* Vart tog mina fotknölar vägen *

Jag är tjock.....
tjock och otymplig....
tjock, otymplig och svullen....
tjock, otymplig, svullen och kokande het....
Jag är höggravid!


Nu börjar krämporna  komma med besked. Kan nog ha att göra med att det är 5 veckor kvar till beräknad förlossning. Lever på Gaviscon tuggtabletter, då halsbrännan håller på att ta livet av mig. Magen växer så det knakar och det annars så slappa skinnet spänner som bara den. 

Bebis i magen är allt annat än lugn och puffar och sparkar på mina stackars organ och det gör ont och om jag inte visste att jag hade ett underliv innan, så vet jag det nu med besked. Ömsom hugg nertill och ömsom sparkar mot revbenen och automatiskt kommer det ett aj ur min mun. Folk på stan tror nog att jag är lite knasig, då de vänder sig om och undrar vad jag är för en kuf.
   
Även ryggen börjar ge mig extrastarka signaler om att jag måste lugna ner tempot en smula, att jag inte kan stoppa huvudet i sanden längre likt en struts. Jag är faktiskt gravid. Tar mig fram som en vaggandes åldring i mitt lugna tempo. Blir så frustrerad då de som lämnar pendeltåget samtidigt som mig snabbt kommer 100 meter före... och efter vankar jag flåsandes som om jag sprungit ett maratonlopp. 

Nätterna är inte att tala om. För det första är det halsbrännan som blir som värst kvällstid. Sedan måste John Blund tagit fel burk då han strör ut klipulver över mig och i sängen vid läggdags. För inte kan jag somna trots att jag är trött och det kliar på alla möjliga och omöjliga ställen på kroppen. '
Ryggsmärtorna talar om att jag inte tagit det lugnt under dagen och mina stackars höfter får ta en sådan tyngd så när jag väl somnat, så vaknar jag en gång i timmen för att jag måste vända mig.


Men men det är det faktiskt värt, då det snart, alldeles snart är dags att snosa bebis ;-))  Och jag skulle inte för allt i världen vilja byta bort detta till gubben där hemma. För det är faktiskt helt underbart och härligt att få känna dessa sparkar i magen.

Kommentarer
Postat av: Misen

Uga, ja det där med halsbränna känner man ju igen, och sparkarna. När ska du få?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback