imorgon, ska vara där vid nio tiden, dvs att jag lämnar hemmet strax innan sju...
Min älskade Elias fyller 4 år imorgon, vilket är efterlängtat. Vi har räknat ner varje kväll och varje morgon sedan tre veckor tillbaka och varje morgon har han varit lika besviken för att det inte är hans födelsedag just idag ;-) Men nu är det i alla fall dags. Vi har bunkrat upp så att det blir favvo-frukost på sängen för honom imorgon och en massa paket. Han får vakna tidigt, för mamman vill ju vara med och fira, kramas och se hur glad hennes älskling blir.
Det tråkiga är att jag har lång skoldag i morgon och hämtar inte älsklingarna på dagis förens vid halv sju...
Men jag kan lova att det blir fika och ballonger på kvällen ändå ;-)

Nu ska jag gå och lägga mig i min sköna säng som står i mitt fina sovrum.

* Jaaa, jippie, tjoho!!! *

Glömde berätta att jag idag fick ett efterlängtat brev, som talade om att jag får göra min aspirantutbildning i Stockholms län. 

Det är glädje, lättnad och förväntan.
Det känns underbart, roligt och skönt
Jag är så glad, så jädrans glad
!!!

Det kommer att dröja innan jag får veta vart i Stockholm jag hamnar. Jag har sökt Södertälje i första hand, sedan Södertörn och sist Söderort men kan hamna vart som helst.
Vill börja nu, längtar.....


* Spindelmannen och Bratz i min säng *

* Spindelmannen och Bratz i min säng *

Min älsklingar ville sova i nya sängen i natt igen
De får väl passa på så länge de får, innan vi intar rummet.

* Ny design igen *

Är denna designen bättre? Vad tycker ni? Det är iallafall lättare att läsa än den svarta.
Vad säger du Jessica?


* Flitig som en myra *

Idag har jag varit riktigt flitig och fått många av dessa urtrista saker som man bara måste göra gjorda. Jag har rensat byrålådor som använts till att  slänga i allt skit man har, som man inte kan slänga men inte vet vart man ska lägga.... Nu har jag en välrensad pärm med viktiga och aktuella papper, I lådorna finns det massor med plats och soptunnan börjar bli full ;-)

Jag har rensat lite överallt och kastat allt som vi inte behöver och lagt ner saker i källaren, som vi kanske kommer att behöva. Det vill säga saker som kommer att åka i soporna om typ tre år.

Jag har även gjort plats för sängen, så nu är det bara väggen kvar och tapetsering, både i nya rummet och i vardagsrummet. Det ska bli så kul och skönt att äntligen få det fint, som jag vill ha det. Slippa den vita,
dassiga och gulnade tapeten med alla fula hål.    

Barnen har också hjälpt till och städat sina rum. Visseligen tog det hela dagen och med en massa tjat och hot om indraget lördagsgodis men tillslut så lyckades de.

Jag har även varit på information om skolorna här i Järna, om hur sexårsverksamheten fungerar.
Vi har redan bestämnt oss för skolan som ligger närmast oss och det valet kändes jättebra även efter mötet idag. Förskoleläraren vi träffade ikväll verkar jättemysig och jag har bara hört bra saker om skolan.
De berättade att barnen födda 00 är en stor årskull, så de måste bygga ut. Det verkar som om det var många som låg i just då och ville ha sig en millenium bebis ;-)

Kan inte fatta att min lilla Wilma snart är en sexåring och ska börja i skolan.
Tycker att det är jättehäftigt och hon längtar.
Åh, min skrutta börjar bli stor

* Bokhyllan igen *

* Bokhyllan igen *

Den här bilden är tagen samtidigt som den andra. Förstår ni nu vad jag menar, att jag är urusel *ler*.

* Bokhyllan *

* Bokhyllan *

Har flyttat bokhyllan idag, så att sängen får plats.

Det blev jättemysigt men det är så svårt att få fram det på bild.... är ju s*dålig på att fota i mörker. Vet inte hur jag ska göra.
Antingen blir det för mörk så att jag inget ser eller för ljust, som om det vore taget på dagen,  så att all mys försvinner... suck!

* Ändrat bloggens utseende *

Du har kommit rätt!!!
Tänkte att det vore kul att ändra utseendet på bloggen nu efter två månader.
 Lite förnyelse är ju aldrig fel.

Hoppas att ni gillar den nya designen.

Har precis tittat på reprisen av "Prison Break". Tentapluggade i måndags, den ordinarie sändningstiden, så jag tog chansen nu. Tycker att serien är jättebra och spännande och det skadar ju inte att huvudrollsinnehavaren är otroligt behaglig att vila sina trötta ögon på.......

Nu ska jag lägga mig i sängen och se slutet på "City akuten". Ett perfekt program att somna framför.
Vi fick förresten en ny, mjuk och bred (180 cm) säng idag, som står i vardagsrummet för tillfället.
Vi ska bygga upp en vägg där, tror att det blir av i helgen, så att vi får ett till sovrum dit Roine och jag ska flytta. Wilma ska ta vårt rum och Elias ska ta hennes......ingen som blir kvar i "sitt" rum.
I allafall så blev älsklingarna helt till sig och de ville självklart sova i den i natt, vilket de gör. Det tog en kvart, sedan sov de båda som stockar. Det måste vara ett bra betyg för sängen ;-)

Jag själv tänker krypa ner i den gamla, hårda och smala (160cm) sängen.

Godnatt!


* - polis.... baCKA.... BACKA!!! *

*  - polis.... baCKA.... BACKA!!!  *

Där fick han så att han teg. Man attackerar inte mig ostraffat ;-)
Snyggve var man här.... Man ser iallafall vad jag skriker, b....

* Andreas är färdig för att fightas *

* Andreas är färdig för att fightas *

"Andreas the redman".
Skulle också vara kaxig i detta läge.

* David får hjälp att ta på sig *

* David får hjälp att ta på sig *

Det var många skydd som skulle på innan det var dags för sammandrabbning

* Skummgummi batonger *

Uppe med tuppen imorse. Klockan ringde kvart över fem och jag fick hela fyra timmars sömn......
Ibland undrar jag vad det är för fel på en, det måste ju vara något som inte stämmer när man inte kan somna fast att man är trött som ett as.

Började dagen med självskydd och tröttheten försvann ganska fort.
  Batong-utbildningen fortsatte även denna lektion. Vi har ett lektionstillfälle kvar att öva på, sedan blir det examination.
Idag använde vi oss av skummgummi batonger och det var kul den här gången också. På slutet fick två av grabbarna hoppa i varsin redman dräkt och vi fick öva att agera mot dem.....Bildbevis kommer i nästa inlägg. Det var jättebra övning, för det blev en mer realistisk känsla och tekniskt svårare att slå.
Vi övar inte bara på att slå, utan även på att inte slå och det om den man agerar mot backar.
Det är jätteviktigt. Vi övar även på att röra oss och att bli attakerade från olika håll.
Den som agerar  farlig går emot/attackerar "polisen"och innan vi slår så skriker vi; Polis, backa och om personen gör det så slår vi inte men om de däremot inte backar och fortsätter attacken, så slår vi.
Åh vad svårt att förklara, hoppas att något går fram.

Efter självskyddet så gjorde jag ett sällsynt besök på skolans gym. Det första på ett halvår ;-)
Jag sprang 30 minuter på stavmaskinen och styrketränade lika länge. Kändes skitbra, trots att jag var den tjej som var störst på stället just då och då menar jag inte på grund av muskler... * skrattar * 
Efteråt tog jag en varm härlig bastu, vilket jag gjort mig förtjänt av. 


* Ett hjärta till Dig från Mig *

Hand, Hjärta, Kärlek, Människa, Meddelande, s/v,
Nordicphotos


Här kommer ett hjärta till en vän som har det lite jobbigt just nu.
Du ska se att allt löser sig tillslut!
Kramar till dig

* Jossan på grönbete *

Känner mig tillfreds.

En löprunda var precis det som behövdes. Kroppen spritte precis som kossorna när de släpps på grönbete första gången efter den långa vintern. Rajraj likaså, han viftade konstant med sin svans.
Det var så skönt, trots att vinden var en tråkig följeslagare. Fick lite syrebrist i form av astma i mellan åt men det är sånt man får räkna med.

I morse vaknade jag med båda barnen i sängen. Jag hör hur Wilma  väcker Elias och viskar till honom;
Idag är det Rajraj's födelsedag, kom så sjunger vi för honom.
Elias börjar sjunga, varpå Wilma viskar;
Inte här, kom så tar vi med honom till vardagsrummet.

Hur sött som helst. För det första att de vill sjunga för hunden och för det andra att de inte vill väcka sin mamma och pappa. Där har vi lyckats bra *ler*.

Har nu smällt i mig sju lakritspastiller.....
men idag jag höll mig ifrån kexchokladen som brukar vara en ständig tentapartner. Alla vet ju hur viktigt det är för hjärnan att få en energikick mitt i tentan. Det var säkert därför det gick som det gick ;-)

Ska försöka komma i säng i tid idag. Måste upp klockan fem imorgon bitti.

Kram




* I springstassen *

* I springstassen *

Snygg som bara den när det är dags för en joggingrunda

* Käpp rätt åt... *

Tentan över för den här gången men jag lär troligtvis få göra om den inom snar framtid....
Allt hänger väldigt löst vill jag lova. Vet att jag har rätt på några frågor och att jag snurrat in mig helt på andra. Självklart föll jag i alla fallgropar som fanns men det kan jag inte ändra på nu. Har jag tur, så får jag ihop tillräckligt med poäng, så att jag klarar godkänt men det känns som om det inte är fallet.

Huvudsaken är att det nu känns skönt, skönt för att det är över.
En kväll utan dåligt samvete, ska njuta, det lovar jag.

Nu ska jag hoppa i joggingkläderna och ta en liten runda med Rajraj, som förresten fyller fem år idag ;-)

Hej så länge.


* Inställd backspegel och mörkerskytte *

Water pistol
Nordicphotos


På schemat idag var det först backspegel sedan vapen.
Klockan ett satt vi i basgruppen så snällt och väntade på läraren som skulla ha backspegel med oss men han dök inte upp.Nähä, så  istället snackade vi lite tenta.
Jag kände hur paniken kom smygande och den växer hela tiden

Har inge koll på det här.
Kan det inte tillräckligt, kan inte.
Kommer inte klara tentan imorgon...

Så var det dags för vapenlektion och då är det uniformen på som gäller. Första gången sedan juluppehållet och den passade fortfarande efter all julmat och godis. Var rädd för att byxorna inte skulle gå att knäppa....pust.
Idag var det dags för mörkerskytte och det var skitskoj.
På riktmedlena sitter det självlysande färg, som gör att vi kunde sikta in i mål. Det hade jag ingen aning om ;-)
Vi hade även varsin ficklampa som vi ibland använde oss av när det var kolmörkt.
 Träffbilderna var mot förväntan väldigt bra, trodde att jag skulle skjuta alla utanför.


* Skärpning *

Inte har jag tid att sitta här. Barnen är hos sina kompisar och jag har lite tid för mig själv, så vad gör jag då här??? Har jag inget annat viktigt att hinna med???

Ska genast gå och sätta mig vid bordet som är överröst med anteckningar och sammanfattningar. Har faktiskt läst lite på förmiddagen, duktigt gjort av mig. *Klappar mig på axeln *
Kommer att få sitta hela kvällen med avbrott för nattning och käk. Har ju ändå så svårt att somna på söndagar....



* Tre sötnosar i en zinkbalja *

* Tre underverk i zinkbaljan *

Wilma, Tilde & Elias tog sig ett skönt och svalkande bad i den gamla zinkbaljan.

Vill bara visa er en av mina favoritbilder :-) Denna tog vi sommaren -04 vid vår stuga i Småland.
Under fotoserien får man följa dem från att de hoppar i, tvättar håret och kommer upp som blommdoftande änglar ♥.
Helt underbart!!!

* En ständig längtan tillbaka *

* En ständig längtan tillbaka *

Vid den här tiden på året så far alltid mina tankar till Thailand.
Vill åka dit igen. Vill sola och bada, slappa och äta god mat och bara få njuta av detta underbara land.

Snart så Jossan, snart.
När studierna är avklarade och semesterdagar finns på kontot så ska inget stoppa mig.

* Längtar *

* Söndag *

Söndag

För mig innebär det alltid sovmorgon, härligt
Familjebrakfrukost och levande ljus, mysigt
Promenad med Rajraj, skönt
Ångest för att helgen gått så snabbt, blä
Utemat från pizzan, enkelt
Slötittande på tv, behövligt
Vända sig av och an i sängen, för att jag inte kan somna, jobbigt

* Klockan halv ett *

Äntligen kan jag berätta att lite kunskap förhoppningsvis har bosatt sig i min hjärna.
Medans vissa av mina underbara och smarta klasskamrater jobbar sig in i alkoholens dimma, så har jag försökt att tunna ut "Lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare"'s täta dimma.

Det är endast 38 § att trycka in med dess kommentarer och annat smått och gott som vi måste kunna.
Har i alla fall kommit en liten bit på väg på dessa tre timmar jag suttit med näsan i alla anteckningar.
Har visserligen haft en del sms-pauser, telefon-pauser och fylla på kaffe-pauser ;-)

Har även fått lite vetskap om hur trevligt en del vänner har ikväll, förutom partyprissarna i klassen. Det dricks både vin och röks vattenpipa på flera ställen och jag vill också........ Få bli nästa helg. Hoppas att både herr och fru Bou Faisal och Malin känner av det imorgon, tänker jag skadeglatt *ler*

Nu är det dags att koja. Tro't eller ej men jag behöver inte ta Rajraj ikväll, för han har precis varit ute med den som älskar att ta kvällspromenaden med honom, dvs sin husse ;-) Om det ändå vore så.

Kram och godnatt




* Klockan kvart över sju *

Har nu hunnit med allt på listan, förutom kroken och PLUGGA................. blä
Lotta, Mia, Jeff och Julia har varit här på fika och ungarna sitter nu i badet.
Ska strax börja steka hamburgare, för det är vad som bjuds på ikväll.
Måste jag poängtera att det är barnens val, fast jag har inget emot det ;-)

Sen ska jag plugga!

Kram så länge

* Klockan är strax fyra *

Ingen pluggning än....... måste måste måste

När jag satt vid frukostbordet, iklädd pyjamas och håret stående åt alla håll, så ringde eventuella  bilköpare som var en tjugominuters bilfärd från oss. Panik

Hann borsta tänderna, dra ett av Wilmas hårband i håret och hoppa i jeansen. Med hängtuttar och gammal smink under ögonen tog jag emot dem. Medans de var ute och provkörde bilen, så hann jag snabbt röja undan frukosten och sopa golvet, pust. Tur var det, för vi gick sedan in i värmen och skrev alla papper, så bilen är numera såld!!! Min look skrämde iallafall inte iväg dem ;-)
Det känns tråkigt att inte längre ha pärlan kvar men ändå skönt att få mer pengar att röra sig med, vilket har varit efterlängtat.

Granen är plundrad och låtsassnön borta från fönstrena, skönt! Har även städat badrummet, så lite har jag fått gjort i alla fall. Dricker just nu första koppen kaffe för dagen, vilket har varit efterlängtat och välbehövligt. Barnens mamma är nu mycket lugnare ;-) 

Dagen går alldeles för fort, snälla sakta ner lite, jag hinner inte med

Kvar att göra idag, förutom plugga:
-Rajraj ska ut
-En krok ska sättas upp i vardagsrummet, så att en lampa kan hängas där.
-Baka en kaka, för Syster yster mfl. kommer på en fika
- Ringa min kompis Malin
- Handla middag och lördagsgodis






* Kulsplitter *

* Kulsplitter *

Granen har stått så grann och ståtlig hela julen och fram till nu  Ikväll fastande Rajraj med sitt jojo-koppel runt sladden och granen välte och kulor kraschade..... bara 18 timmar kvar tills den ska packas ner för den här gången. 

* Nu har julen nästan dansat ut *

Vet inte var all energi kom ifrån men när jag kom hem så var det bara dags.
Från våra fönster försvann stakar och stjärnor, julblommor åkte i soporna och dukar byttes ut. Istället var det fram med lampor och våra "gamla" blommor och vips så kändes allt så ljust och fint ;-)

Bara granen och låtsassnön på fönstrena i köket kvar. Granen tänkte vi ta imorgon, då barnen kan få leta godis bland grenarna medans de plockar av kulorna och allt annat som hänger där i. Mutor och slaveri, javisst men väldigt uppskattat sådant. När barnen plockat ihop sitt godis, så får jag en lugn stund att plugga på, eftersom de är fullt upptagna med annat. Väl uträknat, för det kommer behövas många stunder åt mammsing imorgon. Roine ska jobba och jag MÅSTE plugga inför tentan..........




* Jag älskar tulpaner *

* Jag älskar tulpaner *

Jag älskar tulpaner, de är vårkänslor, värme och ljusare tider

Så här var fina var de, innan barnen började posera med dem och de började slokna.

* Wilma med tulpaner *

* Wilma med tulpaner *

Nu var det Wilma's tur. Det var hennes idé att hålla i "rosorna" ;-) 

* Min guddotter Tilde med tulpaner *

* Min guddotter Tilde med tulpaner *

Det söta spöket Tilde med tulpaner i handen, inte så skrämmande men urgulligt 

* Här igen *

Hann inte med att skriva igår. Det var full rulle här hemma, från det att jag kommit från skolan tills jag stupade i säng. Jag lagade mat, "städade", tvättade och vek in all ren tvätt som låg i stora högar runt om i tvättstugan, rena Klippiga bergen. Nu har jag börjat fylla på igen, med det som jag tvättat igår och idag.
Det är som en spiral som aldrig tar slut........

Hade med Wilma till skolan igår och vi pratade om att hälsa på Therese och Tilde på hemvägen. Tyvärr så blev det inte så, för ville Roine ha hjälp här hemma om det skulle komma någon bilköpare, eftersom han var själv hemma med en hostig Elias. Wilma blev jättebesviken över att inte få träffa sin gudmor och min guddotter (hängde du med nu?) så jag talade om för henne att vi kunde hälsa på dem efter skolan imorgon (idag) om hon gick upp tidigt med mig. JA, blev svaret. Sagt och gjort, klockan sex väckte jag prinsessan som snabbt hoppade upp ur sängen och tog på sig kläderna. Nada problemas där inte. 
Wilma är så duktig och det är inga som helst problem att ta med henne någonstans. Hon skötte sig galant medans vi redovisade, både igår och idag. 

Efter skolan så åkte vi tillslut hem till Therese och Tilde. Therese som har en bebis på g, hade fått en söt liten kula till mage. Vilket är så typiskt henne,att alltid se så fräsch och snygg ut även i mysbrallan och linne. Detta skriver då jag,en som inte är ett endaste dugg avis på hennes kroppsfigur. För vadå, under mina graviditeter gick ju jag bara upp 20 kilo och var stor som ett hus, likblek och rörelsehindrad. *ler*

Tilde var hur skön som helst när hon kallade oss för bajskorv och inte lät oss röra hennes prylar,  "den är min" hördes flertalet gånger under besöket. Tänk att själv få säga det ibland, "låt mig ha mina prylar ifred, hands off", liksom. Skulle vara störtskönt men uppfattas som ett ohyfsat beteende av en snart blivande trettioåring ;-) 

Det var jättemysigt att få träffa dem en stund, för det var så länge sedan


* Ja, tjena *

* Datanissarna *

Alex och Stefan har högläsning ur vår handlingsplanen medans vi säger till om ngt behöver ändras.

* Hej kom och hjälp mig *

* Hej kom och hjälp mig *

Jag sa ju att jag var trött  *gapskrattar*
Snygg bild va?

* Basgruppsarbete *

35019-38

Elli, Matte och David i ett av basgruppsrummen på biblioteket.

* Trötter *

Idag blir det inte mycket skrivet. Tröttast av alla, tänker lägga mig tidigt, snart.

Klockan ringde men jag låg kvar i fem minuter, vilket jag aldrig brukar. Precis innan ögonen håller på att falla ihop igen, så masar jag mig upp. Trött.
Jag gör mig i ordning och barnen väcks. Vi kommer iväg skapligt och utan bråk, skönt. Framme på dagis så gör jag upptäckten att barnens termobyxor hänger kvar hemma. Hur nu det gick till, klantigt av mig. Bye bye tåget, bara för mig att åka tillbaka hem och hämta byxorna. Trött.
På vägen tillbaka till dagis, ringer jag Roine och talar om, med min allra lenaste röst att han måste gå hem med barnen idag... inte glad han inte.

Tar tåget från Södertälje, som självklart kommer fram några minuter försenat, så jag missar bussen precis. En kvart försent kommer jag fram till skolan, tur att det bara är basgruppsarbete.Trött

Vid ett-tiden ringer Roine. Dagis hade ringt till jobbet, det var bara för honom att hämta ett hostigt barn och en storasyster. Vi som varit relativt skonade hela hösten, så nu är det väl vår tur. Jag åkte förbi Apoteket när jag kom hem och  köpte hostmedecin, så vi får se hur detta utvecklar sig. Trött

Nu ska jag lägga mig och mina ömma ben i soffan och bara vila och samla kraft ett tag. Har precis satt på tvättmaskinen, så när den är klar ska jag börja plugga lite.....om jag vaknar igen.

  


* Hemtentan är klar *

Boken

Nu har jag lus läst den här boken bakifrån, framifrån och från mitten. Alla frågorna är besvarade.
Hemtentan är äntligen klar!!!!

Dags att sova , klockan är 00:53. F*n, Rajraj måste ut först.....

Kram och godnatt

* På schemat idag *

Idag hade vi planerat basgruppsarbete på förmiddagen. Infann mig trött och dann på skolan klockan nio. Alla som stiger av bussen var så pigga, för klockan var ju redan nio, sovmorgon för dem. För mig med visserligen men det slog mig att jag går ju alltid upp mer än tre timmar innan skolan börjar och klockan kvart i sex är väl inte sovmorgon...  

Vi ska lämna in en handlingsplan rörande ungdomsbrottslighet, brottsprevention mm. och den blev så gott som klar. Lite stavfel och sådant men det fixar vi imorgon. Vi ligger ju riktigt bra till tidsmässigt denna gång, så vi kan ta sovmorgon i morgon, dvs uppstigning en kvart innan sju *ler* 

På eftermiddagen hade vi föreläsning i tre och en halv timme. De kom från Fryshuset och pratade om
hur de arbetar med ungdomar. Intressant att få höra dessa motiverade människor, deras drivkraft och även deras egna historier om vad de varit med om. Det är häftigt att se hur människor som farit illa, står framför en och är så starka och fyllda av liv och där bitterheten inte fått något fäste.

I mellanåt blev ögonlocken lite för tunga, luften tar liksom slut i salen.

Jag ser och jag hör.....jag ser inte men jag hör....... jag ser inte och jag hör inte........

HJÄLP jag har somnat....
Ruskar till mig själv och rätar på kroppen, får inte, vill inte. Vill höra allt det har att säga men ibland är det svårt att låta bli att nicka till. Ögonlocken känns som bly och hjärnan får syrebrist.

* Ont, det gör ont *

Ont, ont, det gör så ont, det krampar, mina stackars lår blöder invärtes......
Inte lätt att ha träningsvärk.
Jag kan knappt gå ner för trappan, för att inte tala om att sätta mig på dass.
Jag skulle behöva sådana där armstöd som finns på handikapptoaletter*ler*

Kom hem sent idag också, klockan halv sju och det är så trist, så trist. Kvällen bara försvinner för mig. Ungarna får jag i säng strax innan nio och sedan börjar min kväll. Jag måste plugga, måste skriva färdigt hemtentan och jag vill blogga. Vad tror ni jag gör? Det jag vill såklart, gillar inte måsten.....
Jag gör det sen, som en smart liten kille alltid sa till sin pappa. 

Idag kom jag ihåg att ringa min kompis Jessica, som fyller 30 år idag. (Skrev upp det på handen i morse)
Grattis vännen ♥, vilken fest vi ska ha sedan!!!




* Ute är det kallt *



Nu ska jag och Rajraj ut i kylan, brr
sedan är det sängen för mig.

Någon som är avundsjuk?

Kram och godnatt

*Stress, kramkalas och hunger*

Railway tracks 
Imorse möttes jag utav detta: En räls utan tåg, varför måste jag missa tåget idag....
Nästa tåg skulle gå en och en halv timme senare.... bara att sätta sig i bilen och åka vidare till Södertälje
och ta tåget därifrån. Härlig start på veckan, stress stress stress. Jag som inte ens hade barnen hemma, så jag förstår inte vad som hände här på morgonen egentligen. Kom ändå i tid till skolan och där möttes jag av basgruppen. Kramkalas blev det hela förmiddagen med alla, vi har ju inte setts på ett tag.

Slutade sent idag, var framme vid bilen strax efter klockan sex. En tjej som var intresserad av bilen hade ringt, så jag tog en sväng förbi henne innan jag fick åka hem. Hon var intresserad och skulle höra av sig. Det har ringt hela dagen här och det är flera som vill komma att kolla på den, spännande. Hoppas att vi sålt den innan helgen, så vi inte ångrat oss.

Kom hem vid sju och magen skrek efter mat mAT MAT. Roine var och hämtade barnen hos mamma och de fick middag där, så jag högg tag i första bästa: fem lakritsgodisbitar, kycklingfileer från i helgen och grönsaker.

Det jag hunnit med hittills är: kramats och pratat med mina älsklingar,  tittat på Prison break medans jag skrivit här (tycker serien är bra), gjort dagisschema för nästa vecka (fick ringa in denna veckas schema i morse, alltid ute i god tid) och skrivit lite mer här..... Nu ska jag snart sova. Plugga får jag göra imorgon...... tenta nästa tisdag....



* Den exbanderbara batongen*

* Den exbanderbara batongen*

Idag hade vi självskydd och fick prova på den expanderbara batongen. Hade oturen att få flera stycken som var lite sneda och vinda och var svåra att få ihop mot "stocken", eller så kanske det var fel på hon som höll i batongen *ler*. Vi skulle iallafall böjja oss ner när vi skulle fälla ihop den och en annan fick göra det minst tre gånger extra varje gång, mot vad de andra klassen fick. Kan lova att det känns i mitt högra lår..... skadar i och för sig inte ett lår som behöver det.

Det var roligt, om man nu får säga det. Vi fick öva på att fälla ut den och olika sätt att slå på. Vi hade mitzar som vi slog på. Tur att ingen missade, för det hade inte varit skönt. Vi ska fortsätta öva nästa gång.

*Jossan in action med den exbanderbara*

*Jossan in action med den exbanderbara*

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

*I klassrummet*

*I klassrummet*

Första skoldagen efter jullovet. Skitkul att träffa alla igen
Här har jag och Johanna fokus på vad som händer framme vid tavlan....eller?

 Alla basgrupper hade redovisning. Jag och Ellinor redovisade om vad som gäller för de under 18 år som blir dömda till att betala skadestånd och hur det fungerar.
Stackars mina barn, jag kommer inte släppa de ur sikte när de blir runt 11-12år *ler*
Att vi hade redovisning idag, kom vi på igår, så jag kan konstatera att redovisningen  inte var riktigt genomarbetat och mycket improvisation blev det där framme.... Skärpning!!!

*Ja, just det*

Glömde berätta att Idag ringde en som ville komma och titta på bilen på tisdag.
Hoppas att det går vägen den här gången, säger jag förnuftigt och jag menar det faktiskt ;-)

*Skoldags*

I skolan

Ja, nu är det snart dags att hoppa in i skolbänken igen då.
Ja, inte för att jag får plats i en skolbänk men att sitta vid en, är inga problem än så länge.
Har varit riktigt duktig idag och nu är tre frågor på hemtentan besvarade, endast två kvar.
Det finns en
underbar liten ängel, du vet vem du är, som har varit till stor hjälp.
Tack för att du finns


*Pulkarace, stavgång och chokladkakor*

Eftersom vädret fortfarande är så här underbart, så kunde vi inte motstå.
Det blev pulkarace igen men nu i Gnesta med Syster yster och Mia.
Backen där, får en som vuxen att se tillbaka på det gågna livet
medans de man älskar mest slänger sig ut på tefaten.
Kan ju inte vara sämre och med denna vikt slog jag nog fartrekord.
Riktigt skoj faktiskt. Det som gör det så rysligt läskigt är att i slutet på backen står det ett staket.
Detta staket skriker:
 -kör in i mig ,kom igen då, -ambulansen kommer, jag lovar, -du dör inte, lite brytna ben bara.
 
Det bästa med den branta backen är alla de kalorier jag förbränt, när jag med full mundering sprungit upp till toppen och när jag med en puls över 200, jagat fatt på mina barn som varit på väg in i staketet....

Kalorijakten fortsatte, jag, brollan och yster tog sedan en stavpromenad på 50 minuter, innan en nyttig och god middag intogs hos mamma och pappa.
 Därefter styrde jag kosan hem själv, för barnen ville stanna och sova över
vilket de fick för sin snälla mamma.
Väl hemma, så var det bara att försvinna in i den psykodynamiska dimman igen.
När jag var som mest vilsen och stora hårtussar slets från mitt huvud, så kom Roine med en chokladkaka.
F*n, jag som varit så duktig idag, hann jag tänka innan den tredje biten åkte otuggad ner genom min strupe. Har aldrig gillat det här med ångerveckor *ler*

Nä, dags att sova . Har en ju en tidig skoldag imorgon.
Kram och godnatt




*Inget på tv*

Lördagkväll och inget på teven att titta på.....
Borde plugga men  vill inte. Skjuter upp det till imorgon, har då inget val.
Sista möjligheten för mig att skriva den där hemtentan...

Vi har precis ätit ost och kex, räkor och vindruvor.
Godisskålens botten är väl synlig och skafferiet tomt på mera onyttigheter.
Rensade ur allt det förra veckan, eftersom jag har noll karaktär och inte kan mottstå :-)
Just nu är vi på granens godisklubbor.... desperat, jag?

Har nu ialla fall tid att blogga ;-)
Har sett att det är fler som har flyttat sin blogg under fotobloggar och jag tänker nog göra det samma.
Har fått mycket positiv respons på att jag har foto'n med i bloggen, så jag ska försöka hinna med att ta några bilder varje dag och sätta in här. Är en urusel fotograf men vad gör det?
Ett försök kan man ju alltid göra och blir det inga bilder, så är det ju bara att byta tillbaka ;-)


*Elias min älskling*

Elias kom precis springandes till oss och ropar:  
jag rockar fett, medans han dansar och svänger med rumpan. *asgarvar*

Undrar vart han får allt ifrån? Det är i alla fall underbart och han får oss ofta att skratta.♥

För ett tag sedan åkte vi till Gnesta och på vägen dit förklarade jag att morfar kan prata finska.
Jag lärde Elias säga morfar på finska och Wilma skulle säga hej små knattar, typ det enda jag kan.
Kan säga att Elias verkligen har snappat upp detta, så  ikväll när han ringde till morfar så sa han:
"Iseejtije, tystnad, terve"  (har ingen aning hur det stavas och exakta uttalet) men jag kan lova att vi satte kexsmulorna i halsen och skrattade så att tårarna rann. ;-) 

*Roine i hagen*

*Roine i hagen*


*Barnen i hagen*

*Barnen i hagen*


Kaffe ute i hagen

Kaffe ute i hagen


*Pulkarace i kohagen*

Behövde inte kliva upp från sänghalmen förrens efter halv elva, underbart. När barnen låter mamma sova så länge, så får de självklart en pigg och glad mamma och vad gör då en sådan mamma?
Jo, packar ihop en picknik och tar med ett leende med alla till pulka backen, såklart.

Pickniken bestog av några Bragokex, bubbelvatten, kaffe och det godiset som fanns kvar från igår.
(Ja, det köptes godis igår för deras egna pengar från spargrisen och de lovade att det skulle räcka till båda dagarna). Om man nu kan kalla det picknik, mackor ville de ju inte ha eftersom vi precis ätit frukost...

Leendet infann sig ialla fall tillslut, när vi alla äntligen stog påklädda och var på väg. Dessförinnan var det mössjakt, vantbråk och toabesök....

Vi hade det supermysigt. Vi gick till kohagen, som ligger precis bredvid oss. Där kan även Rajraj springa lös och ha det skönt.
Vädret var underbart, backen var snabb och pickniken dög gott och väl. I över två timmar var vi ute och många skratt blev det.

*Pärlan*

Pärlan


*Bil till salu*


Vi, dvs jag och Roine,  har nu beslutat oss för att vara lite förnuftiga.
Usch vad jag hatar det ordet egentligen. Det innebär nästan alltid någon form av förlust,
något man måste avstå ifrån men ändå inte vill men att det behövs...

Vi ska ialla fall  försöka sälja vår älskade bil.
Ja,  jag vet att vi inte behöver en bil för sju, när vi bara är fyra, plus en hund och minus barnvagn.
Men den är ju bra att ha när barnen har kompisar här. Den är bra när vi storhandlar.
Den är bäst att ha när vi åker på semester till stugan. Den är ju även bra att ha när någon måste flytta.
Sist men inte minst ,så är den ju alldeles, alldels underbar att köra.....

Som sagt, förnuftiga ska vi nu vara.
Beslutet har tagits eftersom familjekassan inte är särskilt stor,
när en studerar och då inte har särskilt stor inkomst.
Bilen kostar oss en hel del i månaden.
Det är amortering på lånet och en ganska hög försäkring.
Eftersom vi redan har en nyare och jättefin bil, så skulle det räcka med en lite äldre bil
som extra bil som vi inte behöver ha lån på. Förnuftigt va???

Vi har satt in en annons och i fredags var det en som ville titta på bilen.
Vad tror ni Roine kom ut till på torsdag morgon?
Jo, en bakruta som exploderat. Glassplitter överallt och panik bryter ut i residentet.
*Sådant händer bara oss och man kunde ju inte mer än skratta.*
På något vis får vi en akuttid klockan tolv på torsdag och en ny ruta sätts dit.
Vilken pärs och till råga på allt, så köpte inte snubben bilen.

Känslan när han inte köpte bilen, hos både Roine och mig, var/är dubbelsidig.
Vi vill ju inte egentligen sälja men det skulle vara underbart att ha mer pengar i månaden.
Det är inte alltid så lätt,  *ler*

Nu har vi ialla fall en välpolerad bil, som glänser båda invändigt och utvändigt.

F**bannade, jä**a, sk*t väckarklockor.

Klockan slår över till 5.10 och...... döönt, döÖNT, DÖÖNT...........
vaknar med ett ryck och känner hjärtat i halsgropen.
Jaha, dags att jobba igen. Jag som precis har somnat.
Famlar som en nybliven blind in till toan,
vill inte öppna ögonen och inse att det inte är en dröm.
Vill sova, sova under mitt sköna täcke.
Vill lägga armen om Roine och sova, sova.

När mina skinkor får kontakt med toalettsitsen och nästan fryser till is,
så är jag vaken, klarvaken.
Väckt ur dvalan, som varat alldeles för kort stund
och som är så underbart skön.
Bara en morgon till Jossan, bara en.....,
tänker jag medans kläderna åker på och tänderna borstars.
En kvart senare lämnar jag huset.

Dagen idag har varit så lång. Det har varit en sådan dag som ger känslan att den aldrig ska ta slut.
När klockan väl slagit två och jag stämplat ut, så blir det tvärtom.
Tiden bara springer iväg, som om det vore en tävling på liv och död.
Hinner knappt blinka innan det är sängdags och jag som har så mycket som jag hade tänkt att höra.

Det jag hann med är en välbehövlig kaloribränning.
Tog en tur till jobbets gym, där jag sprang på "stavmaskinen" eller vad det nu kallas.
Hela fyrtio minuter tillbringade jag på den, här ska brännas, brännas brännas.

Jag har startat ett krig mot dessa förbaskade kalorier.
Fast man tar kål på flera stycken, så kommer det bara fler och fler. De förökar sig som kaniner.
Även mina förslappade sätesmuskler fick sig en omgång, så som biceps och innerlår. För magen är det ingen rast, ingen ro för där finns det mycket att ta bort. Däremot fanns det en del muskelgrupper som fortfarande ömmade sedan sista mötat på gymmet och de fick sig lite vila.

Sedan har det bara ruulat på, middag och sådant som bara måste göras.
Wilm avar hos några kompisar, så det är Elias och jag som hängt ihop ikväll.
Tog även en liten boxningsmatch med säcken i källaren. Kände att det var ett tag sean och han kallade på mig. Kommer att ha ont i händerna imorgon men kul som fan är det.
Känner mig lung i sinnet efter det. Mycket kan avreageras genom en date med säcken.

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på tv.
Barnens kusin Mia har precis kommit hit och hon ska sova här ikväll. Ska låta de få leka en stund innan jag slänger dem i säng.

Kram på er!!!



*Vad var det jag sa*

Vadå beroeende..... vips så har snart två timmar gått sedan jag satte mig här.
Tar igen det jag missat eller nå't, var ju som sagt tre dagar sedan
Någon ursäkt måste jag ju komma med.

Det börjar närma sig.

Snart är jullovet över och jag har inte gjort något av det jag måste göra.
Dagens kunskapsintag består av ytterligare tio sidor läsning av tidigare nämnd litteratur.
Nu återstår det bara ca trettio.
Allt måste vara läst tills på fredag, då jag planerat att hemtentan ska skrivas.

*Den där blåslampan måste visst alltid användas*

Har ju inte så mycket tid.
Vill ge den extra tid jag har till mina barn.
Vill passa på nu, när jag kan och dagarna inte är så långa.
Kommer ju hem redan strax efter klockan två och det tillhör ju inte vardagligheterna.

Längtar till termin fyra. Inte så långt kvar. *ler*

*Rajraj & snöängeln*

35019-2835019-27

*Utelek i det kalla*

Vi kunde stå emot det kalla vädret. Bara så en liten snabbis.
Vi måste ju passa på så länge som vi har snö.
Stannade ute en liten snabbis efter jobbet. 
 Snöänglar.

Mina stackars armar ömmade efter gympasset igår
men vad gör man inte för sina älsklingar.
 Rajraj älskar också att vara ute i snön.
Allra bäst är det när det snöar och han får springa lös i kohagen. 

*Dagen efter*

Mådde som en prinsessa
Njöt som en prinsessa

Var inte det minsta bakfull, som vissa trodde eftersom jag inte skrivit något *ler*
 Hade en superskön nyårsdag.
Klockan hann bli halv tio innan jag klev upp på mina lurviga och kurviga.
Första delen av dagen tillbringades i soffan och jag såg på två filmer, efter varann!!!!
När hände det senast tro?

Frisk luft. Vill ut i det underbara vädret.
Skottar snö.
Åker tefat i lekparken.

Det räckte inte med två filmer på förmiddagen, utan det blev en till på kvällen.
Roine och jag bänkade oss framför datan.
 Vi såg en film som handlade om en präst som stog åtalad efter att han utfört en exorcism. 
Barnen bänkade sig framför tv'n och såg på de 101dalmatinerna

Kunde inte sova
Var inte trött.
Klockan skulle snart ringa...
 


*Glittriga och härliga*

35019-26


*Att röka vattenpipa är gott*

*Att röka vattenpipa är gott*


Anneli och jag

Anneli och jag


*Nyårsafton*

Ja, den var så där underbar och supertrevlig som jag förväntat mig!
Vi glittrade alla i kapp och humöret var på topp hos båda barn och vuxna.
Maten var suverän, en trerätters som fyllde våra magar till max.
Vinets och champagnens underbara små partiklar blandades med blodet som rann i våra ådror
och fyllde oss alla till lagom nivå.

Vi hade lite tävlingar med ordlekar med mera och jag tänker inte tala om vilket par som vann.
( Psst...jag och Roine såklart)

Självklart så åkte vattenpiporna fram och det röktes melon och tutti frutti.
Kunde inte hålla mig ifrån cigaretterna ändå.
De är numera ständiga medresenärer när det vankas någon form av alkohol.  
Så länge jag kan hålla mig till det, så är det okej, tycker jag.

Det var tomtebloss och raketer.
Kramar och lyckönskningar.

Anneli och jag tog med oss champagnflaskan och tog en promenad med Rajraj.
Vi gick in i kohagen och den mjuka snön som låg så vit och fin lockade på oss.
Eftersom vi redan hade intagit vin som värmde våra kroppar så gav vi efter.
Vi började brottas och kasta snö.
Envisa är vi båda två, så vi kämpade som bara den medans skratten nästan fick oss att tappa andan.
 Det var inte bara snön som flög utan även vantar, örhängen och Rajraj.
Den som gick vinnande ur striden? Jag, såklart.

Alla var vi nöjda och det nya året kunde inte ha firats in bättre♥

*Tre dagar sedan*

Tänk att det gått tre dagar sedan jag var här och skrev och det känns som om det var igår.
Otroligt att tiden bara kan rinna iväg så där. Det kanske var nyttigt för mitt blogg beroende.
Har hört att det inte bara är jag som blivit beroende, utan att det även finns de som är beroende av min och det känns ju hur kul som helst.
*ler*

Här i Järna är det kallt ute men jag har det varmt och skönt här inne.
Varmt nygjort kaffe, värmeljus och mormors stickade tofflor
*njuter*

Minns förra året, då vi hade det så kallt så kallt  här inne. Vi fick ha på oss extra tröjor och vi stängde i stort sätt igen vardagsrummet, för att det drog så kallt från fönstrena.
Det var ju vår första vinter i hus och vi som kom från en lägenhet som alltid var jättevarm.
Vi var ju även livrädda för den där chockartade elräkningen, som vi hört talas om.
Är lättad att den aldrig dök upp!!!
 Är så otroligt tacksam för vår nya värmepump

Snart kommer änglarna hem. De är hos Linnea och leker.
Jag njuter av lugnet och känslan att bara vara få vara alldeles själv en lite stund.
Har i och för sig Rajraj liggandes på mina fötter men han är ju tyst och bara sover;-)