* Vaktpass *

Igår kväll satt jag i vakten på stationen, vilket bl.a innebär att ta emot anmälnngar både på telefon och av besökande på stationen. Varje polis har vakten en dag var tredje vecka ungefär och det var verkligen fullt upp igår. Vi servade patrullerna ute i bilarna, skrev in personer i arresten som blivit omhändertagana enligt LOB av cityvakter och kontaktade LKC om vi fått samtal om jobb för patrullerna. 
   Eftersom det var fredag så lyxade vi till det med en stor godispåse ;-)

* Trötthet *

Är sååå trött..... vill inte vakna.... vill inte lämna sängen och täckets sköna omfamnande.....
 Väl uppe så är kroppen fortfarande i någon form av halvsovande stadium. Försöker få den att vakna, kaffe och mera kaffe men det vill sig inte. Kanske lika bra att vänja sig, det är väl så det ska vara när man är skiftarbetande tvåbarns mamma med hund, hushållsysslor och renoverar huset samtidigt. Eftersom Wilma börjat på sexårsverksamheten, ska hon vara på skolan klockan 8 varje morgon vilket leder till att det aldrig är någon sovmorgon här hemma, trots att man jobbat kväll.

Nu ska jag tyda Ikearitningar och jag hoppas att jag i slutändan fått ihop lådor och luckor till köket och därefter det blir en tur till tippen innan det är dags att lämna hemmet för ett nytt arbetspass.

Kram  på er 

* En gripande helg *

Det är nu konstaterat, den som påstår att det inte händer något i Södertälje har helt fel.... Vilken helg det har varit. Fullt ös hela tiden och jag har lärt mig massor. Det har varit allt från knivskärning, skottlossning och våldtäkt till rånförsök, stöld och flertalet misshandelsfall. Det var skyttetrafik till och från arresten ett tag, en efter en blev gripna. Inne på stationen var det full rulle med många poliser. Vi hade t.o.m kö till datorerna eftersom det var så många som hade saker att avrapportera.
Behöver väl knappast säga att helgens alla pass bara rann iväg.

I början när vi åkte på skottlossningen, då det var fullt pådrag, kände jag mig som en virrpanna men kollegan sade att det var lugnt och att han skulle hjälpa mig och ge order, skönt. Den här insatsen var ju nu på riktigt och jag som bara har gjort det på lossats i skolan mot mina klasskamrater ;-) Det var rätt häftigt att se hur det här med insatser fungerar rent praktiskt.

Det som fick mig att fundera mest under helgen var när vi skulle gripa en för polisen känd och våldsam man som jag hört mycket otrevligheter om under dessa veckor. Hur galen han blir mot polisen, hans storlek och hans styrka....  När vi (tre patruller) kommer fram till adressen, så har mannen gått därifrån. En av kollegorna hade hört lite stenrassel bakom sig, så vi fick dela upp oss två och två med ficklampor och gå runt och se om vi kunde hitta mannen....
Nu kan vi snacka om att Jossan hade puls när hon gick runt mitt i natten med handen på batongen och i huvudet snurrade tanken; hoppas inte vi två hittar honom... ;-))
Ja hur gick det nu då med mannen? Jo han greps senare efter att en patrull fick syn på honom och eftersom han försökte springa ifrån dem så skickade de hunden efter honom. Efter det gav han upp.

 Det känns verkligen kanonbra med alla som jobbar på utryckningen. Många har frågat hur jag kände mig efter helgen, om jag har några frågor, varför vi gjorde si eller så och att det bara är fritt fram att ställa frågor. Känns skönt och tryggt och att de på ett sätt är mån om en......

* Lördagsmorgon *

Godmorgon alla! Idag är det lördag och solen börjar sakta värma upp dagen, härligt! För min del är det godnatt, har precis avslutat mitt andra nattpass för veckan. Till skillnad mot igår då vi bara gjorde en husrannsakan, så har det gått i ett i natt. Tiden har verkligen runnit iväg. Vi åkte bl.a på ett slagsmål på nattbussen som går till Järna. Det blev lite roligt, för på bussen satt några av Elias dagisfröknar ;-) De var alltså inte inblandade i händelsen, utan var bara vanliga resenärer. Det komiska var att när de visste att polisen var ditkallad, så hade de spekulerat i om jag skulle komma och jag var i den patrull som först anlände till platsen. 
 
Det har varit kallt i natt kan jag meddela. Det var jacka på för första gången, så nu känns det att hösten är på väg med stormsteg. Det är väl dags nu, tittar man på löven, så har en del börjat skifta färg till härligt brandgula. Blommorna på altanen som blomstrade så fint under sommaren börjar sakta sin vissna ner till något brunt, hängigt och fult. För det kan ju inte bero på avsaknad av vattning och rensning........ 

Nu är frukosten avklarad och jag  måste i säng, känner hur ögonlocken faller allt längre ner.

Hoppas att ni får en bra lördag!

Kramar

* Snart är det dags... *

Idag har jag hunnit med en massa nyttigt. Wilma lämnades på skolan kl åtta, så det var ingen sjusovning här inte. Efter frukost och lite internetsurfning åkte jag och Elias till Coop och köpte mer kakel till köket och golv till hallen. Vi hade det riktigt mysigt och jag såg att han gillade att  åka iväg själv med mamma. Eftersom det blev lunchdags, så köpte vi med oss mat från Mc'D. Roine som var hemma blev lika lycklig som Elias, när hans käresta kom hem med en QP-meny.

Hemma i Järna igen hämtade jag upp Wilma och hennes kompis från skolan, som inte var lika glada att Elias fått ett Happy Meal, trots att dte precis ätiti lunch på skolan. Ja vad ska man säga, livet är inte alltid rättvist ;-)  

Väl hemma så fick jag besök av min kompis Malin, så vi snackade en massa och drack desto mer kaffe. Kul att ha lite tid så där mitt på dagen för kompisfika. Vi fick även besök av en postgubbe som kom och levererade vår nya diskmaskin!!! Nu bör vi nog ha det mesta, det känns iallafall så eftersom vi har prylar överallt, i källaren, i sovrummet, i köket och i vardagsrummet..... Tur att brollan och pappa kommer till helgen och hjälper Roine, så att vi får i ordning allt.

På eftermiddagen har jag skruvat lite mer skåp, vad annars, och satt upp några vitrinskåpsluckor. Kunde inte hålla mig, så bänkskivorna lade jag på trots att skåpen inte är fastskruvade.... Det lär jag väl få höra på lördag. Måste även erkänna att jag ställt en blomma på en av bäkarna också..... åh det kommer att bli sååå fint när allt är klart.

Oj, nu är klockan mycket, ska försöka lägga mig och sova en stund innan dte är dags att gå till jobbet. Får ställa klockan på nio. Känns ju liksom lite bakvänt.... 

Hej hopp!!!

* Klockan går... *

Nu har dygnet haft alldeles för få timmar igen...
Igår kväll sa kroppen ifrån och tvärslocknade i soffan precis när Barnaby skulle ta sig an ett nytt fall i Midsommer. Tolv timmar senare slängde jag benen över sängkanten och klev  upp. Konstigt nog så är jag trött nu med, så det blir sängen igen när jag är klar här.

På jobbet har jag bland annat varit med om två bilbränder, omhändertagit berusade, skrivit in gripna i arresten och gjort min första husrannsakan. Jag har också åkt på butiksinbrott och där tagit upp anmälan och jag har haft spanutbildning med skuggning på schemat. Jag har även varit med om mitt första dödsfall i tjänsten. Detta är lite vad jag har pysslat med på arbetstid.

Här hemma är det bara en sak som gällt, nämligen skruva ihop alla nya köksskåp och hyllor..... Känns som det aldrig tar slut nere i källaren. Nu när skåpstommarna är ihopskruvade så är det luckor som ska skruvas på och hyllor ska sättas in och inte att förglömma dessa handtag...... Känns som ett evighetsgöra men fint det blir det
;-))

I lördags var jag hos världens bästa frisör Katarina, så nu känner jag mig fin och fräsch igen. Färgade håret brunt och svart som jag hade innan och klippte samma frisyr som sist, som var 1 april. Håret hade vuxit mycket. Katarina visade mig utväxten på det svarta underhåret så det var inte så konstigt att jag inte fick till frisyren längre. PÅ tiden att jag klippte mig!

Som sagt var , sängen väntar på mig och jag längtar att få krypa ner.

  

*Godnatt*

35019-238



* Magsjuka.... *

Inte jag men hunden.....När jag kom hem idag hade han varit tvungen att låta lite av det onda komma ut nere i källaren, blä. Doften jag möttes av var inte av bästa sort vill jag lova. Han är så lös i magen så att han måste ut hela tiden. Tycker så synd om honom. Hoppas att det gått över till imorgon, för det är inte kul....

Idag har jag varit på Kungsörnen och hälsat på mina "gamla" och underbara jobbarkompisar. Tog ett träningspass först och sedan åt jag en supergod grekisk sallad (vilket jag alltid äter där) med dem. Det är så kul att komma ner dit men det sker alldeles för sällan. Kände att kroppen inte riktigt är fit for fight. Den förbaskade förkylningen vägrar att släppa taget och verkar trivas oroväckande bra i luftstrupen. 

Jag har även börjat med nedplockandet av mitt sunkiga kök som på lördag ska rivas ut!!!!!!!Äntligen dags! Det nya köket står ouppackat i källaren och bara skriker efter att få komma ut ur kartongerna. Det lär ju bli min uppgift att släppa dem fria och skruva ihop dem.....

Klockan  är visst mycket nu. Dags att koja.
Godnatt på er !

* Kvällskvist *

Nu sitter man här igen då, framför datan. Har jobbat kväll idag också och hjärnan är som vanligt kvar på jobbet. Det är verkligen en process man går igenom. Har märkt att jag efter alla pass går igenom i huvudet vad vi gjort och hur man ska göra vissa saker. Det är inte jobbigt eller stressande utan för att jag vill reflektera, komma ihåg och lära. 

Som jag sagt innan så går passen så otroligt fort. När det är dags att gå hem känns det som om klockan bara är barnet och jag vill jobba mera..... Trodde aldrig att jag skulle få skriva det ;-))    
Är det någon som lyssnat på polisradion idag och hört en hes stammande stämma som försökt få fram några oförståliga anrop så var det jag. Fattar inte varför det blir tunghäfta och hjärnsläpp så fort de anropar mitt nummer eller varför jag måste prata så jädrans fort... men kollegorna stöttar mig till 100% och hjälper mig upp ur självförtroendegropens botten varje gång.

Helt apropå så längtar jag tills på lördag, för då ska jag äntligen till frissan. Ska lägga i ny färg samt klippa det urtrista, långa håret. Just nu ligger inget som det ska, bara hänger för att det är för långt.
Och apropå hår så kan jag meddela att jag krusade Wilmas hår klockan tjugo över sju imorse.....trots att ögonlocken hängde ner till knäna. Det var fotografering på skolan idag och Wilma hade bestämt att håret det skulle vara lockigt, så visst ställer jag upp på min prinsessa. 

Nä, dags att slänga sig i soffan och titta om det är något på tv. Har ju missat så många program den här veckan.... Känner att abstinensen kommer krypande.

 

* Ordningsbotspremiär *

Då var dagens arbetspass över och jag hann t.o.m  hem till slutet på Morden i Midsommer, inte illa.
Dagarna bara rinner iväg och jag tycker att det är så kul!!!! Min instruktör är kanon och det känns skitbra med honom. Även de andra kollegorna på stationen är toppen. Idag har jag skrivit min första ordningsbot (på riktigt) och det gällde fortkörning. Det är inte billigt att inte hålla hastigheten, 30 km/h för fort på 110 väg blev böter på 1600 spänn.... Tänk på det ni!  Även en primärrapport har jag printat ner. Det går frammåt för Jossan ;-))
 
På dagen idag var Elias hemma med mig. Han ville till dagis och leka med sina polare. Det är ju inte kul här hemma när det inte finns några barn att leka med.... Roine som hade jobbat natt låg och sov som en stock. När jag åkte till jobbet hade jag satt på film och tv-spel åt Elias, så Roine skulle få sova lite längre och fått tummis av Elias att han inte skulle störa pappa. Roine ringer mig senare på jobbet  till min  mobil och frågar vart Elias är........Hemma svarar jag men Roine har letat överallt. Jag säger att han kanske är hos grannkompisen som skulle komma hem tidigt idag och dit ringer Roine utan resultat......Tillslut hittar Roine Elias i vår säng, på min sida. Han har gått och lagt sig bredvid Roine och somnat. När sedan Roine gick upp, så såg han inte honom. Så det kan gå ;-)


Nu ska jag ta mig ut en sväng med Rajraj innan sängen ska få vagga min förkylda kropp till sömns.

* Första passet avklarat *

Förstår inte vad jag hade fjärilar i magen för....... Så fort jag var på plats så flög de sin väg. Byxorna kom jag i utan problem och västen satt okej men däremot hade jag alldeles för stor reflexväst. XXL är väl att ta i en aning ;-))

Fick börja med fotpatrullering på sta'n bland valstugorna. Sedan var det trafikkontroll där vi hade körkort- och nykterhetskontroll. Tycker det var skitskoj.
 I Södertälje får man vara med om det mesta vill jag lova. Eller vad sägs om detta jobb vi åkte på, en älgko och hennes kalv hade förvirrat sig in till ett industriområde och de kom inte ut för alla stängsel och trafiken som går igenom. Älgkon hittade en väg ut till en skogsdunge men inte kalven, så den fick vi tillslut mota på rätt väg. Vem hade förväntat sig detta innan passets början ;-)

Självklart fick vi ett jobb precis innan jag skulle sluta (slutar innan de andra i patrullen) så väl tillbaka till station fick jag slänga av mig grejorna och sedan springa till bilen och köra hem till en muttrande man som kom försent till jobbet. Men vad fan, det är ju jag i ett nötskal. Det är nog mer ovanligt att jag inte stressar, springer och är ute i allra sista stund...... Eller vad säger ni som känner mig. Tidsoptimist, javisst!

Längtar till imorgon då det är dags igen.... 

35019-237
(Nordicphotos)



* Polisbilen....*


Sitter här med fjärilar i magen och tankarna går runt runt..... Idag är det då äntligen dags för Jossan att ta klivet ut i verkligheten. Det är det här man har längtat efter så länge och nu är man där.....
Idag gör jag mitt första pass på ordningen, i polisbil!!! Det känns pirrigt, nervöst och skitkul på samma gång. Jag som inte ens har packat upp och provat skyddvästen, inte haft kopplet sedan i juni och jag hoppas för guds skull att uniformsbyxorna passar.

35019-235

* Äntligen...... *

Japp, jag lever och nu ska jag ta tag med bloggandet igen.... Skrivit det förr men ska försöka hålla det den här gången. Vi går ju mot mörkare och kallare tider vilket i sin tur leder till att man stannar inomhus. Mitt försvarstal denna gång struntar jag i, kan bara säga att det varit fullt upp hela dagarna långa.
Jag vet att några av er väntat på inlägg en lång tid.....förlåt!

Vad har hänt senaste tiden då? På jobbfronten har jag gjort färdigt praktiken på krim och även varit två veckor i receptionen. Hittills har allt varit super och jag har verkligen kul.  ALLA är så hjälpsamma, roliga och tiden bara rinner iväg. Det är knappt så man vill ta sina raster och jag går till jobbet med ett leende varje dag. I receptionen hade jag konstant ett frågetecken ovanför huvudet första veckan men vecka två kunde jag nog svara på de vanligaste frågorna iallafall. Jag har tagit upp anmälningar, tittat på parkeringsskador och lämnat ut blanketter i all dess form mm mm. Sedan har vi fikat i massor, för receptionspersonalen har en viss kärlek till godsaker ;-))

När jag inte har jobbat så har det varit fullt upp här hemma. Det tråkiga vardagssysslorna måste ju göras och det känns som om det är det enda man gör, att det bara går runt runt som i en cirkel. Tid har även kunnat ges åt träning, äntligen och helgerna har gått åt till olika partyn.

Har även råkat ut för dessa förbaskade cykeltjuvar och cykelvandörer. Roines cykel med barnsits, som jag använde och cyklade hem från jobbet med, blev snodd från stationen i Järna. Två veckor senare när jag ska cykla hem från tåget på min cykel, så har någon gjort punka på cykeln........ för andra gången på kort tid....  Blir så sur och arg, man måste ju kumma lämna cykeln vid stationen utan att den ska bli förstörd eller snodd :-((  Detta har ju försvårat livet för oss en hel del. Är i behov av cyklar och barnsits för att klara vardagen.... SKIT