* Psalm 199 *

Den här kom på mailen idag och jag gillar den starkt ;-)) Tack Malin!

Nya texten på Psalm 199 - Den blomstertid
Den baddräktstid nu kommer,
när magen är för stor.
Då valkar bara sväller,
och celluliter gror.
Generande behåring,
lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring,
vi stannar inomhus.

De krav som sommar´n ställer,
förstör vår ledighet.
Vi sitter där å gnäller,
fy fan vad jag e fet.
 Fast vem vill motionera,
 när man kan sitta still.
 Nej låt oss revoltera,
 vi tar en kaka till!


* Introduktion *

Just nu och från några dagar tillbaka, så är det full rulle ute i Tullinge från morgon till eftermiddag. En massa polisaspiranter från Stockholms län far omkring på olika uppdrag. Det är introduktion för halva skaran av stockholmsaspiranterna. Vi ska vara där veckan ut och schemat innehåller massor. Det är allt möjligt som ska genomföras, stjärnorientering, föreläsningar, övningar, bilkörning, eftersök, stopp av fordon mm. mm.
Vi har det jätteskoj och det är kul att iallafall få träffa några från klassen igen ;-)) Södertäljegänget, mitt aspirant gäng, är helt underbara och jag gillar alla massor. Känns ju skönt nu när vi ska spendera en hel del tid tillsammans ;-))

35019-218
Här är vi i Ursvik på skyddsmask utbildning. På förmiddagen hade vi information om farliga ämnen/gaser och virus. På eftermiddagen skulle vi se om våra masker fungerade och då  gick vi in i en container fylld med tårgas.
Jag tyckte det kändes lite jobbigt i början, kände mig instängd i masken och andades nog lite för snabbt. Tycker det är lite obehagligt med att få saker över ansiktet pga att jag nästan bara andas med munnen. En liten nojja jag har.
När det var dags att gå in i containern så hade jag vant mig, tänkte inte på masken och det kändes jättebra. Masken funkade precis som den skulle, även när vi hoppade och skuttade där inne.
Efter detta, så fick vi en massa information om sprängmedel mm.

 Med i väskan hem den härcdagen låg en skyddsmask, stövlar, "julstrumpor" och jätteplasthandskar....;-)


* Midsommar *

Ja, den kom så fort och den var över lika snabbt. Varje år kommer det som en överraskning för mig.
Midsommar - på fredag - och jag som måste.......och så måste jag hinna......osv
Men tillslut så har man firat midsommarafton precis som man velat med sill, färskpotatis och nubbe med tillhörande snapsvisa. Kransar, midsommarstång och dansen runt den. Jordgubbar i massor, glada och busiga barn som springer runt och skrattar. Femkamp, grillning och kubb.

Allt detta hann vi med och vi hade verkligen supermysigt. Vi var hemma hos oss och altanen blev fullsatt av familjen och vänner. Sångstämmorna i snapsvisorna hördes över hela gatan och vi hade den finaste midsommarstången som skådats. Det blev femkamp både för barnen och oss vuxna. Det var allt från boll i hink, spika i en spik till norsk fylla. Det var karlarna som dominerade och tog hem de flesta priserna.... men det var ju bara för att vi var så snälla mot dem och inte ville se några buttra miner resten av kvällen ;-)) Även kubbmästerskapet tog de hem.... Det var inte våran tur i år, till skillnad mot förra året!!!!

35019-217
En busig och söt Elias med kransen på huvudet.

35019-215
Midsommarflickan Wilma med blommor i håret.

35019-216
Wilma ville även ta kort på mamma, som inte hade någon krans ännu.

35019-211
Nu barn får ni ta i, för nu ska stången resas.

35019-212
De kämpade medans vi stog och hurrade bredvid.


35019-213
Ett sista tryck och den kommer att fastna i hålet......


35019-214
Voila, midsommarstången på Rödsippsstigen 2006


* Examensfest *

Självklart skulle detta firas och det gjordes det här hemma med familj, vänner, jobbarkompisar, grannar m.fl. Vi var ca 30 personer + barn som smaskade i oss kycklingsallad och drack en massa gottgott.
Tack så mycket för alla blommor och alla jättefina presenter!!!! Jag är verkligen lyckligt lottad!!!
  TACK

35019-206
Jessica med Maja. David med Tilde och den gravida Therese som fick bebis i måndags.
Stort Grattis till killen!!!
Louise med Elsa. Jessica och sist brollan i bakgrunden.


35019-205
Här sitter Maria, Roger och en skålandes Anneli. Bredvid sitter syster yster, mamma, pappa och Carina.


35019-204
Här har vi brollan igen, bredvid Rikard. Sedan Nisse och Lotta. Mitt emot sitter Cerealias pärlor Lena och Malin.

35019-203
Till vänster om mig sitter flera pinglor från Cerealia + en pojkvän till en av dem. Det är Marie, Thomas, Madde, Pia och Malin.

* Examen *

Fredag den 9 juni och det var examensdag. Klassen träffades vid elva snåret vid vattnet vid Stockholms stadshus. Det skrattades, kramades, fotades och skålades om vart annat. Solen sken och vi alla fick känna på hur varmt det blir med ullbyxor och långärmade icke bomullskjortor i sommarvärme ;-))
Men stiliga det var vi!!!

35019-210
Mössan på! Detta var nog snäppet stiligare än förra bilden på mig och Johanna


35019-202
Här skålas det med den allra bästa basgruppen. ♥ 


35019-198
 ♥ Avgångsklass 04B6 =Bäst!!!


Efter detta var det dags att gå in i Stadshuset och vidare in i Blåhallen. Salen fylldes snabbt av familj och vänner och sedan var det dags för oss att marchera in. Kändes jätteskönt och lite mäktigt måste jag nog säga. Stegen tog jag ialla fall med stolthet. Det var ju trots allt femton år sedan jag var i Blå hallen sist och då var det syrran som gjorde det jag skulle göra nu.
Det hölls lite tal av rekorn, Thomas Bodström mfl och tillsist fick vi ta emot våra studiebevis!!!! 


35019-193                 35019-209


* Nybliven polisaspirant *

Japp, så numer är man inte längre polisstudent, sedan en vecka tillbaka kan jag titulera mig polisaspirant ;-)) Alltså dags att ändra uppgifterna i bloggen. Har verkligen haft fullt upp och inte hunnit med att skriva här, men men. Nu så är jag på banan igen och med en massa kort i bagaget.

35019-201
Hi hi, har inte vuxit in i uniformen än, med tanke på slipsen och översta knappen.



35019-196
Äntligen, jag klarade det!!!!!!



35019-199
Jossan & Johanna, så här stiliga har ni aldrig sett den beryktade hönspatrullen förr.


* Marknad och solstolsjagande *

I helgen har det varit lugnt. Vi var på "Gnesta dagen" och gick bland alla  marknadsstånd. Barnen fick åka karuseller och det shoppades onödiga saker. Eftersom Gnestadagen är en sk " hemvändardag", så träffade jag på en massa gamla kompisar. Det är jättekul att höra hur det är med alla nu förtiden. På kvällen var det grillning här hemma och vi satt ute på altanen och mös. 
Vi slog på stort och åt sill och ägg till förrätt.

Solen har varit framme lite då och då, så en hel del tid har spenderats i solstolen. Har sprungit mellan soltolen, köket och Xboxen. Eftersom det är kryssningsdags imorgon så blev det även en tur till solariumet ikväll :-) Det har även påtats lite i trädgården och gräset har blivit klippt. Helgen har med andra ord varit jättebra.

* Avslut *

Insparksfesten var superkul, och då menar jag super... På basgruppsmiddagen innan blev det både nubbe och  öl, vin och champagne och avslutningsvis drinkar. Vi hade som vanligt så kul så ankomsten till puben blev aningens försenad än vad vi trodde. Vi gjorde entre vid halv tolv och det var helt fullt med folk alla var vi  nog i samma tillstånd. Vi dansade och kramades och alla var jätteglada.
Vid ett var det stängning och hemma hos Johanna somnade jag som vanligt på vägen ner till kudden. Vaknade vid sjutiden och mådde hur bra som helst. Bakiskänslan lyste med sin frånvaro och fortsatte med det hela dagen. En ganska bra och skön egenskap jag har. Jag gick upp och tittade på tv och somnade om i soffan runt tio snåret och sussade en timme till.

Vid 12 tiden var det dags att ta bussen till skolan och ha beteendevetenskap, där vi skulle redovisa vårt besök på en skola med begåvningshandikappade. * Tack Ann-Charlotte!!! * Redovisningen gick bra och sedan var det dags för sista lektionen i självskydd. Vi som förväntat oss att Håkan skulle köra sk*ten ur oss en sista gång blev glatt överraskade med en trekamp och brännboll och lektionen avslutades med saft och kokosbollar :-))  Kändes lite tungt igen. Kommer att sakna Håkan och självskyddslektionerna.



.


* Utspark *

Snart är det dags för lektion igen. Vi har haft sista vapenlektionen på förmiddagen.... Det är mycket sista nu. Igår, efter fyra terminer , hade vi den sista examinationen!!!! Det var en praktisk examination där vi ksulle visa att vi behärskade och kunde hantera psykiskt störda människor. Vi måste ha koll på vilka förutsättningar som måste vara uppfyllda för att kunna omhänderta någon för tvångsvård, vem som tar beslut, hur vi ska ta oss in i lägenheter, vad och vilka läkare som gör vad mm mm.
Eftersom den var praktisk, så fick vi besked om vi klarat det eller inte på en gång och
hela klassen blev godkänd!!!!
Så sköööönt!!!!!

Nä, nu måste jag sluta, lektion om tio minuter och jag har inte bytt om från uniformen...... får strunta i det.

Ikväll är det Utsparksfest på puben här på skolan. Vi blev ju insparkade, så nu måste vi bli utsparkade också. Ska bli så skoj, så skoj. Innan ska vi ha basgruppsmiddag hos Fredde.
Jag ska sedan sova hos Johanna vilket är nice så att jag slipper långa vägen hem
Dessutom har vi lektioner imorgon...........

Just det- måste springa!!!!!