* Köksgolv *

Har alldeles för mycket tid, jag vet. Men igår när jag dammsög så slog det mig vad ett köksgolv kan avslöja mycket om oss som familj. Under ett dygn är det en hel del som hamnar där, därav detta evighetsgöra att dammsuga.....

Vi börjar med köksbordet. Matrester, särskilt vid Elias stol ligger majsrester från gårdagens middag. Runt Wilmas stol ligger det Bindeez-pärlor sedan hon pärlat  på kvällen och efter bådas korttillverkning innan läggdags, så ligger det pappersremsor och skräpar lite här och var.

Vid Thelmas matskål eller rättare sagt bredvid, så ligger det små potatisbitar som hon sorterat ut från skålen för att nå köttet och sedan inte orkat äta upp. Och när vi ändå pratar om hundrackarn den söta, så har hon lämnat söndertuggade träpinnar på dörrmattan vid altandörren från den nu mer halvtrasiga vedkorgen . Jag ser även sågspån och näverbitar från det att Roine bar in nysågad ved under gårdagen via altandörren och ner till källaren.

Från bänken bredvid det vita kylskåpet med alla smutsiga fingeravtryck, där vi har vår stora skärbräda har det åkt ner en hel del på golvet. Diverse brödsmulor, alfagroddar, paprikakärnor, bladpersilja och en och annan frukostflinga glimmar mot det gråa golvet.

Lite spritt överallt på hela golvet ligger det grus. Små små irriterande stenar som fastnat under skorna, ramlat av i hallen och följt med strumporna in till köket. Även små snussmulor ligger spridda, då det snusas baksnus i familjen och det sista i handflatan som ej bakas in måstet man ju borsta av på golvet.

Nedanför andra köksbänken, vid spisen ligger det svarta och snusliknande smulor men det är kaffe som spillts när perkulatorns sil fyllts på flertalet gånger under dagen. Det ligger även lite mjöl utpuffat på golvet då det bakats bröd i bakmaskinen under natten. Mjölet användes även av  Wilma när hon ville bjuda grannen på fika och bakade sockerkaka och då jag själv gjorde redning till såsen. Ingen majzena här inte.  

Tillsist har vi golvet vid diskhon och sopskåpet. Där kan man hitta det mesta, bland annat morotsskal som flygit ur diskhon då Elias själv skalat en morot, som han bara var tvungen att äta precis innan middagen för att han var så hungrig. En plastbit från en trasig leksak har åkt ur den proppfulla soppåsen och hamnat på golvet och bredvid den ligger aluminiumlocket som satt på creme fraise burken. Smulor finns det gott om även här, då mest gårdagens smulor som torkats bort från skärbrädan och färdats i handen genom rummet men inte hamnat i soporna.

Summasummarum:
Här bor det majsätande och pyssliga barn och en busig gnagande hund. Två marsvin som älskar paprika och bladpersilja. Det finns en mamma som dricker för mycket kaffe och gillar bröd alldeles för mycket men försöker göra dem så nyttiga som möjligt. En snusande pappa som vädret till trots är ute och sågar ved.  Dock finns det en bebis men hon är fortfarande för litenför att ge mamma en massa städjobb =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback