* Krim avdelningen *

Nu så har jag varit fyra dagar på krim och det är jättekul!!! Alla är verkligen supertrevliga och jag känner mig välkommen. Min instruktör och jag funkar jättebra ihop och han visar och ger tips hela tiden. Känns tryggt att ha honom i närheten. Jag har även ett eget kontorsrum, det ni. Visserligen lånat i fyr aveckor av en som är på semester men ändå.... ;-)) Har funderat på att ta dit lite foton, blommor och byta till snyggare gardiner, vad sägs om det? Närrå, det är jättefint och jag trivs.

Det är mycket att tänka på och hålla reda på när förhör ska hållas. De teoretiska bitarna som jag har med mig från skolan börjar nu så smått komma på plats. Jag var lite orolig hur jag skulle klara av dataprogrammet som vi jobbar i men kunskapen jag otroligt nog fortfarande har från skolan räcker, vilket känns skönt. Visst har jag fått sitta och trycka och leta lite men eftersom går det allt snabbare....

Jag har hållt olika sorters förhör, delget misstanke om brott, haft slutdelgivningar, varit några turer på häktet mm. I måndags fick jag visa polisleget för första gången och det kändes riktigt skönt må jag säga ;-)) De brotten jag fått att utreda är allt från misshandel, olaga hot till skadegörelse och brott mot lagen om tillsyn av katter och hundar. Jag som trodde att det bara skulle bli snatteriärenden....

Idag gjorde jag färdigt mitt första riktiga förundersökningsprotokoll, det ni. Nu är det på väg till åklagaren och på papprena står min underskrift! Självklart så har jag sparat en kopia till mig.* Stolt*

Nu ska jag sova, har ju en ny arbetsdag imorgon igen.....

Kram på er alla!!!

* På väg hemmåt....*

Solen sken när vi på morgonen den tredje dagen packade in oss i den sjusittsiga bilen igen och skulle styra bilen hem. Ändrade planer, vi stannade i Örebro hela dagen på Gustavsvik som är ett kanonbad.

På dagen var vi ute vid och i poolen. Solen stekte våra sommarfläskiga kroppar härligt bruna medans poolen svalkade dem. På eftermiddagen gick vi inomhus och skavde bort all färg i äventyrsbadets alla ruchar. Vi hade så jädrans kul, bland de roligaste ruchar jag åkt. Vi vuxna var helt lyriska och klockan sju fick de städa upp oss ur poolerna och in i duscharna...... Dit ska vi absolut igen och det tar bara ca en och en halv timme att åka.
35019-231

35019-229

* Skara sommarland *

Tidigt på morgonen lämnade den lånade sjusitsiga  bilen hemmet och styrde mot Skara sommarland. Den fullpackade bilen innehöll mig, Roine, barnen systeryster och Mia. Efter tre timmar som gått bättre än förväntat kom vi fram till slutdestinationen, vandrarhemmet Stora Ekeberg. Vi checkade in och fick våra entrebiljetter till Skara sommarland.

Efter en promenad på 5 minuter var vi framme och det kändes kanon att bara glida förbi alla stackare som fick stå i den långa kön i det underbara vädret. -Välkomna och varsågoda att stiga på, jo man tackar.
Sedan blev det fullt ös i två hela dagar. Det var vattenruschar, poolbad, kallsupar, karuseller, nitlotter, chockladhjul och sockervadd för hela slanten. Vi hade alla superkul!!!

Kan verkligen rekommendera vandrarhemmet. Det var kanonfint, bra priser, god frukost som ingick och toppenservice.
35019-234
Wilma och Mia i en av alla pooler.

35019-233
Elias och jag hade det kul i slänggungan.

35019-232
Glass måste man ju få äta när det är sommar.

35019-228
Ursäkta kan du akta dig, du står för solen.... ;-)) 

* Mexicoafton *

Mamma, pappa och brollan bjöd in oss på Mexicoafton. De har försökt länge men nu så fick vi alla till det och kunde komma. De var i Mexico i mars/april så de ville ge oss en liten smakbit av vad de varit med om. Det var sombreros, tortillas, tequila, sol öl, taccos, nachos och muchos mucho mer ;-))
De hade även en fotosession på en timme..... ;-))
Kvällen blev hellyckad och de rester som blev över packades ner i kylväskan och användes som picknick på Skara sommarland.

35019-227
En sombreroklädd pappa vid buffén

35019-226
Roine & brollan skålar med Sol

35019-225
Japp, sombreron hamnade på mig också

35019-224
Barnen älskade de stora hattarna och maten.

* Nu är det över... *

Så var semestern slut för den här gången, nu är det bara ett år kvar till nästa..... men det känns helt okej för min semester har varit super!!!
För det första så har jag haft tid för mina små älsklingar och för det andra så har jag haft solen som min följeslagare. Det har badats och solats i massor, så jag har en ganska sjust bränna måste jag säga.
Jag har umgåtts och haft jättekul med kompisar och familjen.
Fettdepåerna har också fått sitt och lite till, för det har ätits grillad mat, flottig mat och god sommarmat varvat med vin, öl och cola light. Det har även slunkit ner en och annan glass och en hel del nötter, allt som hör sommaren till ;-)) Ciggen blev fler och fler och det har rökts i massor men det ska det bli slut med nu..........  Det blev mindre motion än planerat men lite är bättre än inget har jag hört. Får ta igen det nu istället.

Ja, som jag sa, det har varit toppen!!!!!
Nu ser jag fram emot min praktik ;-))

* Beachtime *

Äntligen...... solen skiner och det är dags att packa kylväskan full med godsaker!!!!!!!!! Vi tänkte ta oss till Hökmossbadet i Nykvarn som är en favorit. Vill inte till Farstanäs eller Klemmingen där alla välformade brudar ligger och tävlar om vem som är hottast på stranden och längtan till vassen blir för stor för en annan ;-))

Nu ska det smörjas så solens strålar gör mig brun.

Hej på ett tag.

* Trädgårdspyssel och kubb *

Idag har jag varit driftig må jag säga. På förmiddagen städade jag köket, torkade alla luckor och skickade tillbaka alla leksaker till de rum de hör hemma.... Köket är verkligen en magnet som drar till sig prylar från alla rum och som inte ska vara där och den enda som bryr sig om att plocka bort dem är såklart moi.

Den planerade badturen blev inställd, istället var det perfekt väder för trädgårdsarbete. Jag har klippt gräsmattan, rensat rabatter och grävt ner stora stenar som en kant runt. Det blev skitsnyggt, tycker jag då och jag ger mig själv en klapp på axeln ;-))
Jag har också plockat undan div. prylar som på något konstigt vis alltid hamnar ute på altanen eller på gräsmattan. Vilken skillnad det blev, det är såndant man inte tänker på när det ligger framme men bort ska det.

På kvällen bjöd jag (Roine fortfarande sjuk) in grannfamiljerna på vin, snacks och kubbturnering. Det var killarna mot tjejerna och bäst av tre gällde. Vilka tror ni vann, jo tjejerna såklart!!!! 2-1 blev ställningen.


35019-223


* Underbart *

Jag njuter av semestern!!!!!!! Vid halvåtta tiden ikväll så ringde grannen och bjöd över mig och barnen. Det blev vin, vattenpipa och ordlekar och det på en måndag men vad gör det när man har senester????  Nu mår jag prima och jag ska nog ta och krypa ner hos min sjuka make.....

Kram och godnatt från en som just nu njuter av att vara ledig!!!!!!!!!

Ps. Hopps att solen skiner imorgon, för då blir det badet Ds.

* Bebissnos och tjuvrökning *

35019-222
Idag har vi varit och träffat lilla Theo för första gången och han var så go!!! Det är härligt att få snosa på bebis ibland ;-)) Han var verkligen supersöt och gjorde härliga bebisknorrarläten nästan hela tiden. Självklart blev man sugen men det är ju liksom inte rätt tillfälle i livet för ännu en bebis i familjen..... men vad fasiken,,,, jag är ju ung så i framtiden så... ;-))

Vi fick även träffa hans coola syrror. Wilma, Elias och Tilde latjade med varandra som tokar hela tiden, verkligen kul att se. De var helt svettiga medans vi käkade fika bröd och drack kaffe. Jag och David smög oss visserligen ut och tog oss varsin cigarett i mellanåt..... Vadå, det är ju semester... ;-))


* Semester *

35019-221
Middagslagning i husvagnen. Vi campade på Byske havsbad i två dagar och det var verkligen jätteskönt, semester!!!

35019-220
Barnen var mäkta stolta när de fick krama Sandra Dahlberg. Vilken tjej, helt underbar och med världens bästa humor!!!

35019-219
Pitepalt med lingonsylt, smör och mjölk, mums!!!! Kan inte bli bättre. Här sitter vi  hos moster Alice. Det är moster Gunbritt, mamma, pappa, Einar, Alice och Bernt som nöjt låter kroppen sakta vaggas in i paltkoman......





* Äntligen hemma *

Borta bra men hemma bäst!!!

Förra fredagen blev jag upplockad på Tullinge av mina föräldrar. I bilen satt även Wilma och Elias och bakpå hängde husvagnen. Det var äntligen dags för semester och bilen tog riktning mot Norrland, närmare bestämnt Piteå. I Piteå bor min mormor, mina mostrar och kusiner, så det var de som skulle få celibert besök. Eftersom Roine inte börjar sin semester än, så var han tvungen att vara hemma och jobba.

Vi har haft det jätteskönt. Vi har varit och badat nästan varje dag, campat i två dagar, umgåtts, varit på stan och shoppat och druckit gott och ätit massor...... Så fort jag sätter in min fot innanför mormors dörr, så har jag lagt på mig tre kilo....Det är ju inte lätt att stå emot all fika, den goda frukosten hon envisas att duka fram och hennes påtryckningar att ta lite till ;-)) Till saken hör ju den också att motionen i stort sett varit lika med noll. Kom ut på en löparrunda i 40 minuter på campingen men det är allt.  

Barnen har haft det super. Dels har de fått rå om sin mamma konstant varje dag, förrutom de 40 minutrarna hon var på löpspåret (mamman har nu bestämnt att hon inte åker bort så här länge med barnen utan deras pappa... ).
Nästan varje kväll har vi varit i Badhusparken som ligger precis bredvid mormor. Där har de världens finaste lekpark och det är härligt att se en kommun som verkligen satsat på barnen. I parken var det även allsång en kväll och mamman, som bet sig i tungan så fort hon nämnt att Sandra Dahlberg skulle komma och sjunga, fick efter lite tjat bege sig till parken med två förväntansfulla barn. Det var faktiskt mysigt. Wilma fick sjunga en liten snutt av Idas sommarvisa i allsångsmicken och det var ju tur att mamman inte hade fått i sig lite vin, för då hade hon nog snott åt sig micken och inte släppt den resten av kvällen :-))
Sandra Dahlberg var en succé, barnen fick komma upp och dansa med henne och efteråt fick de autograf och en kram..... Barnen gick på rosa moln hem :-))

Nu fick jag främmande, så jag måste sluta.
Bye bye