* Dop *

I samma veva som mamman blev sjuk, t.o.m natten till, så var det dags för lillskrutt att döpas. Det var inte bara mamman som var sjuk utan även bebis var superförkyld med snorig näsa, rinnande öra och hostig. Vi, pappan och mamman, har i sammförstånd beslutat att alla tre barnen ska slippa hålla sin far och gammelfarmor sällskap i underjorden och putsa koppar i värmen =) 

Med en kropp fylld med alvedon och en andedräkt värre än värst, så släpade sig mamman med sin familj upp till församlingshemmet och förberedde sig för kalaset. I snöstorm pulsades det sedan in i kyrkan minutrarna innan kyrkklockorna började slå. 
Bebis började med att bajsa i samma sekund vi alla satte oss på kyrkbänken och i samma takt som gudtjänsten närmade sig dopet så började hon gråta högljutt. Mamman gjorde sitt bästa att få henne glad genom att nästan gunga in i kandelabrarna bakom ryggen på henne. Tillsist var det bara för mamman att smita iväg lite fint i skymundan för blöjbyte. Lillskrutt somnade sedan till i mammans famn minutrarna innan det var dags för prästen att döpa henne. Hon började självklart gråta, tappade nappen i dopfuntet och blev då glad och ville plaska när hon såg vattnet. Blöt i håret och nydöpt så somnade vår Alva Ingrid Viktoria om igen.
 
Bebis underbara storasyskon och grannflickan var så modiga och duktiga då de sjöng "Theos sång" i kyrkan och med sig hade de David som spelade gitarr. Mamman blev varm och stolt.

Sedan blev det umgänge med nära och kära och bebis fick så fina presenter som hon tackar så mycket för.








Kommentarer
Postat av: anna

Hej! Jag ska också ha dop snart för min son och såg att ni sjöng Theos sång. Har ni möjligtvis noter till den. Tack på förhand!

2009-09-16 @ 15:32:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback